مدیر پیشگیری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
گربه ها عامل ۲۰ درصد حیوان گزیدگی در خراسان رضوی هستند
مدیر پیشگیری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: طی سال گذشته و سال جاری گزارشهای مربوط به گربههای مبتلا به هاری در استان خراسان رضوی قابل توجه است و حدود ۲۰ درصد موارد حیوان گزیدگی مربوط به گزش گربههاست.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، ناصر امینی؛ مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد: اینکه هاری اغلب حیوانات حیات وحش مانند روباه، شغال، گرگ و... را مبتلا میکند اما میتواند به راحتی گربهها و سگهای اهلی را تحت تاثیر قرار دهد.
امینی افزود: طی سال گذشته و سال جاری گزارشهای مربوط به گربههای مبتلا به هاری در استان خراسان رضوی قابل توجه است و حدود ۲۰ درصد موارد حیوان گزیدگی مربوط به گزش گربههاست.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیعلامت بودن بیماری هاری در گربه ها و نیز رفتار شبانه گربهها، آنها را به عنوان کانون بزرگ در خطر تماس با انواع وحوش و سگهای ولگرد قرار میدهد.
وی تصریح کرد: بیماری هاری یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که از طریق گزش پستانداران خونگرم به حیوانات و انسان منتقل میشود و افزایش موارد هاری در گربهها غالبا به این دلیل است که گربهها بیشتر مجاز به پرسهزدن آزاد هستند و ممکن است با حیوانات حیاتوحش هار یا حیوانات ولگرد تماس داشته باشند.
امینی تاکیدکرد: بعد از اینکه گربه در معرض هاری قرار گرفت، ممکن است هفتهها تا ماهها طول بکشد تا علائم ظاهر شوند و هنگامی که علائم هاری در گربه ظاهر میشود، مرگ معمولاً در عرض یک هفته اتفاق میافتد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد متذکر شد: قبل از ظاهرشدن علائم هاری، ممکن است متوجه زخم گازگرفتن یا آبسه روی پوست گربه خود شوید که ممکن است از حیاتوحش، گربه دیگر یا حتی یک سگ باشد که هر یک از آنها ممکن است ناقل هاری باشند.
امینی یادآورشد: هیچ درمانی برای هاری در گربه ها وجود ندارد به همین دلیل است که واکسیناسیون هاری برای همه گربههای خانگی و اهلی کاملاً ضروری است و هر زخم گزش یا آسیب باید در اسرع وقت توسط دامپزشک درمان شود.
ارسال نظر