English

گلگشت نوروزی کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست در اهواز

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خوزستان گفت: به مناسبت سال نو و همزمان با ایام ماه رمضان و با هدف تزریق نشاط در جامعه، گلگشت نوروزی یک‌روزه ویژه کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست در اهواز اجرا شد.

گلگشت نوروزی کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست در اهواز
به گزارش خبرگزاری موج از خوزستان

، پیمان نبهانی با اشاره به اینکه این اردو به همت اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان و با همکاری مجموعه هایپرمارکت پارک سنتر اهواز طراحی و به اجرا درآمد توضیح داد: این گشت تفریحی  یک‌روزه برنامه‌های شاد و مفرح به همراه افطار ویژه کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برگزار شد و در این اردو ۴۰ نفر از کودکان و کارکنان مراکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست اهواز در بازه سه تا ۱۳ ساله حضور داشتند.

سرپرست معاونت گردشگری خوزستان با بیان اینکه این رویداد به دستور محمد جوروند، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، و تاکید او بر اجرای با کیفیت آن صورت گرفت افزود: یاری کودکان بی‌سرپرست و اهتمام به حل مشکلات آنان دارای پاداش معنوی و اجر اخروی است و تلاش و فعالیت در این حوزه کاری انسان‌دوستانه است.

او ابراز امیدواری کرد: این رویه بتواند به اشکال مختلف از سوی دستگاه‌های اجرایی استان فرهنگ‌سازی شود.

نبهانی همچنین با ابراز امیدواری به اینکه این هدیه کوچک بتواند به تزریق روحیه امید به زندگی و شادابی این کودکان کمک کند گفت: هر کودکی در این دنیا حق زندگی آرام و بی‌دغدغه دارد چراکه والدین‌شان آن‌ها را به این دنیا دعوت کرده‌اند.

او با اشاره به اینکه این کودکان جزو قشر آسیب‌پذیر جامعه هستند و این اقدام بتواند نقش موثری در پر کردن خلأهای عاطفی آنها داشته باشد تاکید کرد: دنیای کودکان بسیار رنگارنگ و زیباست. آن‌ها دنیا را از دریچه چشم خود می‌بینند و جهان را با ادراک خود می‌فهمند. اگر چیزی از کودکی‌تان به‌یاد بیاورید و یا فرزندی داشته باشید می‌توانید دنیای زیبای آن‌ها را بفهمید.

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خوزستان ادامه داد: امکانات اولیه برای زندگی خوب، رفاه، آسایش، عشق، محبت، تحصیل و... همه حق کودکان است. آن‌ها برای مراقبت از خود بسیار ضعیف هستند و این مسئولیت والدین آن‌هاست که زندگی خوبی را برای آن‌ها فراهم کنند.

او یادآوری کرد: فکر کنید تعداد زیادی از این کودکان در سراسر جهان به‌جای دنیای رنگی، یک کودکی سیاه را تجربه می‌کنند. بنابراین باید با برنامه‌ریزی و مدیریت مناسب بتوانیم تجربه متفاوتی برای آنها رقم بزنیم و دنیا را رنگین‌تر نشانشان بدهیم، اعتمادبه‌نفس‌شان را بالاتر ببریم و کمک کنیم که از حالت افسردگی که ممکن است دچارش شده باشند خارج شوند و امید به زندگی در آنها را افزایش دهیم.

نبهانی در تعریف کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست و همچنین دلیل برنامه‌ریزی برای انجام برنامه گشت تفریحی توضیح داد: کودکان بی‌سرپرست به آن دسته از کودکان گفته می‌شود که به هر دلیلی والدین خود را از دست‌ داده‌اند و یا اینکه والدین، آن‌ها را رها کرده‌اند. این کودکان فاقد سرپرست موثر برای ادامه زندگی هستند. آنها به‌دلیل ناتوانی و نالایقی سرپرست، زندگی راحتی ندارند. بعضی از این کودکان به‌دلیل از دست دادن والدین خود به دست دیگران سپرده‌ شده‌اند. برخی دیگر نیز دارای سرپرستی با معلولیت، بیماری‌های نادر و استثنایی هستند. تعدادی دیگر هم وجود دارند که والدینی ناتوان و بیمار دارند، مانند معتادان و یا زندانیان دارد. تعداد زیادی هم دارای سرپرست فقیر هستند.

او با بیان اینکه این کودکان از لحاظ شرایط زندگی، شرایط روحی، امکانات زندگی، شرایط تربیتی و بسیاری از موارد دیگر باهم تفاوت دارند اظهار داشت: در کودکان بی‌سرپرست، فقدان حمایت روحی از طرف والدین یکی از معضلات بزرگ آن‌هاست. این کمبودها باعث ایجاد استرس، اضطراب، غم و تشویش در این کودکان می‌شود و آن‌ها را به‌سمت ناهنجاری‌های اجتماعی متفاوتی می‌کشاند.

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خوزستان همچنین بیان کرد: کمبود حمایت‌های روانی روی شخصیت و رفتار کودکان تأثیر می‌گذارد اما نوع این کمبودها در کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست بسیار متفاوت است. هر کدام از این کمبودها اثرات سوء دارند که در آینده آن‌ها و جامعه اثرات مخربی می‌گذارد. 

او با بیان اینکه طبق آمار در حال حاضر بیش از ۲۴ هزار کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور وجود دارند که در مراکز و خانه‌های کودک و نوجوان نگه‌داری می‌شوند متذکر شد: طبق آمارهای رسمی، به‌طور متوسط سالانه ۹۰۰ کودک به فرزندان بهزیستی اضافه می‌شوند. این کودکان به‌دلایل مختلفی مانند بدسرپرستی والدین، زندان رفتن آن‌ها، طلاق، اعتیاد و بی‌سرپرستی تحت پوشش بهزیستی قرار می‌گیرند. البته تعداد کودکان سرراهی نیز کم نیستند. همچنین آمارها می‌گویند سالانه ۹۰۰ کودک از سازمان بهزیستی ترخیص می‌شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه