English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

چرا سفر رئیس جمهور ایران به مصر رویدادی راهبردی بود؟

«سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به مصر با توجه به تحولات جاری در سوریه و کلیت معادلات حاکم بر منطقه غرب آسیا، حامل پیام های معناداری بود و البته که با دستاوردهای راهبردی برای کشورمان همراه بوده است.»

چرا سفر رئیس جمهور ایران به مصر رویدادی راهبردی بود؟
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، مسعود پزشکیان اخیرا در سفری برای شرکت در اجلاس هشت کشور در حال توسعه جهان عازم قاهره مصر شد. سفر پزشکیان به قاهره در نوع خود جزو معدود سفرهای روسای جمهور کشورمان به این کشور مهم شمال قاره آفریقا از ابتدای پیروی انقلاب اسلامی تاکنون محسوب می شود. در این راستا، مسعود پزشکیان ضمن شرکت در نشست و جلسات گروه دی ۸، با مقام های کشورهای مختلف عضو سازمان مذکور نیز به طور جداگانه دیدار و گفتگو داشت. با این حال، بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند که دیدار رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور مصر عبدالفتاح السیسی بسیار مهم و راهبردی بوده است.

دلیل آن را نیز باید در تحولات جاری در منطقه غرب آسیا جستجو کرد. پس از تصرف دمشق پایتخت سوریه توسط شورشیان و معارضین مسلح سوری، بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند که منطقه غرب آسیا با چشم‌اندازهای ژئوپلیتیکی و راهبردی تازه ای رو به رو خواهد بود.

در این راستا، بازیگران و کنشگران مختلف هر کدام سعی دارند متناسب با واقعیت های تازه در سطح منطقه، سطوح متفاوتی از کنشگری را از خود نشان دهند و منافع خود را در محورهای خاصی دنبال کنند. بر کسی پوشیده نیست که دولت ترکیه یک پای ثابت تحولات جاری در سوریه است و البته که در این زمینه، آنکارا بسیاری از خطوط قرمز را زیر پا گذاشته است. از یک سو این کشور با تحریک و تسلیح شورشیان مسلح تحت حمایت خود که اکنون بر دمشق مسلط شده اند، روند توافق آستانه و تعاملات ترکیه با ایران و روسیه را مورد بی توجهی قرار داد و از سوی دیگر در وضعیت کنونی، کشورهای عرب منطقه نیز از تحرکات ترکیه احساس ناامنی قابل توجهی می کنند.

دلیل این موضوع این است که گروه تحریر الشام و جریان های متحد با آن خود را اخوانی می دانند و کشورهای عرب منطقه نظیر امارات، عربستان، اردن و مصر، مشکلات جدی را با جریان اخوان المسلمین دارند. از این رو، زمینه های مشترکی برای تقویت پیوندهای بازیگران منطقه ای علیه تلاش های ترکیه با محوریت سوریه ایجاد شده است. حال در این وضعیت، سفر رئیس جمهور کشورمان به قاهره و رایزنی‌های وی با مقام های ارشد کشورهای عضو گروه دی ۸ و به طور خاص رئیس جمهور مصر، پالس های معناداری را به ترکیه مخابره می کند و حاکی از این گزاره است که قرار نیست روند تحولات منطقه ای آنطور که مطلوب ترکیه و یا متحدان منطقه‌ای و فرامنطقه ای آن است به پیش رود.

به بیان ساده تر، بازیگران منطقه ای نیز هر کدام در حال ایفای نقش تازه منطقه ای خود و یافتن زمینه های مشترک با دیگران هستند. درست در همین چهارچوب است که بسیاری از امکان بازگشایی قریب الوقوع سفارتخانه‌های ایران و مصر در خاک یکدیگر خبر می دهند. از این رو، سفر رئیس جمهور کشورمان به قاهره را به معنای واقعی کلمه باید رویدادی راهبردی و مهم ارزیابی کرد که در راستای منافع ملی کشورمان انجام گرفته است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه