وزیر دادگستری در سن پترزبورگ:
کشورهای متضرر باشگاه حقوقی تحریمیها را تشکیل دهند
وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران در اجلاس حقوقی بین المللی سن پترزبورگ روسیه پیشنهاد داد: چارچوب همکاری های حقوقی و قضایی میان کشورهای قربانی تحریمهای یکجانبه تنظیم و باشگاه تحریمیها با محوریت وزارتخانههای دادگستری این کشورها ایجاد شود.
به گزارش خبرگزاری موج، امین حسین رحیمی جمعه در سخنانی در نشست وزیران دادگستری شرکت کننده در این اجلاس بینالمللی، همبستگی کشورهای مستقل و آزاد در برابر سیاستهای یکجانبه واضعان تحریمها را ضرورت اجتنابناپذیر جهان امروز خواند و افزود: باید از ظرفیت مراجع بین المللی علیه واضعان تحریم های یکجانبه استفاده کنیم.
وی که در این اجلاس از سوی کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه همراهی میشد، با طرح پیشنهاد شکلگیری باشگاه تحریمیها گفت که در چارچوب این همکاری، کشورها رایزنی لازم در سطوح بین المللی برای شناسایی تحریم های یکجانبه به عنوان مصداق نقض حقوق بشر انجام دهند.
وزیر دادگستری ایران گفت: طرح دعوا در دیوان بین المللی دادگستری لاهه و سایر مراجع ذیصلاح بین المللی برای محدودیت وضعکنندگان تحریم و مطالبه خسارت وارده از آنها به عنوان مأموریت اصلی باشگاه تحریمی ها پیگیری شود.
فشار اقتصادی، سلاح نامشروع علیه ملتهای مستقل
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود، اجلاس سن پترزبورگ را فرصت مغتنمی برای ارتقای جایگاه عدالت گستری دانست و گفت:با وجود همه پیشرفت ها در زندگی بشر، تا رسیدن به مرزهای عدالت در جامعه جهانی فاصله زیادی داریم.
وی اظهار داشت:با آنکه منشور ملل متحد بر مفهوم برابری حاکمیت دولت ها تأکید کرده است، استفاده ابزاری از برتری اقتصادی برخی کشورها موجب شده است تا در دنیای امروز از فشار اقتصادی به عنوان سلاحی نامشروع برای به زانو درآوردن ملت های آزاد و مستقل استفاده شود.
وزیر دادگستری ایران تأکید کرد: تفسیر موسع از حق حاکمیت دولت ها نمی تواند دلیل بر توجیه مشروعیت تحریم های اقتصادی باشد.
وی ادامه داد:رویه بین المللی ، ماده ۳۲ منشور حقوق و وظایف اقتصادی دولت ها، قطعنامه ۲۶۲۵ محمع عمومی ملل متحد و ده ها سند حقوقی بین المللی دیگر به خوبی نشان می دهد که هیچ دولتی حق ندارد مستقیم یا غیرمستقیم در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کند.
رحیمی گفت: تحریم های یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و برخی کشورهای دیگر که برای بیماران خود نمی توانند دارو وارد کنند به عنوان جنایت این کشور در تاریخ ثبت خواهد شد.
اثبات حقانیت ایران در دعوای حقوقی با آمریکا
وزیر دادگستری در ادامه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از همه ابزارها و سازوکارهای حقوقی لازم برای تأمین حقوق ملت ایران استفاده می کند.
وی یادآور شد: رأی اخیر دیوان بین المللی دادگستری درباره دعوای حقوقی جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده، مسئولیت حقوقی بین المللی این دولت را به خاطر مسدود کردن اموال و دارایی های جمهوری اسلامی ایران احراز و آمریکا را محکوم کرد.
وی ادامه داد:این رأی، دلیل دیگری بر حقانیت جمهوری اسلامی ایران در روند حقوقی علیه اقدامات غیرقانونی یکجانبه آمریکا است.
رحیمی همچنین به طرح دعوای حقوقی جمهوری اسلامی ایران علیه آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری در سال ۲۰۱۶ با هدف مقابله با اقدامات قهرآمیز یکجانبه ایالات متحده گفت: این دیوان در رأی خود، خواهان رفع محدودیت های غیرقانونی اعمال شده توسط آمریکا شد، هرچند آمریکا از پایبندی به قرار دیوان سرباز زد اما جمهوری اسلامی ایران این دعوا را در ماهیت حقوقی خود در دیوان دنبال می کند.
ارسال نظر