ایمیل های کلینتون در ارتباط با حملات بنغازی بازیابی شد
وزارت خارجه آمریکا می گوید حدود ۳۰ ایمیل مرتبط با حملات سال ۲۰۱۲ به محوطه کنسولگری آمریکا در بنغازی لیبی در میان هزاران ایمیل دیگر مربوط به هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا بازیابی شده است.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از یاهو نیوز، بازیابی این ایمیل ها توسط پلیس فدرال آمریکا و در جریان تحقیقات آن برای بررسی استفاده کلینتون از سروری خصوصی برای تبادل ایمیل صورت گرفته است.
هیلاری کلینتون نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا مدتی به علت استفاده از سرویس ایمیل شخصی برای تبادل ایمیل های کاری در مظان اتهام قرار گرفته بود ولی در نهایت تبرئه شد. مقامات دولتی در آمریکا حق ندارند از خدمات ایمیل عمومی یا شخصی برای تبادل ایمیل های کاری و حرفه ای استفاده کنند.
۳۰ ایمیل جدیدی که در ارتباط با حادثه تروریستی بنغازی به دست آمده اند در ۵۵ هزار صفحه ایمیلی که قبلا توسط قضات مورد بررسی قرار گرفته بودند، وجود نداشت. قرار است این ایمیل ها تا پایان ماه سپتامبر بررسی شوند و پس از حذف موارد محرمانه محتوای آنها در دسترس عموم قرار بگیرد.
در شامگاه ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۲، مهاجمان، به مجموعهٔ دیپلماتیک آمریکا در بنغازی، لیبی حمله کردند و سفیر آمریکا کریستوفر استیونز و شان اسمیت مسوول مدیریت اطلاعات سرویس خارجی آمریکا را کشتند. استیونز نخستین سفیر آمریکا از سال ۱۹۷۹ بود که حین انجام وظیفه کشته میشد.
Amit P. Mehta قاضی رسیدگی کننده به این پرونده از اینکه بازیابی و انتشار این اسناد محدود تا بدین حد به طول انجامیده اظهار نارضایتی کرده است. وی خواستار تسریع رسیدگی به این موضوع شده است. به دستور وی وزارت خارجه آمریکا باید ظرف یک هفته جزییات بیشتری را در مورد این تعلل ارائه کند.
تداوم این روند ممکن است به حسن شهرت و اعتبار هیلاری کلینتون در جریان رقابت های انتخاباتی ضربه بزند. وی قبلا مدعی شده بود که تنها ایمیل های شخصی غیرمرتبط با وظایفش به عنوان وزارت خارجه را حذف کرده و تلاشی برای حذف بقیه اسناد ایمیلی مرتبط با فعالیت های خود نداشته است. در همین حال جمهوری خواهان در تلاش هستند با افشای ایمیل های بیشتری از کلینتون وی را به بی کفایتی و تعلل در انجام وظایفش در وزارت خارجه آمریکا متهم کنند و به خصوص وی را به سهل انگاری در ارتباط با حملات بنغازی متهم کنند.
در رویدادی جداگانه یک گروه حقوقی مرتبط با جمهوری خواهان با هدف فشار بر کلینتون از وی خواسته تا به ۲۵ سوال در مورد تصمیمش در سال ۲۰۰۹ برای استفاده از یک سرور خصوصی در زیرزمین خانه اش در نیویورک برای تبادل ایمیل به جای استفاده از یک حساب ایمیل دولتی پاسخ دهد. این گروه معتقد است کلینتون حتما به دنبال ارسال ایمیل هایی با محتوای مشکوک بوده که دست به چنین اقدامی زده است.
انتظار می رود اف بی آی تا هفته آینده اسناد مرتبط با تحقیقات خود را منتشر کند تا مشخص شود آیا کلینتون و دستیارانش در زمینه نگهداری اسناد دولتی سومدیریت داشته و قوانین را نقض کرده اند یا خیر.
ارسال نظر