حکم جالب یک قاضی در دزفول
رئیس دادگستری دزفول گفت: صدور احکام قضایی جایگزین حبس در این شهرستان به منظور حمایت از مددجویان نیازمند در اولویت قرار دارد.
، مصطفی آباد در نشست مشترک با رئیس اداره بهزیستی دزفول، صدور احکام جایگزین حبس را رویکرد اولویت دار دستگاه قضایی دانست و گفت: صدور احکام جایگزین حبس در دزفول برای کمک به مددجویان بهزیستی در دستور کار است.
وی افزود: بیش از ۲ هزار مورد عناوین مجرمانه در قوانین مختلف جرم انگاری و متناسب با آن هم مجازات و مکافات برای مجرمان تعیین شده که رویکرد قوه قضاییه در دوران تحولی کنونی حرکت به سمت قضازدایی و جرم انگاری کمتر است.
آباد با بیان اینکه مجازات جایگزین حبس به یکی از محورهای اصلی تحول قضایی در عدلیه تبدیل شده است، ادامه داد: استفاده از آرای جایگزین حبس در برخی جرائم از برنامههای عملیاتی قوه قضائیه در راستای حفظ حقوق شهروندی، اصل فردی بودن مجازات و سیاست کاهش جمعیت کیفری است که آثار این آرا برای جامعه میتواند به مراتب موثرتر از حبس فرد در زندان باشد.
افزایش نظارت بر فعالیت مراکز ترک اعتیاد و خانه سالمندان دزفول
رئیس دادگستری دزفول اضافه کرد: برخی از قضات شعبههای کیفری دزفول در راستای رویکرد تحولی دستگاه قضایی، تاکنون احکام جایگزین حبس در موضوعهای مختلف از جمله کمک به مسایل محیط زیستی صادر کردهاند که از این ظرفیت برای گره گشایی از مسایل بهزیستی استفاده میشود.
وی با تجلیل از عملکرد اداره بهزیستی دزفول، گفت: آمادگی برگزاری میز خدمت دادگستری در اداره بهزیستی دزفول برای پیگیری مسایل حقوقی و قضایی مددجویان این سازمان وجود دارد.
آباد با تاکید بر ضرورت ساماندهی مراکز ترک اعتیاد دزفول، ادامه داد: افزایش نظارت بر فعالیت مراکز ترک اعتیاد دارای مجوز و ساماندهی مراکز ترک اعتیاد فاقد مجوز مورد تاکید است.
وی با توصیه به بهره گیری از ظرفیت خیران شهرستان و تعریف کار مشترک با سایر دستگاههای اجرایی و فرهنگی برای بهبود خدمت رسانی به مددجویان بهزیستی، اضافه کرد: انتظار از اداره بهزیستی افزایش نظارت بر مراکز دارای مجوز از این اداره به ویژه خانههای سالمندان است.
فعالیت ۵۳ مرکز و موسسه غیر دولتی زیر نظر بهزیستی
محمد پیلوار، رئیس اداره بهزیستی دزفول در این نشست گفت: اداره بهزیستی با توجه به رسالت خود در زمینه خدمت به معلولان، زنان سرپرست خانواده، معتادان بهبود یافته، آسیب دیدگان اجتماعی، کودکان بد سرپرست و بیسرپرست، کودکان کار و سالمندان طیف وسیعی از خدمات را ارائه میکند. هم اکنون ۵۳ مرکز و موسسه غیردولتی زیرنظر بهزیستی در دزفول فعال است که این ظرفیت موجب شده تا دزفول پس از اهواز دارای بیشترین مرکز غیردولتی اجتماعی در خوزستان باشد.
وی افزود: ۵ موسسه خیریه، ۱۲ مرکز مثبت زندگی در محلات، ۱۸ مرکز توانبخشی، ۱۲ مرکز مشاوره و ۳ مرکز ترک اعتیاد زیر نظر بهزیستی در دزفول فعال است.
پیلوار با اشاره به جمعیت زیرپوشش بهزیستی دزفول ادامه داد: ۶ هزار و ۹۲۶ خانوار زیرپوشش بهزیستی دزفول است که از این تعداد ۴ هزار و ۹۷۰ خانوار دارای معلول و یک هزار و ۹۵۶ خانوار نیز بیسرپرست، بدسرپرست و یا دارای آسیب اجتماعی هستند.
وی با بیان اینکه بهزیستی پیرامون بخش مهمی از آسیبهای اجتماعی مسئولیت دارد، اضافه کرد: همراهی دستگاه قضایی و سایر دستگاههای اجرایی و فرهنگی دزفول نقش کلیدی در مدیریت و کاهش آسیبهای اجتماعی در این شهرستان دارد.
به گفته رئیس اداره بهزیستی دزفول ۱۱ مرکز ترک اعتیاد در دزفول مشغول فعالیت هستند که تنها از این تعداد سه مرکز ترک اعتیاد مجاز با نظارت بهزیستی در دزفول فعال است و ۸ مرکز به صورت غیرمجاز فعالیت دارد که ساماندهی این وضعیت ضروری است.
وی میگوید: در ۶ ماه نخست امسال، ۱۲ کودک کار زیرپوشش بهزیستی قرار گرفته و نگهداری میشود.
ارسال نظر