پیش بینی برداشت بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ تن میگو از مزارع پرورشی خوزستان/صادرات میگوی ارگانیک خوزستان در بازارهای جهانی
مدیرکل شیلات خوزستان گفت: شرایط آب و هوایی خوزستان به گونه ای است که یکی از استعدادهای بالقوه و مناسب در زمینه آبزی پروری به ویژه پرورش میگو و ماهیان دریایی فراهم شده است.
، مرتضی سوری به تقویم پرورشی استان در خصوص فصل برداشت میگو اشاره کرد و افزود: ذخیره سازی بچه میگو در خوزستان از اواسط اردیبهشت ماه شروع می شود و برداشت میگو تقریبا در اواسط شهریور و اوایل مهرماه کلید می خورد.
وی با بیان اینکه هم اکنون برداشت میگو در استان شروع شده است ادامه داد: در سال جاری با توجه به سیاست های دولت در حمایت از بخش خصوصی و رفع موانع تولید، نسبت به سال گذشته با رشد حدود ۳۶ درصدی سطح زیرکشت، بیش از ۸۱۹ هکتار از مزارع پرورش میگوی استان در قالب ۸۰۶ استخر با مشارکت بهره برداران در ۳ شهرستان ساحلی آبادان، خرمشهر و هندیجان به کشت میگو اختصاص یافت.
سوری مقدار بچه میگوی ذخیره سازی شده را نسبت به سال گذشته با رشد ۷۱ درصدی، ۱۴۱ میلیون قطعه بچه میگو عنوان کرد.
مدیرکل شیلات خوزستان با بیان اینکه قطعا نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری در میزان محصول برداشتی از مزارع پرورشی میگو را خواهیم داشت ابراز امیدواری کرد: امسال بالغ بر ۲ هزار و ۴۰۰ تن میگوی پرورشی مرغوب از مزارع پرورش میگوی استان برداشت شود.
سوری در پاسخ به سوالی مبنی بر بروز بیماری در مزارع پرورشی استان توضیح داد: بیماری لکه سفید یکی از بیماری هایی است که صنعت پرورش میگو را در دنیا دهه ها با مشکل مواجه کرده است چون این گونه بیماری ها جزو بیماری های ویروسی به شمار می روند و قابل حذف از محیط نیستند و در کنار آنها می بایست با رعایت اصول فنی و ملاحظات بهداشتی و مدیریتی تولید فعالیت کرد.
وی بیان کرد: طی چندسال اخیر، فرایند رصد و پایش در مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان نهادینه شده است و با نظارت و بازدیدهای مستمر توسط واحدهای متولی و کارشناسان شیلات و دامپزشکی استان، شاهد رشد تولید در کنار عوامل بیماریزا، و با کیفیت و کمیت مناسب بوده ایم.
مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به مزیت و شاخص های میگوی پرورشی خوزستان یادآور شد: میگوی پرورشی در استان خوزستان با توجه شرایط اقلیمی مناسب همواره دارای سرعت رشدی بالاتر از میانگین کشوری بوده است و در بازه زمانی کمتر از چهارماه با اندازه مناسب و بالای ۲۵ گرم برداشت و زودتر از سایر استان ها به بازار عرضه می شود.
سوری از دیگر قابلیت های محصولات تولیدی استان را ناشی از کیفیت مطلوب آب دانست و ادامه داد: در منابع آبی استان نیازی به استفاده از مواد شیمیایی نداریم و تقریبا عمده محصول تولیدی استان را می توان تحت عنوان برند ارگانیک عرضه کرد.
وی گونه غالب میگوی پرورشی استان را وانامی عنوان کرد که عمدتا محصولی صادرات محور است که در این زمینه می توان به ایجاد امنیت غذایی، اشتغالزایی، ارزآوری و مسائل مرتبط با تولید نیز اشاره کرد.
سوری در پایان با اشاره به وضعیت صادرات و بازارهای هدف منطقه ای گفت: در صورتی که به صورت تازه فروشی عرضه شود به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود و لیکن بازار میگو جهانی است و از شرق تا غرب آسیا، از کشورهای اروپایی تا آفریقایی همواره مشتری میگوی پرورشی کشور و استان هستند.
ارسال نظر