مسئول امور قارچهای جهاد کشاورزی خراسان رضوی:
افزایش هزینه تولید و قیمت قارچ بدلیل گرمای بی سابقه می باشد
مسئول امور قارچهای جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: استان ما با حدود ۲۴۰ واحد فعال مدرن، نیمه مدرن و خانگی با ظرفیت تولید ۱۲ هزار تن، چهارمین استان تولید کننده قارچ خوراکی دکمهای در سطح کشور است و حدود ۷ درصد تولید کشور به این استان اختصاص دارد.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، هایده وحید آفاق؛ مسئول امور قارچهای خوراکی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اعلام کرد: با توجه به شدت گرمای بی سابقه تابستان سال جاری و پاسخگو نبودن تاسیسات و سیستمهای سرمایشی موجود در سالنهای قارچ برای کاهش دما تا حد لازم، عملاً میزان عملکرد واحدها در استان به شدت کاهش و هزینه تولید قارچ افزایش یافته است.
وحید آفاق افزود: استان ما با حدود ۲۴۰ واحد فعال مدرن، نیمه مدرن و خانگی با ظرفیت تولید ۱۲ هزار تن، چهارمین استان تولید کننده قارچ خوراکی دکمهای در سطح کشور است و حدود ۷ درصد تولید کشور به این استان اختصاص دارد.
مسئول امور قارچهای خوراکی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین تاکید کرد: قارچ خوراکی محصولی سرمادوست است و عدم کنترل دمای بهینه به شدت تولید آن را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی تصریح کرد: با توجه به ماهیت و شدت گرمای بی سابقه تابستان امسال و پاسخگو نبودن تاسیسات و سیستمهای سرمایشی موجود در سالنها برای کاهش دما تا حد لازم، عملاً میزان عملکرد واحدها به شدت کاهش و هزینه تولید قارچ افزایش یافته است.
وحید آفاق اشاره کرد: هر ساله با شروع فصل گرما اکثر واحدهای خانگی و کوچک به دلیل عدم برخورداری از سیستمهای سرمایشی مناسب غیر فعال میشوند و غیر فعال شدن این واحدها، نیمه فعال شدن واحدهای نیمه مدرن در کنار خسارتهای بالای وارده به واحدهای اقتصادی به دلیل گرمای شدیدتر از حد استاندارد، از جمله عواملی هستند که باعث کاهش میزان تولید و توزیع قارچ در سطح استان و کشور گردیده و باعث افزایش مقطعی قیمت قارچ در سطح بازار شده است.
وی اظهاداشت: در حال حاضر با توجه به شرایط مذکور و در نظر گرفتن متوسط میزان برداشت واحدها، هزینه تولید هر کیلوگرم قارچ بین ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان بوده و هر کیلوگرم قارچ درجه یک در بورس تهران ۸۵ تا ۸۷ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
مسئول امور قارچهای خوراکی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ابرازداشت: تولید قارچ استان از ابتدای سال تاکنون حدود ۲۰۰۰ تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش ۵۰ درصدی را به همراه داشته است.
وحید آفاق یادآور شد: بالا رفتن قیمت مواد اولیه، بالا بودن هزینههای نیروی انسانی، پایین بودن کیفیت مواد اولیه از جمله کمپوست به دلیل کاهش کیفیت ترکیبات سازنده به علت خشکسالیهای متوالی و مجهز نبودن اکثر واحدهای استان به تاسیسات سرمایشی قوی از جمله عواملی هستند که میزان تولید و عملکرد را در استان پایین آورده است.
ارسال نظر