ساخت نخستین واحد حافظه شیمیایی تکبیتی دنیا
دانشمندان لهستانی موفق به ساخت نخستین واحد حافظه شیمیایی تکبیتی دنیا موسوم به "چیت" شدند.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از پایگاه فیز، در علم رایانههای کلاسیک، اطلاعات در بیت و در علم رایانه کوانتومی، اطلاعات در بیتهای کوانتومی یا کوبیتها ذخیره میشود.
دانشمندان «موسسه شیمی فیزیک» آکادمی علوم لهستان به تازگی ثابت کردهاند شیمی هم میتواند اساسی مناسب برای ذخیرهسازی اطلاعات باشد.
بیت شیمیایی جدید آنها موسوم به "چیت" (chit)، آرایهای ساده متشکل از سه قطره کوچک است که در تماس با هم قرار دارند و در آنها واکنشهای نوسانی رخ میدهد.
در حافظه الکترونیکی معمولی، صفرها و یکها توسط پدیدههای فیزیکی مانند جریان الکتریسیته یا تغییر در ویژگیهای الکتریکی یا مغناطیسی، ثبت، ذخیره و خوانده میشود.
با این حال، حافظه جدید مبتنی بر پدیدههای شیمیایی است و در اینجا یک بیت منفرد در سه قطره همجوار ذخیره میشود. بین این قطرهها، واکنشهای شیمیایی به طور ثابت، دورانی و در حالتی کاملا تعریف شده، ایجاد میشوند.
گفته میشود بیت شیمیایی جدید دارای پتانسیل بالاتری در مقایسه با بیتهای موجود است. با این حال، واکنشهای این حافظه فقط مسئول ذخیرهسازی اطلاعات اند اما ثبت و خوانش این اطلاعات هنوز نیازمند شیوههای جدید است.
به نظر میرسد هنوز سالهای زیادی تا کاربردی شدن کامل این حافظه شیمیایی و تبدیل شدن آن به بخشی از رایانههای شیمیایی آینده فاصله است.
ارسال نظر