خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
اولویت ترامپ در مواجهه با ایران چیست؟
«به تازگی "اسکات بسنت" وزیر خزانه داری آمریکا در موضع گیری معناداری گفته است که اگر جای مردم ایران بود، دارایی خود را به ارز خارجی دیگری تبدیل می کرد!»

، دو ماه از حضور ترامپ در کاخ سفید می گذرد و او در همین دوره زمانی کوتاه، طیفی از اقدامات تهاجمی را علیه کشورمان در دستورکار قرار داده است. او تاکید کرده که در مورد برنامه اتمی ایران نگرانی های جدی دارد و بارها این ادعای پوچ را مطرح ساخته که ایران نباید به تسلیحات اتمی دست یابد.
این در حالی است که ایران بارها اعلام کرده قصدی برای دستیابی به سلاح های اتمی ندارد و البته که در جریان توافق برجام نیز بارها هم دولت اول ترامپ و هم آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید کردند که ایران کاملا به تعهدات خود وفادار بوده و حرکت مشکوکی را هم انجام نداده است. با این همه، ترامپ در مدت اخیر بر شدت مواضع خود علیه کشورمان افزوده و به نحوی صحبت می کند که انگار ایران یا باید خواسته های مطلوب وی را بپذیرد یا هدفِ یک حمله نظامی به ویژه علیه سایت های اتمی خودش قرار بگیرد.
در این رابطه، ترامپ اخیرا مدعی شده که نامه ای به مقام معظم رهبری نوشته و بر تمایلش جهت مذاکره با محوریت پرونده اتمی ایران تاکید کرده است. او همچنین گفته که اگر ایران مذاکره را قبول نکند، گزینه های دیگری هم علیه این کشور وجود دارد. اشاره ترامپ به انجام اقدام نظامی علیه سایت های اتمی کشورمان بوده است. پیش از این نیز ترامپ بارها در موضع گیری های مختلف خود به طور ضمنی به استفاده از گزینه نظامی علیه ایران تاکید کرده بود.
با این همه، به نظر می رسید که اولویت و راهبردِ اصلی ترامپ در مواجهه با ایران و تقابل با کشورمان، برخلاف آنچه وی در ظاهر نشان می دهد، نه اهرم نظامی بلکه بهرهگیری از اهرم اقتصادی است. در این رابطه، به تازگی اسکات بسنت وزیر خزانه داری آمریکا در موضع گیری معناداری گفته است که اگر جای مردم ایران بود، دارایی خود را به ارز خارجی دیگری تبدیل می کرد! البته که ترامپ تهدیدات و اقدامات قابل توجهی را نیز برای ضربه زدن به روند صاردات نفت ایران در دستورکار قرار داده است. حتی گزارش رسیده که دولت ترامپ معافیت واردات گاز و برق عراق از ایران را هم لغو کرده است.
ترامپ با اولویت قرار دادن فشارهاهای اقتصادی علیه ایران، دو هدف را دنبال می کند. اولا، با هزینه های به مراتب کمتری به زعم خود می تواند به اهدافش در قبال ایران برسد. به هر حال ترامپ و آمریکا در موقعیت یک ماجراجویی نظامی علیه کشورمان نیستند و به خوبی می دانند که ایران نیز می تواند چالش های جدی را برای آن ها در این رابطه ایجاد کند و از قدرت نظامی بالایی برخوردار است.
دوم اینکه ترامپ و ترامپیست ها به نحوی جدی سعی دارند تا زمینه را برای ناآرامی های داخلی در کشورمان فراهم کنند و به زعم خود کاری کنند که کشورمان از داخل ضربه بخورد و مجبور به پذیرش آنچه غرب و آمریکا می گوید بشود. درست به همین دلیل است که همگان در مواجهه با این توطئه دشمن باید هوشیار باشند و وحدت خود را در بالاترین سطح حفظ کنند.
ارسال نظر