English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

یک نکته عجیب در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا

«نتایج متنوع و پراکنده نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا بسیاری را واداشته تا این سوال را مطرح کنند که آیا واقعا می‌توان به این قبیل نظرسنجی ها اعتماد کرد؟»

یک نکته عجیب در مورد انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، همزمان با نزدیک شدن به تاریخ پنجم نوامبر و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بازار گمانه زنی های با محوریت پیروز احتمالی این انتخابات نیز به نحو قابل توجهی داغ شده است. در این راستا، اندیشکده ها و رسانه های مختلف اقدام به ارائه یافته های نظرسنجی های انجام شده توسط خود با محوریت انتخابات آمریکا می کنند و سعی دارند تصویری روشن را در مورد پیروز احتمالی این انتخبات ارائه کنند.

با این همه، یکی از نکاتی که توجه بسیاری از صاحب نظران و ناظران انتخابات آمریکا را به خود جلب کرده، نتایج متناقض و پراکنده این نظرسنجی ها است. به عنوان مثال، در حالی که نشریه اکونومیست به صورت قاطع کاملا هریس را پیروز انتخابات آمریکا معرفی می کند، شبکه ای بی سی نیوز آمریکا یکچنین دیدگاهی ندارد و ترامپ را پیروز انتخابات مذکور ارزیابی می کنند. شبکه سی ان ان، خبرگزاری آسوشیتدپرس، شبکه فاکس نیوز، و دیگر رسانه های مطرح آمریکایی و غربی نیز هرکدام داده هایی را به عنوان نتیجه نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا ارائه می کنند که در نگاه اول می توان متوجه تفاوت های قابل توجه آن ها با یکدیگر شد. درست در همین نقطه است که برخی به طور خاص این سوال را مطرح می‌کنند که آیا واقعا می توان به داده های این قبیل نظرسنجی ها برای خوانش روندهای آتی انتخاباتی در آمریکا اعتماد کرد؟

 

بیشتر بخوانید:

چرا مردم را نباید تعیین‌کننده اصلی در انتخابات آمریکا دانست؟

 

پیشتر در سال های 2016 و 2020 نیز شاهد بودیم که یافته های برخی نظرسنجی های مراکز معتبر تحقیقاتی و رسانه ای در آمریکا موجب بی آبرویی آن ها شده بود و هیچ پیوند نزدیکی را با واقعیت های انتخاباتی نداشت. در این رابطه، برخی به طور خاص به دو گزاره اشاره می کنند.

اول اینکه عده ای بر این مساله تاکید دارند که هیچ بعید نیست جریان هایی در قالب انتخابات آمریکا اقدام به خرید نفوذ کنند و با اثرگذاری بر نتیجه نظرسنجی های انتخاباتی نهادهای مختلف در آمریکا به نوعی سعی داشته باشند جهت‌دهی‌های خاصی را به رای دهندگان آمریکایی داشته باشند. اهمیت این مساله زمانی بیش از پیش آشکار می شود که توجه داشته باشیم آمریکا کشور لابی‌ها و نفوذ است و می توان هر چیزی را در آن با پول معامله کرد.  

در این چهارچوب، چندان عجیب نیست که ببینیم یک جریان سیاسی برای تقویت شانس نامزد انتخاباتی مورد حمایت خود، اقدام به پرداخت هزینه و پول به اندیشکده ها و رسانه های گوناگون کند و سعی داشته باشد موقعیت انتخاباتی وی را تقویت کند.

نگته دوم اینکه باید توجه داشته باشیم اساسا رسانه ها در آمریکا خیلی کم پیش می آید که مغرض نباشند. در واقع، در سال های گذشته طیف قابل توجهی از رسانه های معتبر آمریکایی نظیر شبکه سی ان ان و یا فاکس نیوز به وضوح جهت‌گیری های خود را در قبال دو حزب اصلی آمریکا به نمایش گذاشته اند.

حال در این فضا، هیچ عجیب نیست که ببینیم مثلا فلان رسانه مخالف با احزاب دموکرات یا جمهوریخواه، نتایج نظرسنجی‌های خود را به گونه ای منتشر می کند که در راستای منافع آن جریان خاص سیاسی نباشد. موضوعی که آن هم در نوع خود یک سرشکستگی بزرگ برای دموکراسی آمریکایی به شمار می رود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه