معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی:
خاموشی چاههای کشاوزی، یک شوک بزرگ در تولید محصولات است
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در قالب ابلاغ طرح خاموشی چاههای کشاورزی استان، این چاه ها تنها ۶ روز در هفته و هر روز برای مدت پنج ساعت در پیک مصرف باید خاموش باشند که بدون شک اجرای این طرح خسارت جدی به محصولات بهاره استان وارد میکند.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، غلامحسین ساربان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خبری عنوان کرد: قطعی برق و خاموشی چاههای کشاوزی با هدف کنترل و کاهش مصرف انرژی میتواند شوکی دیگر و البته خسارتی هنگفت را به تولید محصولات کشاورزی استان تحمیل کند.
ساربان در ادامه افزود: در قالب ابلاغ طرح خاموشی چاههای کشاورزی استان ، این چاه ها تنها ۶ روز در هفته و هر روز برای مدت پنج ساعت در پیک مصرف باید خاموش باشند که بدون شک اجرای این طرح خسارت جدی به محصولات بهاره استان وارد میکند.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: این در شرایطی است که یخبندان بی سابقه دیماه پارسال، گرمای شدید هوا در ابتدای امسال و خشکسالی شدید را در این استان تجربه کردهایم.
وی اضافه کرد: هم اکنون در حال پیگیری و رایزنی برای راهکارهای دیگر جهت مدیریت مصرف برق و کاهش میزان مدت خاموشی چاههای کشاورزی با هدف حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان هستیم.
ساربان گفت: به عنوان مثال در بخش صنعت با راهکارهایی مانند تداوم فعالیت کاری در روزهای تعطیل و یا تغییر ساعات شیفت کاری میتوان اقدام به کنترل مصرف و کاهش مصرف برق کرد و در صورت خاموشی چاههای کشاورزی و به تبع آن تحمیل تغییرات در ساعات آبدهی محصولات در محصولاتی مانند انگور و انار شاهد سوختگی محصول خواهیم شد.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: ریزش گل در محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی و پنبه و نیز سوختگی میوه در میوههای هسته دار و افزایش میزان پوکی در پسته از دیگر پیامدهای قطعی در اعمال خاموشی چاههای کشاورزی از طریق قطع برق است.
وی متذکر شد: خراسان رضوی دارنده بیش از ۱۰ هزار و ۱۰۰ حلقه چاه کشاورزی است که با توصیه انجام شده طی سنوات گذشته و با هدف صرفه جویی در مصرف سوخت فسیلی به سمت برقی شدن رفتند، گفت: از شرکت برق تقاضا داریم با هدایت خاموشیها به سمت حوزه صنعت این مشکل و تبعات قطع برق در بخش کشاورزی را حل کند تا شاهد گذر از این بحران باشیم.
ساربان ابراز کرد: بخش کشاورزی استان با ۳۳۷ هزار بهره بردار در جهت تأمین امنیت غذایی تلاش میکنند و لازم است چالشها و مشکلات آنان حل شود و تولیدکنندگان بخش کشاورزی استان امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان به دلیل وقوع یخبندان، خشکسالی و سرمازدگی در استان متحمل خسارت شدهاند و معتقدیم کاهش ۶ روز قطعی به یک روز هم میتواند راهگشا باشد.
ارسال نظر