English

توجیه آمریکا درباره وتو قطعنامه آتش‌بس غزه چه بود؟

درحالی که سازمان ملل هشدار داده که بمباران مرکز غزه توسط اسرائیل به‌شدت مانع توزیع کمک‌های بشردوستانه مورد‌نیاز فوری مردم منطقه می‌شود، آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، وتوی قطعنامه آتش‌بس در غزه را توجیه کرد.

توجیه آمریکا درباره وتو قطعنامه آتش‌بس غزه چه بود؟
به گزارش خبرگزاری موج

، ماه گذشته، ایالات متحده قطعنامه‌ای دربارخ غزه که خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه بود را وتو کرد. هر بار که از حق وتو در شورای امنیت استفاده می‌شود، جلسه مجمع عمومی باید برگزار شود تا درباره آن توضیح داده شود.

رابرت وود، معاون سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل در توضیحات خود، حماس را مسئول آغاز جنگ دانست.

این دیپلمات آمریکایی با تکرار ادعاهای واشنگتن افزود: «ما حسابرسی بسیار کمی از آغازگر این درگیری یعنی حماس، می‌شنویم. حماس باید از پنهان شدن در پشت غیرنظامیان دست بردارد، سلاح‌هایش را زمین بگذارد و تسلیم شود، اگر رهبران حماس این کار را می‌کردند، جنگ تمام می‌شد.»

وی افزود: سفیر فلسطین به صراحت اعلام کرد که اکنون همه باید یک پوستر آتش‌بس در دست داشته باشند و در مجمع عمومی نیز پوستری را به نمایش گذاشت. این در حالی است که در سازمان ملل حمایت قاطع از موضع فلسطین وجود داشته و آمریکا اغلب تنها کشوری بوده که از اسرائیل حمایت کرده است.

اولین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال جاری میلادی، روز سه‌شنبه ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲، به منظور بررسی استفاده آمریکا از وتو برای ممانعت تصویب اصلاحیه پیشنهادی روسیه به قطعنامه ۲۷۲۰ شورای امنیت برگزار شد.

اصلاحیه مذکور در نشست ۲۲ دسامبر شورای امنیت مطرح شد و خواستار درخواست توقف پایدار درگیری‌ها در غزه بود، که با مخالفت و وتوی آمریکا به‌عنوان عضو دائم شورای امنیت ناکام ماند.

در نشست مجمع عمومی سازمان ملل نماینده آمریکا، در مواضعی منفعلانه و با ندیده گرفتن موضع یکپارچه بین‌المللی درباره ضرورت برقراری آتش‌بس در نوار غزه، پیشنهاد ارائه‌شده توسط روسیه را اقدامی در جهت مخالفت با دیپلماسی یکجانبه آمریکا برای حل بحران دانست.

بی‌عملی شورای امنیت و ناتوانی این نهاد در برقراری آتش‌بس در نوار غزه که تنها به‌دلیل حمایت بی‌دریغ آمریکا از جنایات اسرائیل صورت می‌پذیرد، مورد انتقاد عمده هیات‌های حاضر در نشست مجمع عمومی قرار گرفت.

پیش‌تر در ماه دسامبر، مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۵۳ رأی مثبت در مقابل تنها ۱۰ رأی منفی، قطعنامه پیشنهادی اتحادیه عرب متضمن درخواست برقراری آتش‌بس بشردوستانه را به تصویب رسانده بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه