نشست معاون پژوهشی وزارت آموزش برونئی با سفیر جمهوری اسلامی ایران
محمدجواد دهقانی سرپرست ISC با دکتر فکری، سفیر جمهوری اسلامی ایران و همچنین دانشگاه های فناوری و ملی برونئی در تاریخ ۵ مهرماه ۹۶ ملاقات کرد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC با دکتر فکری، سفیر جمهوری اسلامی ایران و همچنین دانشگاه های فناوری و ملی برونئی در تاریخ ۵ مهرماه ۹۶ ملاقات کرد.
در نشستی که سفیر جمهوری اسلامی ایران (فکری) و همینطور رایزن علمی ایران در منطقه شرق آسیا نیز حضور داشتند، جایگاه نظام رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی جهان اسلام، فعالیت ها و خدمات ملی و بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام معرفی شد.
در این نشست با توجه به جایگاه دانشگاه های برونئی در این نظام، پیشنهاد رتبه بندی دانشگاه های برونئی و ارائه اطلاعات دانشگاه های این کشور با هدف ایجاد شبکه علمی کشورهای اسلامی و توسعه آن مطرح شد.
در ادامه دکتر دهقانی به نشست وزاری آموزش عالی در قزاقستان اشاره کرد و دستاوردهای ISC در این نشست را ارائه کردند. علاوه بر این، ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه های کشورهای اسلامی به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام توسط دکتر دهقانی ارائه شد.
در پایان این نشست، به منظور فعال کردن فرصت های پیش رو برای همکاری مقرر شد تا تفاهنامه همکاری به این وزارت از طریق رایزن علمی ارائه شود تا زمینه های لازم در این زمینه فراهم و همکاری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با این دانشگاه ها افزایش یابد.
همچنین در ادامه این سفر، دکتر محمدجواد دهقانی با ریاست دانشگاه فناوری برونئی به همراه سفیر ایران در برونئی و معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه و نوآوری دانشگاه، مدیر روابط عمومی و بین الملل دانشگاه فناوری برونئی و همچنین دکتر قنبری رایزن علمی ایران در شرق آسیا ملاقات کرد.
هدف دانشگاه فناوری برونئی آن است که در منطقه آسیا تا سال ۲۰۳۵ میلادی به یکی از ۱۰ دانشگاه برتر آسیا تبدیل شود. دانشکده مهندسی، تجارت و بازرگانی و کامپیوتر از دانشکده های اصلی این دانشگاه به حساب می آیند. این دانشگاه در سال ۱۹۸۶ میلادی تاسیس شده است و ۱۶۰۰ دانشجو دارد. ۵۰ درصد هیات علمی های این دانشگاه بین المللی هستند و تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه بالغ بر ۱۴۰ نفر است.
در این نشست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام فرصت های پیش رو برای همکاری با این دانشگاه را به تصویر کشید. فرآورده ها و فعالیت های مختلف ISC معرفی و جایگاه نشریات آن در سطح جهان اسلام ارائه شد. نظام رتبه بندی پایگاه استنادی که ۶۰۰ دانشگاه و موسسه تحقیقاتی در سطح کشورهای اسلامی را رتبه بندی کرده است ارائه شد. همچنین وضعیت موجود و مطلوب دانشگاه های برونئی در مقایسه با دانشگاه های برتر دنیا ترسیم شد.
دانشگاه ملی برونئی دانشگاه مادر و بزرگترین دانشگاه در برونئی محسوب می شود. این دانشگاه در رتبه بندی کیواس در رده ۳۰۰ تا ۴۰۰ دنیا قرار دارد. در این نشست که با حضور پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و رایزان علمی ایران در منطقه شرق آسیا از ایران و همچنین معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و گروهی دیگر از مدیران تشکیل شد به بحث و تبادل نظر در خصوص فعالیت های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اختصاص یافت.
دانشگاه ملی برونئی یک دانشگاه جامع است و در حوزه های مختلف موضوعی اعم از علوم پایه، علوم انسانی و اجتماعی، مهندسی و پزشکی فعالیت دارد.
دکتر دهقانی در این نشست به جایگاه ISC اشاره کرد و گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام سومین نظام استنادی دنیا از لحاظ قدمت و همچنین اندازه است.
وی در این نشست بیان داشت: نشریات علمی را از سراسر کشورهای اسلامی گردآوری و در این پایگاه نمایه سازی می کنیم و مطابق با آن، بانک اطلاعات دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی مختلف را داریم که امکان رتبه بندی و ارزیابی آنها برای ISC وجود دارد.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برای تحت پوشش قرار دادن اطلاعات علمی کشورهای اسلامی بنیانگذاری شده است و در همین خصوص کارگاه های مختلفی توسط این پایگاه برای آموزش دانشگاه های مختلف اجرا شده است که هدف آن ارتقای سطح اثرگذاری دانشگاه ها بویژه در حوزه های تحقیقاتی است.
دهقانی اظهار داشت: ISC نقشه علم دانشگاه ها را ترسیم می کند که بوسیله آن کشور خواهد دانست در چه مسیری باید گام بر دارد.
وی گفت: وضعیت علمی بروئنی در سطح ملی و همچنین مقایسه آن با کشورهای مختلف اسلامی و رشد دنیا به تصویر کشیده شد. در همین راستا، تعداد مقالات در پایگاه استنادی اسکوپوس، آی.اس.سی و آی.اس.آی و همچنین در رشته های مختلف در ۱۵ سال اخیر ترسیم شد و جایگاه بروئنی در مقایسه با سایر کشورهای دنیا در حوزه های مختلف موضوعی ارائه شد. برونئی در حوزه های علوم پایه و همچنین فنی و مهندسی بیشتر از سایر حوزه ها فعال هست.
دهقانی افزود: در مقایسه با متوسط دنیا و جهان اسلام کشور برونئی رشد خوبی را داشته است. در حوزه فنی و مهندسی این کشور ۱۴۳۸ درصد، در حوزه علوم انسانی ۲۶ درصد، در حوزه علوم پزشکی ۵۴۳ درصد، در حوزه علوم پایه این کشور ۶۵۴ درصد، در حوزه علوم اجتماعی ۹۸۶ درصد و در کلیه فیلدهای این کشور ۳۲۲ درصد رشد داشته است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام توجه صرف به کمیت تولید علم را رد کرد و گفت: دانشگاه ها بر اساس چارچوبی که توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام معرفی می شود بایستی اثرگذاری علمی، نوآورانه، اقتصادی، اجتماعی و صنعتی را مورد توجه قرار دهند. پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به دانشگاه های کشورهای اسلامی کمک می کند تا بتوانند جایگاه علمی شان را ارتقا بخشند.
در این نشست فرآورده های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام همچون رصدخانه علم جهان اسلام، سامانه نشریات جهان اسلام و نظام رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام ارائه شد.
براساس این فرآورده ها، وضعیت دانشگاه ملی برونئی در مقایسه با سایر دانشگاه های این کشور و همچنین جایگاه آن در مقایسه با سایر دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشورهای اسلامی به تصویر کشیده شد.
همچنین، وضعیت نشریات برونئی در مقایسه با سایر نشریات نمایه شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بررسی و براساس شاخص های مختلف ابزارهای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ارائه شد.
در پایان، راهبردهای ارتقای دانشگاه مبتنی بر نقاط موجود و مطلوب ترسیم و برنامه آینده پایگاه برای پوشش دادن پژوهشگران یک درصد برتر کشورهای مسلمان تشریح شد.
ارسال نظر