محقق گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی:
موفقیت تولید داروی بیماری سلیاک در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
محقق گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی بیان کرد: اکنون در دنیا به بیماران سلیاک تاکید میشود از مصرف مواد غذایی گلوتن دار خودداری کنند و برای این بیماران نانهای مخصوص بدون گلوتن تجویز میشود که تهیه آن مشکل و گران است.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، دکتر حسن رخشنده؛ محقق گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی در خبری گفت: محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تحقیق بر روی گیاهان دارویی، موفق به تولید داروی آنزیمی هضم گلوتن و آزمایش موفق و اثربخش آن بر روی بیماران مبتلا به سلیاک شدند.
رخشنده افزود: سلیاک، یک بیماری گوارشی وراثتی است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن ایجاد میشود و برخی افراد آنزیم هضم پروتئین گلوتن موجود در گندم و جو را ندارند.
محقق گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی ادامه داد: لذا با مصرف این محصولات، گلوتن هضم نشده حساسیتهای بالینی را در بدن افراد ایجاد میکند که شامل خونریزیهای دستگاه گوارش، حساسیت پوستی، کاهش رشد بیمار و صاف شدن پرزهای معده و جذب نشدن مواد غذایی است.
وی همچنین تصریح کرد: اکنون در دنیا به بیماران سلیاک تاکید میشود از مصرف مواد غذایی گلوتن دار خودداری کنند و برای این بیماران نانهای مخصوص بدون گلوتن تجویز میشود که تهیه آن مشکل و گران است.
رخشنده متذکر شد: ما در این روش در محیط بیرون، یک نوع آنزیم را از چند گیاه دارویی شامل پاپایا، کیوی و گونه خاصی از گندم، استخراج کردیم و این آنزیم را در محیط آزمایشگاهی روی گلوتن ریختیم و پس از طی مراحل مختلف خوشبختانه آنزیم توانست گلوتن را تجزیه کند.
محقق گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی یادآور شد: فعلا ۱۵ بیمار تحت بررسی ما این دارو را استفاده کرده و با گذشت دو ماه از مصرف، خوشبختانه علائم بالینی آنان بسیار کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: همچنین این دارو برای کودکان و میانسالان نتایج مطلوبی درپی داشته است؛ لیکن تا زمانی که از نتایج اثربخش دارو مطمئن نشویم، این تحقیقات را ادامه و تعداد بیشتری از بیماران سلیاک را مورد آزمایش قرار میدهیم.
رخشنده خاطرنشان کرد: این حرکت، قدمی کوچک برای حل یکی از مشکلات بزرگ بیماران سلیاک است که با کمک تیم تحقیقاتی متشکل از اساتید پایه و بالینی و دانشجویان و با استفاده از محصولات بومی، طراحی شده است.
ارسال نظر