English

چالش های بشر تا سال ۲۰۵۰؛ از تغییر ژنتیکی تا تنش های ژئوپلیتکی

چالش های پیش روی بشر تا سال ۲۰۵۰ حوزه های وسیعی از تغییرات ژنتیکی انسان ها تا تنش های ژئوپلییکی جوامع و شهرهای گمشده و تکامل رسانه های اجتماعی را دربرمی گیرد.

چالش های بشر تا سال 2050؛ از تغییر ژنتیکی تا تنش های ژئوپلیتکی

به گزارش خبرگزاری موج، چالش های بزرگ ۳۰ سال آینده را به سختی می توان پیش بینی کرد، اما می توان از بررسی روند جریان های فعلی در علوم و فناوری، سرنخ هایی در این زمینه به دست آورد و به نظر می رسد موارد ذیل از مهم ترین چالش های پیش روی بشر باشند.

***تعدیل های ژنتیکی انسان ها
بحث و جدل ها بین دانشمندان سال گذشته در مورد فناوری جدیدی آغاز شد که امکان تغییر و ویرایش دی ان ای انسان را می داد. این فناوری کریسپر /Crisper نام دارد و راهی برای تغییر دی ان ای انسان ها به منظور رهایی از بیماری هایی نظیر سرطان است.
این تغییر ژنتیکی بسیار عالی به نظر می رسد؛ اما نقطه تاریک اخلاقی نیز در آن وجود دارد و می تواند به پروژه اصلاح نژادی صرف و عبث تبدیل شود که تنها کودکان طراحی شده را تولید می کند؛ جنین هایی که به تولد کودکانی می انجامند که همه میزان مشخصی هوش داشته یا واجد خصوصیات مشابه فیزیکی باشند.
در حالی که اکنون از این علم به اندازه ای استفاده نمی شود که بتوان آن را چالش بزرگ دانست؛ پیشرفتی است که باید خود را برای تبعات آن آماده کنیم.

***سالمندان بیشتر
افزایش جمعیت جهان تنها چالش پیش روی ما نیست؛ بلکه افزایش طول عمر انسان ها نیز معضلی خواهد بود. این امر به خودی خود مایه خوشحالی است، اما این شهروندان سالمند به مراقبت بیشتر نیاز دارند. در واقع تعداد افراد بالای ۱۰۰ سال ۵۰ برابر خواهد شد. تعداد این سالمندان امروزه ۵۰۰ هزار نفر است و تا سال ۲۱۰۰ به ۲۶ میلیون نفر می رسد.

***شهرهای گمشده
بالاآمدن سطح آب ها بعضی از شهرها را از افق دید ما محو می کند، تغییرات اقلیم که به این امر شدت بخشیده نه تنها وقوع سیل را در خیابان ها افزایش داده بلکه تغییر الگوهای آب و هوایی بر طراحی بناها تاثیر گذاشته است. در صورتی که جریان های فعلی ادامه یابد به تدریج مناطق پیرامونی شهرها، جزایر و مناطق کم ارتفاع مانند بنگلادش را از دست می دهیم. تبعات اقتصادی این امر بر مناطق مختلف زیاد است و پناهندگان ناشی از تغییرات اقلیم همه جا دیده می شوند.

***تکامل رسانه های اجتماعی
رسانه های اجتماعی شیوه های ارتباطی ما را در سال های پیش روی دهه حاضر پیچیده کرده است؛ با توجه به اینکه این رسانه ها به منبع خبری برای بسیاری از افراد تبدیل شده است و به زودی نیز این وضع تثبیت نخواهد شد. اینکه رسانه های اجتماعی طی ۳۰ سال آینده چه شکل و شمایلی خواهند داشت و تا آن زمان تهدیدهای ناشی از این رسانه ها چیست، مهم ترین چالش در این حوزه است.
جهانی که هیچ حریم امنی برای هیچ کس نمی توان اندیشید تنها یکی از مشکلاتی است که ما از قبل با آن مواجه شده ایم. آیا سازمان های ضابط قانون و رسانه های اجتماعی می توانند معضل های قانونی این حوزه را حل کنند؟

***تنش های ژئوپلیتیکی جدید
توازن شکننده ژئوپلیتیکی در سال گذشته به شدت برهم خورد و این امر می تواند ثبات جهانی سال های آینده دهه های آتی را به سوالی جدی تبدیل کند. پرتاب موشک های کره شمالی، فرار هزاران پناهجو از بحران های موجود، دخالت هکرها در انتخابات بعضی کشورها؛ نمونه هایی از برهم خوردن این ثبات شکننده هستند. با در نظرگرفتن همه این موارد می فهمیم حفظ نظام دیپلماتیک فعلی بسیار مهم است.

***سفر امن با خودرو
با وجود شهرسازی های سریع و قطارهای پرسرعت و فناوری های جالبی مانند هایپرلوپ، نوع جدیدی از حمل و نقل سریع با سرعت 1220 کیلومتر در ساعت، خودرو همچنان به حضور خود در زندگی بشر ادامه می دهد و در دهه های آتی تعداد خودروها بیشتر می شود.
فناوری خودروهای خودران که شرکت های فناوری و خودروساز به شدت روی آن کار می کنند به تدریج ظاهر می شود. اما علاوه بر این تعداد خودروها چه خودروهای خودران یا با راننده انسانی افزایش می یابد. در کشورهایی مانند چین که شاهد افزایش طبقه متوسط هستند؛ محیط زیست و نیازهای زیرساختی جمعیت علاقمند به خودرو چالشی بزرگ را پدید می آورد. چطور می توان از امنیت جاده ها مطمئن شد؟ با آلودگی ناشی از خودروها مبارزه کرد و اطمینان یافت که خودروهای خودران تهدیدی به شمار نمی آیند.

***منابع رو به کاهش
فناوری های نو که مختص قرن بیست و یکم شده اند به مواد معدنی نادر کره خاکی نیاز دارند؛ در یک تلفن هوشمند به طور متوسط بیش از 60 ماده معدنی استفاده می شود. این امر مواد معدنی زمین را با کاهش بیشتر روبرو می کند. برآورد می شود در چین که 90 درصد از مواد معدنی نادر زمین یافته شده است؛ ذخایر معادن در دو دهه آیند پایان یابند و جایگزین های خوب برای این مواد معدنی به سختی یافت شوند.

***بنیان نهادن دنیاهای جدید
شرکت های گردشگری فضایی چطور از امن بودن فعالیت های خود مطمئن می شوند؟ چطور می توان راهی برای فرستادن انسان ها به کره مریخ یا دیگر سیاره ها برای زندگی یافت؟ ممکن است امروز سفر فضایی در حوزه قدرت آژانس های فضایی و اغنیا باشد، اما همانطور که برای عامه نیز ممکن می شود، چالش های جدیدتر بیشتری بروز می کند.

***تقویت قوای مغزی
استفاده از دارو برای افزایش قوای مغز همین حالا هم متداول است (یا با قهوه یا ماده ای قوی تر مانند قرص مدافینیل). افراد بسیاری به عنوان حافظه بیرونی به تلفن های هوشمند خود تکیه می کنند، اما ممکن است داروهایی اختراع شود که فکر کردن سریع را میسر می سازد یا پیوندهای فناوری که می تواند توانایی عادی انسان ها را به شدت افزایش دهد. اما سرنوشت کسانی که نتوانند این توانمندی ها را کسب کنند چه می شود؟ آیا این امر به نابرابری گسترده منجر خواهد شد؟

***غلبه هوش مصنوعی بر زندگی ما
ری کورزویل/Ray Kurzweil که یک متخصص پیش بینی آینده است پیش بینی های جالبی را مطرح کرده است. یکی از آنها ایده علمی تخیلی است؛ هوش مصنوعی یک روز از هوش انسانی قوی تر می شود و با سرعتی تصاعدی ارتقا می یابد.
بنابراین مانند ویرایش ژنتیکی فناوری، هوش مصنوعی باید الزامات اجتماعی و اخلاقی را در نظر بگیرد. در حالی که هوش مصنوعی بر حیطه های بیشتری از بهداشت و درمان تا بازارهای مالی زندگی بشر غلبه خواهد کرد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه