انتقاد مک کین از تصمیم ترامپ برای اخراج رئیس اف بی آی
سرویس بین الملل- «جان مک کین» سناتور جمهوری خواه از ایالت آریزونای آمریکا گفت تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای برکناری «جیمز کومی» رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) وی را «ناامید» کرده است.
به گزارش خبرگزاری موج، نشریه هیل، مک کین در بیانیه ای اعلام کرد «در حالی که رئیس جمهوری به لحاظ قانونی می تواند رئیس اف بی ای را برکنار کند، اما این تصمیم ترامپ ناامیدم کرد.
اخراج کومی در بحبوحه تحقیقات اف بی آی درباره مداخله احتمالی مسکو در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا و احتمال همکاری مقام های دولت انتقالی ترامپ با مقام های روسیه انجام شد.
کمیته های اطلاعات مجالس نمایندگان و سنای آمریکا نیز به طور جداگانه در حال انجام تحقیقات در این زمینه هستند.
مک کین گفت که اخراج کومی در بحبوحه تحقیقات اف بی آی ادله بیشتری درباره ضرورت تشکیل یک کمیته ویژه کنگره برای انجام تحقیقات مستقل ارائه می دهد.
وی گفت: من از مدتها قبل خواستار تشکیل چنین کمیته ای برای تحقیقات درباره مداخله روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ هستم. تصمیم رئیس جمهوری برای کنار گذاشتن اف بی ای فقط ضرورت و فوریت تشکیل چنین کمیته ای را نشان می دهد.
در حالی که تعدادی از سناتور های جمهوری خواه از تصمیم ترامپ درباره اخراج رئیس اف بی ای حمایت کرده اند، مک کین کومی را به عنوان «انسانی شرافتمند و باعزت» تمجید کرده که در شرایط غیرعادی اداره اف بی آی را برعهده داشته است.
منتقدان همچنین تصمیم ترامپ را اقدامی برای به انحراف کشاندن تحقیقات اف بی آی درباره روسیه قلمداد کرده و آن را زیر سوال برده اند و زمان اخراج نیز پرسش های بسیاری را برانگیخته است.
به گزارش روزنامه یو اس ای تودی، کومی دومین رئیس اف بی آی در طول تاریخ این سازمان است که از سمت خود اخراج شده است.
در زمان به قدرت رسیدن «بیل کلینتون» در ژانویه ۱۹۹۳، «ویلیام اس سشسنز» مدیر اف بی آی بود که بین سالهای ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳ خدمت کرد و توسط کلینتون اخراج شد.
وی از سوی «رونالد ریگان» رئیس جمهوری اسبق آمریکا منصوب شده بود و تنها مدیر جمهوری خواه در دولت دمکرات کلینتون بود. «جنت رنو» دادستان جدید منصوب شده در دولت بیل کلینتون با بیان این که رئیس جمهوری جدید نمی خواهد یک جمهوری خواه رئیس اف بی آی باشد، وی را برای استعفا تحت فشار قرار داد که با مخالفت سرسختانه سشنز مواجه شد. طبق گزارش روزنامه واشنگتن پست، سشنز در نهایت به دلایلی همچون پرداخت ۱۰ هزار دلار به اف بی ای برای ساخت حصار در اطراف منزل مسکونی اش، انتصابات غیرقانونی برای توجیه اتهامات درباره سفرهای شخصی اش و خودداری از ارائه مدارک درباره وام مسکن ۳۷۰ هزار دلاری که محققان مظنون به یک «زد و بند» بودند، از پست خود برکنار شد.
جیمز کومی، چهار سال پیش توسط «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا به ریاست اف بی آی منصوب شد و هنوز ۶ سال دیگر به پایان دوره کاری او باقی مانده بود.
اقدام ناگهانی ترامپ برای برکناری رئیس سازمان اف بی آی، با واکنش چهره های ۲ حزب در کنگره از جمله سناتور «چاک شومر»، رهبر اقلیت دمکراتهای سنا رو به رو شده است.
سناتورهای دموکرات این اقدام ترامپ را تلاشی برای برهم زدن روند تحقیقات اف بی آی درباره ارتباط پنهانی کاخ سفید و نزدیکان ترامپ با روسیه می دانند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر