English

وزارت خرانه‌داری آمریکا:

آمریکا پنج نهاد و یک شخص را به بهانه حمایت از برنامه هسته‌ای ایران، تحریم کرد

وزارت خرانه‌داری آمریکا در راستای سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران و در آستانه مذاکرات غیر مستقیم تهران - واشنگتن در عمان، پنج نهاد و یک شخص را به بهانه حمایت از برنامه هسته‌ای ایران، تحریم کرد.

آمریکا پنج نهاد و یک شخص را به بهانه حمایت از برنامه هسته‌ای ایران، تحریم کرد

 به گزارش خبرگزاری موج، وزارت خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی  اعلام کرد:  «امروز، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) پنج نهاد و یک فرد مستقر در ایران را برای حمایت از نهادهای اصلی که برنامه هسته ای ایران را مدیریت و نظارت می کنند، از جمله سازمان انرژی اتمی ایران (AEOI) و شرکت فناوری سانتریفیوژ ایران (TESA) را تحریم می کند. اقدام امروز، که نهادهای تهیه‌کننده یا تولیدکننده فناوری‌های حیاتی برای TESA و AEOI را هدف قرار می‌دهد،، در پیشبرد سیاست آمریکا مبنی بر محروم کردن ایران از داشتن سلاح هسته‌ای انجام می‌شود.»

«اسکات بسنت» وزیر خزانه داری آمریکا در سخنانی با تکرار ادعایی که حتی جامعه اطلاعاتی این کشور نیز آن را تایید نکرده است، مدعی شد: «تلاش بی پروای حکومت ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای همچنان تهدیدی جدی برای آمریکا و تهدیدی برای ثبات منطقه ای و امنیت جهانی است. وزارت خزانه داری به استفاده از ابزارها و اختیارات خود برای مختل کردن هر گونه تلاش ایران جهت پیشبرد برنامه هسته ای و اهداف بی ثبات کننده گسترده تر آن ادامه خواهد داد.»

وزارت خزانه داری دولت ترامپ اعلام کرد: شرکت فنی و مهندسی آتبین ایستا (AIT) مستقر در ایران و «مجید مسلط » به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیر عامل این شرکت، شرکت پگاه آلومینیوم اراک (پگاه) مستقر در ایران و شرکت نیروی توریوم (TPC) مستقر در ایران را تحریم کرده است.

وزارت خزانه داری آمریکا افزود: شرکت ساخت و توسعه راکتورهای پارس مستقر در ایران (ساترا پارس) را که یک شرکت زیرمجموعه سازمان انرژی اتمی ایران بوده و مسئولیت تعدادی از پروژه‌های راکتور هسته‌ای را بر عهده دارد، تحریم کرده است.

این نهاد آمریکایی اضافه کرد: شرکت صنایع آذرآب مستقر در ایران (آذرآب) یک پیمانکار عمومی است که مسئولیت ساخت پروژه های نیروگاهی، پالایشگاهی، پتروشیمی و سیمان را بر عهده دارد، تحریم کرده است. شرکت  آذرآب توسط سازمان انرژی اتمی ایران  کنترل می شود و قراردادهایی برای تولید تجهیزات برای نیروگاه های هسته ای دارد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

رئیس جمهوری آمریکا برغم امضای یادداشت اعمال سیاست فشار حداکثری علیه تهران، هفتم مارس ۲۰۲۵ ( ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۳) در مصاحبه ای با شبکه خبری فاکس بیزینس این کشور اعلام کرد که نامه ای به رهبرعالی ایران ارسال کرده و درخواست مذاکره داده است.

انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ در راس هیاتی رسمی وارد تهران شد و با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران دیدار و نامه ترامپ را تحویل داد.

وزیر خارجه ایران نیز ۷ فروردین ماه ۱۴۰۴ اعلام کرد: پاسخ رسمی ایران به نامه آقای ترامپ دیروز ( چهارشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۴) به طور مقتضی و از طریق کشور عمان ارسال شد. این پاسخ رسمی شامل نامه‌ای است که در آن نقطه‌نظرات ما در رابطه با وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است. سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته است، می‌تواند ادامه یابد. مذاکرات غیرمستقیم هم توسط دولت جناب آقای روحانی و هم توسط دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود.

ترامپ ۷ آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۴ نیز در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «ما در حال گفتگوهای مستقیم با ایران هستیم. ما روز شنبه نشست بسیار بزرگی خواهیم داشت. همه موافق هستند که انجام یک توافق بر انجام امور بدیهی ارجحیت دارد و بدیهی است. امری نیست که من بخواهم از آن استفاده کنم. "ما وارد مرحله بسیار خطرناکی شده ایم."»

رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد: «ما روز شنبه ملاقاتی بسیار بزرگ و بصورت مستقیم با آنها خواهیم داشت. بعضی‌ها می‌گویند که مذاکرات از طریق واسطه و با شراکت کشورهای دیگر خواهد بود. خیر، ما با آنها مستقیما در تماس هستیم. شاید بتوانیم به توافق برسیم که برای ایران توافق خیلی خوبی خواهد بود، ولی فعلا قرار است روز شنبه در سطحی بسیار بالا با آن‌ها ملاقات کنیم و ببینیم چه پیش می‌آید.»

در پی اظهارات ترامپ، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد: گفتگوی غیر مستقیم ایران و آمریکا روز شنبه ( ۲۳ فروردین ) در عمان آغاز می شود. عراقچی در شبکه ایکس نوشت: ایران و ایالات متحده روز شنبه در عمان برای گفتگوهای غیرمستقیم در سطح مقامات عالی ملاقات خواهند کرد. این یک فرصت و نیز یک آزمون است. توپ در زمین آمریکاست.

عراقچی همچنین با انتشار یادداشتی در روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به تشریح و شفاف سازی مواضع مذاکراتی جمهوری اسلامی ایران در آستانه آغاز دور جدیدی از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در عمان پرداخت و گفت: در هفته‌های اخیر، مجموعه‌ای از نامه‌ها و پیام‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا رد و بدل شده است. برخلاف برخی تفسیرهای سطحی، این ارتباطات — دست‌کم از سوی ما — نه نمادین بوده‌اند و نه تشریفاتی. ما آن‌ها را تلاشی واقعی برای شفاف‌سازی مواضع و گشودن پنجره‌ای به‌سوی دیپلماسی تلقی می‌کنیم.

وزیر خارجه ایران تاکید کرد: با توجه به اظهارات روز دوشنبه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود و با هدف دستیابی به یک توافق وارد گفت‌وگو شود. ما روز شنبه در عمان برای مذاکرات غیرمستقیم دیدار خواهیم کرد. این دیدار به همان اندازه که یک فرصت است، یک آزمون نیز هست.

مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات و اقدامات متناقض خود را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، خواستار مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران هستند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه