رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی:
فعالیت ۸۰۰ داروخانه در سطح کلانشهرمشهد
رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی بیان کرد: داروخانهداران در بین محدودیت شرکتهای دارویی و بدحسابی بیمهگزاران گرفتار شدهاند، بهگونهای که شرکت تولیدکننده به دنبال تسویه نقد دارو هستند.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، علی جعفری نژاد؛ رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی در سخنانی ابرازداشت: نزدیک به ۸۰۰ داروخانه در سطح مشهد فعال است و ۵۴ درصد گردش مالی عرضه دارو فقط در ۷ درصد داروخانه های شهر صورت میگیرد.
جعفری نژاد متذکرشد: این ۷ درصد هم به واقع همان ۴۵ داروخانه دولتی هستند که بهطور خاص در شرایط کمبود یک داروی خاص به عرضهکننده انحصاری آن تبدیل میشوند.
رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی تاکید کرد: در حال حاضر، داروخانهداران در بین محدودیت شرکتهای دارویی و بدحسابی بیمهگزاران گرفتار شدهاند، بهگونهای که شرکت تولیدکننده به دنبال تسویه نقد داروست و این درحالی است که بیمهگزاران ۳ ماه از بدهیهایشان را هنوز پرداخت نکردهاند.
وی افزود: وقتی دارو فراوان باشد یعنی عرضه از تقاضا پیشی بگیرد، شرکتهای دارویی راضی میشوند که دارو را بهصورت شرایطی و با در نظر گرفتن تسهیلاتی عرضه کنند اما در شرایط فعلی که دارو محدود است، این شرکتهای تولیدکننده هستند که برای فروش شرط میگذارند تا اگر داروخانهدار، بهصورت نقدی تسویه نکرد، آنها هم دارو را عرضه نکنند.
جعفرینژاد تصریح کرد کرد: همچنین بیمهگزاران هم به بهانه چرخه مالی محدود، ۳ ماه از پرداخت بدهیها عقب هستند و ثمره این وضع آن شده که بسیاری از داروخانهها در آستانه تعطیلی هستند و اداره داروخانه از محل تسهیلات بانکی، تنها راهکار باقیمانده برای زنده نگهداشتن چرخه عرضه و تقاضا در عرصه دارو است.
رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی ادامه داد: هزینههای اجرای طرح نسخ الکترونیک از جیب داروسازان بوده است و در ۲ سال گذشته یکی از طرحهایی که تا حد زیادی به بیمهگزاران و مردم کمک کرد، طرح نسخههای الکترونیکی بود که جایگزین دفترچههای بیمه شد،
وی اضافه کرد: اما با این حال حقیقت این است که در شرایط کنونی داروخانهداران ملزم آن هستند که حداقل یک اپراتور را مخصوص ثبت نسخ الکترونیک به کار بگیرند که این مهم در داروخانههای شبانهروزی بیش از یک نفر است، بنابراین بنا بر آمار ما به ازای هر نسخه بیش از ۱۰ هزار تومان هزینه به داروخانهها تحمیل میشود.
جعفری نژاد گفت: در خصوص محوریت وضعیت موجودی و عرضه شیرخشک در داروخانههای مشهد، در سال ۱۴۰۰، ۳ میلیون قوطی شیرخشک عرضه شده که در سال ۱۴۰۱ به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار رسیده، در حالی که کمبود شیرخشک در داروخانهها، یک حقیقت محرز است.
رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی افزود: و دلیل این امر نیز توزیع غیرهدفمند بوده که باعث میشود به دلیل ارزان بودن شیرخشک نسبت به غذای حیوانات خانگی، فروشندگان آنها راغب باشند که به جای غذای مخصوص حیوان از شیرخشک استفاده کنند.
جعفری نژاد یادآورشد: تقسیمبندی شیرخشک و انواع داروها و مکملهای دارویی باید در تمامی داروخانهها عادلانه و متناسب با نیازشان باشد تا که هم اقلام دارویی به میزان کافی در داروخانهها موجود باشد و هم اینکه مردم بتوانند نیازهای دارویی خود را به راحتی با مراجعه به نزدیکترین داروخانه به محل سکونت و یا کار خود تأمین کند و نیازی به طی مسیرهای طولانی به داروخانههای سطح شهر نداشته باشند.
ارسال نظر