وزیر اقتصاد در دیدار با مراجع تقلید:
ایجاد بیش از سه میلیون و پانصد هزار شغل در پنج سال گذشته
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: براساس سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های انجام شده پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار شغل در پنج سال گذشته در کشور ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری موج، فرهاد دژپسند در دیدار با آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه دشمن برای سرکوب نظام اسلامی ایران ، در جبهه اقتصادی جنگ را آغاز کرده است، تصریح کرد: دشمن سعی می کند با ابزار اقتصادی به ایران اسلامی فشار دو چندانی واردکند تا نظام را دچار آسیب کند.
وی با اشاره به اینکه زمانی که دولت یازدهم مسئولیت اداره کشور را برعهده گرفت، تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال شده بود، گفت: دولت با برنامه ریزی جدی توانست بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه در زمان شروع بکار دولت یازدهم، تورم بسیار بالا رفته بود و بیم آن میرفت که از ۴۰ درصد نیز فراتر رود، اظهار داشت: خوشبختانه دولت با اعمال سیاست های صحیح برای حفظ قدرت خرید مردم، موفق شد، نرخ تورم را تک رقمی کند.
وی به دو رقمی شدن و افزایش چشمگیر رشد اقتصادی کشور در سالهای ۹۳ و ۹۶ اشاره کرد و از ایجاد ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ظرفیت شغلی در پنج سال گذشته در کشور خبر داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی مشکلات واحد های تولیدی را نیز مورد توجه قرار داد و بیان کرد: تامین نقدینگی و اشتغال مهمترین نگرانی واحدهای تولیدی است که سعی داریم برنامه جامعی برای واحدهای تولیدکننده کالاهای اساسی تدوین کرده تا مشکل حل شده و ثبات در کشور برقرار شود.
وی افزود: دولت در تلاش است تا سال آینده در هفته دولت بیش از ۹۰ درصد گمرکات را زیر پوشش دستگاه ایکس ری قرار دهد.
وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: در حوزه نظارت بر بازار نیز به دنبال این هستیم که اجحاف در حق مصرفکننده به حداقل ممکن برسد.
این گزارش حاکی است، آیت الله ناصر مکارم شیرازی نیز پس از سخنان وزیر اقتصاد، خواستار نظارت بیشتر دولت بر عملکرد بانک ها شد.
ایشان ضمن ابراز خرسندی از تلاش های صورت گرفته برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور اظهار کرد: مشکلات اقتصادی منجر به مشکلات سیاسی و فرهنگی می شود.
وی با تاکید براینکه مشکلات کشور در هم گره خورده است، تصریح کرد: برای رفع مشکلات متعدد کشور که هر یک به بخشی و گروهی از عوامل داخلی و خارجی ارتباط دارد، نیازمند صبر و اندیشه مقتدرانه هستیم.
این مرجع تقلید با اشاره به خیال خام دشمن مبنی بر سقوط نظام جمهوری اسلامی ایران ، گفت: خوشبختانه دشمنانی داریم که دچار خیالات و اوهام هستند و هر از گاهی ، تاریخی را معین می کنند که نظام ایران سقوط می کند ولی به لطف خداوند و درایت رهبر معظم انقلاب و مردم، همه این پیش بینی ها خیالی خام و باطل از آب در می آید.
آیت الله مکارم شیرازی توهم و خیالات خام دشمن را یکی از خوشبختی های کشور ایران دانست و گفت: دشمن به دلیل عدم شناخت صحیح از ایران در خیالات خود با پیش بینی های غلط به دنبال تسلط به این کشور است.
وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام و تحریم های ظالمانه علیه ایران تصریح کرد: اقدام آمریکا در خروج از برجام و نقض قوانین دنیا عملی ناپسند بود که دشمن با این عمل تلاش کرد که ضربه محکمی برپیکره نظام بزند.
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه برخی سودجویان داخلی از تحریم های دشمن سوء استفاده کردند، گفت: مردم بر اثر سوء استفاده سودجویان داخلی با مشکلات عدیده ای مواجه شدند که این مسئله باید به صورت جدی مورد توجه واقع شود.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به برخی آمارهای اقتصادی که نشان از سوء استفاده سودجویان دارد، بیان کرد: آمارهایی وجود دارد که برخی افراد خاص با استفاده از امکانات موجود، اقدام به صادرات کالا کردند ولی فقط ۲۵ درصد از ارز ناشی از صادرات را وارد کشور کردند و این مسئله جای تامل دارد که باید مشخص شود مابقی ارزها کجا رفته است.
وی تاکید کرد: در بحث واردات نیز کسانی هستند که از دولت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی گرفته اند ولی به مردم مطابق با ارز ۱۲ هزار تومانی کالا می فروشند که این عدالت نیست.
این مرجع تقلید با اشاره به هزینه های گزافی که دولت برای اعتبار موسسات مالی ورشکسته خرج کرده است، بیان کرد: اگر دولت از ابتدا بر عملکرد این موسسات اعتباری نظارت می کرد امروز شاهد این مسائل نبودیم .
آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خویش، بحث قاچاق برخی کالاها را در کشور مورد توجه قرار داد و گفت: جای تعجب دارد و این مسئله یک معما است که اینگونه اقدامات با اذن چه کسی صورت می گیرد و چرا جلوگیری نمی شود.
وی با انتقاد جدی نسبت به کسبه ای که از بالارفتن نرخ دلار سوء استفاده کردند، گفت: این کسبه با بالا رفتن نرخ دلار، قیمت کالاها را افزایش دادند و اکنون که نرخ دلار کاهش یافته قیمت ها را پایین نیاوردند.
این مرجع تقلید افزود: متاسفانه امروز دولت گرفتار مسائلی است که نمی تواند از آن رها شود که از آن جمله می شود به پرداخت یارانه اشاره کرد.
ایشان تصریح کرد: ظاهر پرداخت یارانه با مبلغ ۴۵ هزار تومان، چیزی نیست ولی وقتی ضرب بر شمار افراد دریافت کننده می شود مبلغ کلانی را به خود اختصاص می دهد که می توانست این هزینه برای راه اندازی تولید و ایجاد اشتغال و توسعه استفاده شود.
تصمیمات تازه دولت برای حمایت از تولید و اشتغال
وزیر امور اقتصادی و دارایی در دیدار با آیت الله نوری همدانی نیز از تصمیمات و اتخاذ سیاست های جدید دولت برای حمایت از تولید و اشتغال در جلسه امروز هیئت وزیران خبر داد.
دکتر فرهاد دژپسند در دیدار با آیت الله نوری همدانی با اعلام این خبر گفت: بر اساس سیاست های اتخاذ شده در جلسه امروز هیئت وزیران، کلیه نیازهای اولیه و کالاهای واسطه ای مورد نیاز تمام واحدهای تولیدی و صادراتی کشور تامین خواهد شد.
وی افزود: انتظار میرود با اعمال مدیریت ناشی از تصمیمات جدید هیئت دولت، شاهد ثبات بیشتری در اقتصاد کشور باشیم.
وزیر اقتصاد در ادامه با بیان اینکه یکی از دغدغههای اصلی نظام و بویژه مراجع عظام، رفع مشکل بیکاری است، اظهار داشت: بر مبنای تحولات جمعیتی، طی سال های اخیر، همه ساله، بخش عظیمی از متولدین دهه ۶۰ پا به عرصه اشتغال گذاشته و به جمع متقاضیان کار می پیوندند و به همین دلیل، سالی یک میلیون شغل جدید برای پاسخگویی به این خواسته، مورد نیاز است.
دژپسند با بیان اینکه متاسفانه به واسطه تحریم های ظالمانه موجود، در حال حاضر، محدودیت هایی برای تامین سالانه یک میلیون نفر اشتغال وجود دارد، با این حال در دوره حدودا پنج ساله دولت یازدهم و دوازدهم، حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شد که گر چه از نظر ما ناکافی است، اما رقم چشمگیری است.
وزیر اقتصاد گفت: در ماه های ابتدایی پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، وضعیت اقتصادی کشور حالت ناپایدار بخود گرفت که تا حد زیادی بخاطر افزایش انتظارات تورمی و نگرانی بابت آینده بود اما دولت از آبان ماه امسال موفق به کنترل اوضاع شد و با برنامه های در دست اجرا، شرایط به مراتب، بهتر نیز خواهد شد.
این گزارش حاکی است، پس از سخنان وزیر اقتصاد، آیت الله نوری همدانی در سخنانی، ضمن تقدیر از زحمات دکتر دژپسند و سایر مسئولان وزارت اقتصاد، خدمت رسانی در جهت تامین معیشت مردم را، توفیقی الهی خواند که باید قدر آن بیش از پیش دانسته شود.
ایشان با اشاره به گزارش عملکرد ارائه شده از سوی وزیر اقتصاد و بهبود نسبی شاخص های اقتصادی در دو ماه اخیر تصریح کرد: مردم انتظار دارند، تاثیر اقدامات دولت را در سفره روزانه خود مشاهده کنند.
آیت الله نوری همدانی، با بیان اینکه قیمت خدمات و کالا باید در سراسر کشور، یکسان باشد، خواستار نظارت بیشتر دولت بر قیمت و کیفیت کالاهای تولیدی و خدماتی در مرحله تولید و عرضه شد.
روند افزایش هزینه های تولید در آذر ماه منفی شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در دیدار با آیت الله جوادی آملی نیز از کاهش روند افزایشی هزینه های تولید به منهای ۴.۵ درصد در آذر ماه سال جاری خبر داد.
دکتر فرهاد دژپسند که همراه جمعی از معاونان و مدیران وزارتخانه، برای دیدار با مراجع عظام تقلید به استان قم سفر کرده است، با اعلام این خبر، شرایط فعلی اقتصاد کشور را پیچیده و متاثر از برخی محدودیت های داخلی مثل سودجویی ها و تنگ نظری های عده ای افراد و نیز عوامل خارجی، از جمله تحریم های ظالمانه آمریکا خواند که متاسفانه تنگناهایی برای مردم ایجاد کرده است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه وضعیت اقتصاد کشور در پنج ساله دولت یازدهم و ابتدای دولت دوازدهم، شاهد رشد و بهبود قابل توجهی بود، تک رقمی شدن نرخ تورم و مثبت شدن رشد اقتصادی را از جمله موارد مثبت در این ارتباط خواند و افزود: متاسفانه آثار روانی تحریم های یکجانبه آمریکا باعث تلاطم در فضای اقتصادی کشور شد و مسایلی چون جهش نرخ ارز و افزایش تورم را رقم زد.
دکتر دژپسند ادامه داد: از آنجا که اقتصاد ایران هنوز متکی به واردات است، جهش قیمت ارز باعث بالا رفتن هزینه های تولید و تشدید تورم شد اما خوشبختانه از آبان ماه، روند فزاینده نرخ تورم، کند شد و از حدود شش درصد به ۲.۶ درصد رسید.
این گزارش حاکی است، آیت الله جوادی آملی، پس از سخنان وزیر اقتصاد، در سخنانی خاطرنشان کرد: یکی از اصول مورد تاکید در قرآن کریم این است که مال و ثروت جامعه نباید منحصراً در دست دولت باشد مانند آنچه در نظام سوسیال شرق شاهد بودیم.
ایشان افزود: همچنین نباید همچنان که در غرب می بینیم، ثروت در در اختیار عده ای خاص باشد، بلکه مال و ثروت مانند خون است که باید در تمام اعضا و بدنه جامعه در گردش باشد و هر عضو با توجه به ظرفیت و شایستگی خود در آن سهیم شود.
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: اگر کسی عرضه تولید داشت نباید به او سخت گرفت و او را از ثروت محروم کرد و کسی که شایستگی ندارد نباید بتواند به واسطه رشوه و زد و بند، بیش از لیاقت خود از ثروت جامعه بهره مند شود.
ایشان با تاکید بر لزوم مراقبت از ذخایر و داشته های کشور و نظام از گزند غارتگران بیت المال اظهار داشت: ما در این مملکت به لطف الهی همه چیز داریم و از همه امکانات و نعمات برخورداریم، اگر اختلاس و بی نظمی مالی در کشور نباشد قطعا تحریم ها هیچ اثری نخواهند داشت.
به رغم وجود تحریم ها، تراز تجاری کشور در ۹ ماهه امسال مثبت بوده است
وزیر امور اقتصادی و دارایی در دیدار با آیت الله سبحانی نیز اظهار داشت: به رغم تحریم های دشمنان و انواع محدودیت ها، تراز تجاری ۹ ماهه کشور، مثبت بوده است.
به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، فرهاد دژپسند در این دیدار با بیان اینکه دولت هفته ای دو جلسه اختصاصی با حضور رییس جمهور برای مدیریت بازار ارز، تورم و نقدینگی و تامین اعتبار واحدهای تولیدی برگزار می کند، اظهار داشت: با این تفاسیر فکر می کنیم بتوانیم روند بازارهای مذکور را به گونه ای مدیریت کنیم که از دغدغه های بحق مردم و مراجع عظام کاسته شود.
وی همچنین با اشاره به کاهش نرخ بیکاری از ۱۲.۶ درصد در سه ماهه دوم امسال به ۱۲.۲ درصد در سه ماهه سوم، این امر را یکی از نشانه های امیدوار کننده بهبود شرایط اقتصادی در نتیجه پیگیری های مداوم دولت عنوان کرد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر تیم اقتصادی دولت کاملا یکدست بوده و هماهنگیهای کاملی بین سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد وجود دارد، این امر می تواند به امیدواری ها برای رفع مشکلات ناشی از تحریم ها بیافزاید.
دکتر دژپسند با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا اظهار کرد: دشمن برای ضربه به میهن اسلامی ایران فشار اقتصادی وارد می کند و تحریم های شدیدی علیه ما اعمال می کند.
وی با اشاره به افزایش فشارهای اقتصادی دشمن در راستای جلوگیری از حرکت نظام اسلامی عنوان کرد: تراز تجاری کالاهای اساسی در حوزه اقتصاد اهمیت بسیاری دارد که در این مورد نیز دستاوردهای قابل توجهی داشتهایم.
دژپسند اضافه کرد: افزایش نرخ ارز در نیمه اول سال جاری سبب شد که در حوزههای مختلف شاهد افزایش قیمتها باشیم و در عرصه تولید نیز با مشکلاتی روبرو شویم، اما دولت ورود با قدرتی داشت و برای رسیدن به ثبات تلاش های بسیاری را دنبال کرد که در آبان و آذر تورم ماهانه از هفت درصد به ۲.۵ درصد کاهش یافت.
وی با تاکید بر اینکه نباید از آموزههای دینی در حوزه اقتصاد غافل شویم، تصریح کرد: در مجموعه وزارت اقتصاد با تشکیل هسته اندیشه ورزی "کاربست آموزه های دینی در حوزه اقتصاد" تلاش کرده ایم تا به آموزههای دینی در بخشهای مختلف اقتصادی توجه بیشتری داشته باشیم.
این گزارش حاکی است، آیت الله جعفر سبحانی در ادامه این جلسه، طی سخنانی اظهار داشت: در اسلام، اقتصاد، زیربنا نیست اما اصلی بسیار مهم است.
ایشان با اشاره برخی اشکالات نظام بانکی، خواستار رسیدگی و توجه بیشتر دولت به رفع مشکلات از جمله هدایت منابع بانکی به سمت فعالیت های تولیدی شد.
ارسال نظر