تهدید غیرمستقیم مرکل به ممنوعیت ورود سیاستمداران ترکیه به کشورش
صدراعظم آلمان بار دیگر از ترکیه خواست تا دست از مقایسه اقدام این کشور در ممنوعیت تجمعات تبلیغاتی مقامات ترک با تاکتیکهای رژیم نازی بردارد چراکه دولت او حق دارد هرگونه تجمعات آتی این سیاستمداران در کشورش را در آینده نیز ممنوع کند مگر اینکه آنکارا مطابق با قوانین آلمان رفتار کند.
به گزارش خبرگزاری موج، به نقل از خبرگزاری رویترز، برلین هر روز نسبت به رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه و اتهامات او مبنی بر اینکه آلمان از متدهای نازیها برای ممنوعیت تجمعات تبلیغاتی در کشورش استفاده میکند بیشتر خسته و ناامید میشود.
در همین حال آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در واکنش به این اتهام در جمع خبرنگاران گفت: درخواست من این است که ترکیه دست از مقایسه آلمان و نازیها بدون هیچ اما و اگری بردارد.
مرکل به ترکیه به طور غیرمستقیم هشدار داده که ناگزیر میشود مانع از ورود سیاستمداران ترکیه به کشورش شود.
اردوغان در حالی این قیاس را مطرح کرد که برلین تجمعات تبلیغاتی سیاستمداران ترکیهای در این کشور درباره حمایت از رای آری در رفراندوم آتی ترکیه را ممنوع اعلام کرد که قرار است قدرت ریاست جمهوری را تقویت کند.
مرکل در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: متاسفانه ما شاهد هستیم که تاکید بر این مقایسه متوقف نمیشود و ما نیز در مقابل شکستن این تابو بیش از این صبر نخواهیم کرد.
روابط میان ترکیه، آلمان و سایر کشورهای اروپایی طی هفتههای اخیر همزمان با افزایش تنشها بر سر رفراندوم ماه آوریل ترکیه و همچنین نگرانیها نسبت به افزایش اقتدارگرایی در آنکارا به شدت تیره و تار شده است.
نومان کورتولموش، معاون نخست وزیر ترکیه روز گذشته (دوشنبه) طی اظهاراتی از واژه فاشیسم استفاده و عنوان کرد: نگران کشورهای اروپایی و فراموش شدن تاریخ توسط آنها و احتمال افتادن این کشورها در تله نازیسم برای بار دیگر هستم.
صدراعظم آلمان در ادامه اظهاراتش خاطرنشان کرد، وزارت خارجه این کشور از طریق ارتباطات دیپلماتیک خود به آنکارا هشدار داده است که سیاستمداران ترکیه تنها در صورتی میتوانند در این کشور سخنرانی کنند که مطابق با قوانین آن رفتار کنند.
وی تاکید کرد: اگر این قوانین نقض شود دولت آلمان این حق را دارد تا تمام اقدامات لازم را از جمله بازنگری مجدد تمامی تجمعاتی که پیش از این به عنوان بخشی از ارتباطات سیاسی تایید شدهاند، انجام دهد.
همزمان سخنگوی مرکل در کنفرانسی خبری اعلام کرد که مقایسه این کشور با نازیها در هر صورت غیرقابل قبول است و این مساله به ترکیه بستگی دارد که آیا لحن خود را در مقابل آلمان تغییر دهد و از ورود خسارات بیشتر به روابط میان دو کشور جلوگیری کند.
در همین حال زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان نیز ابراز نگرانی کرد که این درگیریها در نهایت به شکاف در روابط میان شهروندان آلمانی و ترکیهای ختم شود.
وی در این باره گفت: ما به یکدیگر تعلق داریم. ما یک ملت هستیم.
نمایندگان مجلس آلمان نیز از احزاب سیاسی مختلف درباره گزارشها نسبت به اعمال تغییرات درباره پاسپورتهای ترکها در آلمان ابراز نگرانی کردند.
ارسال نظر