سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:
ما به دنبال مذاکره با تهران هستیم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به فشار حداکثری به ایران بیان کرد ما به دنبال مذاکره با تهران برای رسیدن به یک توافق هستیم.
به گزارش خبرگزاری موج، « مورگان اورتگاس » سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته (چهارشنبه) در گفتوگو با شبکه «سی ان بی سی» در اظهاراتی متناقض تأکید کرد که واشنگتن به «فشار حداکثری» به ایران ادامه خواهد داد اما همچنان به دنبال مذاکره با جمهوری اسلامی ایران برای یک توافق بهتر است.
اورتگاس در ادامه با حمایت مجدد از رژیم صهیونیستی و دشمن خطاب کردن ایران تصریح کرد: «ما در این دولت، سیاست پاداشدهی و تقویت کشورهای عربی خلیج (فارس)، همپیمانانمان....تقویت اسرائیل و نه پاداشدهی به دشمن را شروع کردهایم».
دولت دونالد ترامپ در ماههای اخیر، فشارها به جمهوری اسلامی ایران را با هدف ترغیب این کشور به تسلیم شدن مقابل سیاستهای آمریکا تشدید کرده است و در همین راستا روز یکشنبه (۳۰ شهریورماه) به صورت یکجانبه مدعی شد که تحریمهای سازمان ملل علیه ایران بازگردانده شده است؛ اقدامی که با مخالفت شورای امنیت و دیگر اعضای توافق هستهای ایران روبهرو شد.
از طرف دیگر، دوشنبه هفته جاری نیز تحریمهایی را علیه نهادها و مقامهای ایرانی تحمیل کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص این سیاستهای ضدایرانی ایالات متحده گفت: «کارزار فشار اقتصادی حداکثری ما همچنان باقی است اما به یاد داشته باشید که رئیسجمهور (دونالد) ترامپ گفته است که خواستار یک راهحل صلحآمیز با ایران است و گفته است که تمایل دارد برای یک توافق بهتر (با ایران) وارد مذاکره شود».
وی با اشاره به این مطالب ادامه داد: «بنابراین صلح و دیپلماسی تا هرزمان که این رژیم و ایران تمایل به پذیرش داشته باشد، روی میز باقی است».
اورتگاس در مصاحبه خود بار دیگر ادعاهای تکراری مقامهای واشنگتن را درباره میلیاردها دلار بدهی ایالات متحده به ایران که طبق برجام به تهران داده شده، تکرار کرد و گفت که «یکی از نقصهای اساسی» برجام، «دادن میلیاردها دلار در نتیجه کاهش تحریمها» بوده که صرف ساخت موشک شده است.
رقم ۱.۷ میلیارد دلار که ترامپ و مقامهای دولت وی مدعی پرداخت آن به ایران هستند در حقیقت بدهی بسیار قدیمی آمریکا به ایران بوده که بابت یک معامله تسلیحاتی ناتمام در آمریکا بلوکه شده بود و واشنگتن موظف به پرداخت آن بود. رقم ۱۵۰ میلیارد دلار دیگری که دولت ترامپ مدعی است به ایران داده شده است، رقمی غیرواقعی است و بسیار کمتر از این میزان بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در مصاحبه خود با اشاره به توافق اخیر امارات عربی متحده و رژیم صهیونیستی تصریح کرد که ایالات متحده قادر است بین فروش تجهیزات نظامی به امارات و تعهداتش به رژیم صهیونیستی توازن برقرار کند.
وی در این خصوص توضیح داد: «ما معتقدیم که راهی وجود دارد که با امارات به منظور تضمین تأمین تجهیزات مورد نیاز آنها همکاری کنیم و در عین حال خاورمیانه با کیفیت را حفظ کنیم و باید ببینیم چه میشود. اما باید با کنگره رایزنی کنیم. طرفین زیادی در این قضیه درگیر هستند».
در پی تلاشهای ایالات متحده، ابوظبی و تلآویو در بیانیهای مشترک روز پنجشنبه (۲۳ مرداد/ ۱۳ اوت) اعلام کردند به توافقی برای عادیسازی روابط میان امارات و اسرائیل دست پیدا کردند و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی و امارات عربی متحده میتواند راه را برای فروش بیشتر سلاحهای آمریکا به این کشور حاشیه خلیجفارس هموار کند.
ارسال نظر