English

زرق و برق گاز قطر چشم کاخ سفید را خیره کرده است

سرویس بین الملل- برخی گمانه زنی ها توسط تحلیل گران امور غرب آسیا بر این استوار است که مقامات کاخ سفید با نگاه کاسبکارانه خود تلاش می کنند از امکانات طبیعی و گاز طبیعی قطر بیشتری بهره برداری را کنند.

زرق و برق گاز قطر چشم کاخ سفید را خیره کرده است

به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری موج، خبرگزاری آناتولی ترکیه در این باره نوشت: انتظار می‌رود ظرفیت صادرات گاز طبیعی مایع آمریکا با تحقق پروژه‌های برنامه‌ریزی شده و در حال اجرای این کشور به ۳۰۰ میلیون تن برسد و به این ترتیب جایگاه قطر که صدرنشین جدول فروش بازار جهانی است، متزلزل شود.

بنا بر اطلاعات دریافتی خبرنگار آناتولی با استناد به داده‌های اتحادیه بین‌المللی گاز طبیعی و اتحادیه بین‌المللی وارد کنندگان گاز طبیعی مایع شده (LNG)؛ قطر طی سال گذشته با صادرات گاز طبیعی مایع به میزان ۷۷ میلیون تن، صدرنشین جدول فروش بازار جهانی شده است.

از سوی دیگر انتظار می رود پروژه‌های برنامه‌ریزی شده و در حال ساخت آمریکا نیز تا سال ۲۰۲۴ تحقق یابد و ظرفیت صادرات گاز مایع این کشور به ۳۰۰ میلیون تن برسد که به این ترتیب جایگاه قطر متزلزل می شود.

در حالی که فروش گاز مایع به مناطق آسیایی، بیش از ۶۰ درصد از کل صادرات گاز مایع قطر را تشکیل می دهد؛ ژاپن، کره جنوبی، هندوستان، انگلیس و چین کشورهایی هستند که قطر بیشترین میزان گاز مایع را به آنها صادر می کند.

قطر سالانه به ژاپن ۱۴.۵ میلیون تن، به کره جنوبی ۱۲.۳ میلیون تن، به هند ۸.۸ میلیون تن، به بریتانیا ۹.۳ میلیون تن و به چین حدود ۵ میلیون تن گاز مایع صادر می کند.

صادرات گاز مایع آمریکا که به عنوان قدرتمند‌ترین جانشین قطر در آینده نزدیک به نظر می رسد، سالانه بیش از ۳۳۰ هزار تن است و تمامی این صادرات به تایوان و ژاپن صورت می گیرد.

آمریکا قصد دارد با سرمایه‌گذاری‌ بر پروژه هایی که بخشی از آنها در سال ۲۰۱۸ و بخش دیگری نیز در سال ۲۰۲۴ به سرانجام خواهد رسید، در میان مدت در آسیا نقش فعال‌تری داشته باشد.

آمریکا در حال حاضر برای صادرات گاز مایع دارای یک ترمینال فعال است. همچنین ۶ ترمینال در حال ساخت و ۳۰ پروژه احداث ترمینال نیز برای صادرات گاز مایع در نظر دارد. در همین حال ظرفیت این ۶ ترمینال در حال ساخت آمریکا معادل ۵۷.۵۵ میلیون تن پیش بینی شده است.

هنگامی که این ترمینال‌ها و ۳۰ پروژه ترمینال دیگر آمریکا فعال شوند، پیش بینی می شود که ظرفیت صادرات گاز مایع این کشور به بیش از ۳۰۰ میلیون تن برسد. بنا بر این ممکن است آمریکا که علاوه بر آمریکای لاتین، بازار چین را نیز در نظر گرفته است، با ترمینال‌‌های در حال ساخت و همچنین پروژه های آتی خود جای قطر را بگیرد.

در حال حاضر استرالیا که دومین جایگاه بیشترین فروش گاز مایع در سراسر جهان را در اختیار دارد، دارای ۴ ترمینال است. این کشور که دارای ظرفیت صادرات ۳۲.۸ میلیون تن گاز مایع است ۵ ترمینال در حال ساخت و ۸ پروژه ترمینال در گام بعدی دارد. طبق پیش بینی ها مجموع صادراتی که از این کشور انجام خواهد شد ۶۳.۸ میلیون تن خواهد بود که با جمع ظرفیت موجود، استرالیا در میان مدت می تواند در صادرات از قطر پیشی بگیرد.

روسیه به عنوان مهمترین صادرکننده گاز با استفاده از خط لوله در کل جهان٬ در راستای هماهنگی با ترند حاکم بر بازار انرژی٬ تمایل بیشتری به سمت گاز مایع نشان می دهد.

ظرفیت فعال فعلی ترمینال گاز مایع ساخالین ۲ روسیه در سطح ۹.۶ میلیون تن است. روسیه از طریق این ترمینال بیشترین فروش را به مقصد ژاپن انجام می دهد. روسیه یک ترمینال در حال ساخت و سه ترمینال در مرحله پروژه و سرمایه گذاری دارد.

در حالی که ساخت ترمینال یامال که از سوی چین نیز پشتیبانی می شود، ادامه دارد؛ با ادغام یامال با سه پروژه دیگر٬ ظرفیت صادرات روسیه در میان مدت به ۴۶.۵ میلیون تن خواهد رسید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه