استفاده از الگوریتم یادگیری عمیق برای تشخیص اسکیزوفرنی
همکاری علمی میان محققان در IBM و دانشگاه آلبرتا در کانادا به ایجاد نرمافزاری منجر شده است که میتواند اسکنهای اف.ام.آر.آی (fMRI) مغز بیماران را تحلیل کرده و با دقت ۷۴ درصدی اسکیزوفرنی را تشخیص دهد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از linkoph ، علاوه بر این، الگوریتمهای نرمافزار همچنین قادر به تعیین میزان وخامت علائم بیماری در هر یک از بیماران است.
این تیم برای انجام پژوهش خود از اطلاعات fMRI شبکه تحقیقاتی انفورماتیک زیست پزشکی که شامل تعداد زیادی از انواع اسکنهای مغز از بیماران مختلف است، استفاده کردند.
محققان، ۹۵ اسکن از مجموعهای از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی گرفتند و از آنها به عنوان ورودی اطلاعات در یک الگوریتم یادگیری عمیق استفاده کردند تا با کشف ارتباط میان اسکنها بتوانند درک درستی از اسکیزوفرنی داشته باشند.
آنها سپس از این الگوریتم در برابر اسکنهایی استفاده کردند که هم شامل مبتلایان به این بیماری بود و هم افراد سالم را شامل میشد.
محققان نشان دادند که این نرمافزار قادر به تشخیص سه چهارم اسکنهای نشاندهنده این بیماری است.
روانگسیختگی یا اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی (Schizophrenia) یک اختلال روانی است که مشخصه آن ازکارافتادگی فرایندهای فکری و پاسخگویی عاطفی ضعیف است. این بیماری در بین همه بیماریهای عمده روانشناختی از همه وخیمتر است و معمولاً خود را به صورت توهم شنیداری، توهمهای جنون آمیز یا عجیب و غریب و یا تکلم و تفکر آشفته نشان میدهد و با اختلال در عملکرد اجتماعی یا شغلی قابل توجهی همراه است. شروع علائم معمولاً در دوران نوجوانی رخ میدهد.
این محققان پژوهش خود را در Schizophrenia Research منتشر کردند.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر