English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

همراه اول پیشگام در ایفای نقش مسوولیت اجتماعی

توجه به مسوولیت اجتماعی که موضوع نوپایی در ایران به شمار می رود روز به روز در حال گسترده شدن است و یکی از شرکت های پیشگام اپراتور اول تلفن همراه است که سایر شرکت ها می توانند با الگو برداری از همراه اول در مسیر توسعه فعالیت های مسوولیت اجتماعی خود گام بردارند.

همراه اول پیشگام در ایفای نقش مسوولیت اجتماعی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، مسوولیت اجتماعی یکی از مولفه هایی است که امروز با عنوان کارهای نوع دوستانه، حمایتی و محیط زیستی شناخته می شود و حاکی از آن است که شرکت ها نسبت به جامعه ای که در آن حضور دارند باید احساس مسوولیت کنند چرا که از منابع انسانی، طبیعی و اقتصادی آن استفاده می کنند. در عصر حاضر سازمان‌ها دیگر فقط در مقابل سهامداران شان مسوول نیستند و نباید فقط به افزایش سود کوتاه مدت سهامداران خود بیندیشند. البته باید توجه کرد که مسوولیت اجتماعی قرار نیست مشکلات دنیا را حل کند، بلکه راهکارها و تعهداتی را برای ‌سازمان به منظور تعامل با ذی‌نفعان و به‌ویژه جامعه اطراف خود ایجاد می‌کند.

البته نباید مسوولیت اجتماعی را تنها به کمک های خیریه ای سازمان ها به مراکز توانخواه یا فعالیت های نمادین شرکت ها محدود کرد؛ بلکه باید گفت مسوولیت اجتماعی شرکتی یعنی ‌سازمان این مسوولیت را می‌پذیرد که تعهداتی در قبال جامعه دارد و خواهد داشت؛ اما این مساله زمانی ارزشمند خواهد شد که‌ سازمان مذکور در برابر مسوولیتی که پذیرفته است، پاسخگو نیز باشد.

دو اصل بااهمیت دیگر مسوولیت اجتماعی شرکتی را می‌توان «پایداری» و «شفافیت» بیان کرد. «پایداری» به این معنا است که ‌سازمان تنها به زمان خود فکر نکند و نسل‌های آینده را نیز در نظر بگیرد.‌ سازمان باید ببیند که اثرات فعالیت‌هایش روی نسل‌های آینده چیست؟ یک‌ سازمان متعهد باید ببیند که چه اقداماتی در راستای مسوولیت‌های اجتماعی خود برای جامعه می‌تواند انجام دهد که برای نسل‌های آینده نیز سودمند باشد. «شفافیت» یعنی اینکه ‌سازمان در مورد فعالیت‌های اثرگذار خود روی جامعه به گونه‌ای اطلاع‌رسانی کند که برای همه قابل فهم باشد و نکته با اهمیت این است که در این اطلاع‌رسانی، نباید چیزی را پنهان کند.

مسوولیت اجتماعی می تواند در چند سطح مختلف در سازمان پیاده شود. ساده ترین سطح عملکرد مسوولیت اجتماعی فعالیت‌های خیریه است که یک سازمان می تواند جدا از فعالیت اقتصادی خود به آن بپردازد.

بنابر تعریف ایزو ۲۶۰۰۰، هفت مولفه اصلی استاندارد مسوولیت اجتماعی شرکتی به شرح زیر است:

  • پاسخگویی
  • شفافیت
  • رفتار اخلاقی
  • احترام به منافع ذی­نفعان (ذی نفعان افراد یا گروه هایی هستند که از رفتار سازمان تأثیر می‌پذیرند یا بر آن اثر می گذارند)
  • احترام به قانون
  • احترام به هنجارهای بین المللی
  • احترام به حقوق بشر

مسوولیت اجتماعی در همراه اول 

همراه اول در راستای تحقق چشم‌انداز خود به‌عنوان «محبوب‌ترین شرکت ایرانی» و نیز جهت تحقق اهداف راهبردی مسوولیت اجتماعی‌اش؛ و با توجه به فرآیندهای تصمیم‌گیری و ارزیابی موجود، فعالیت‌های مسوولیت اجتماعی‌اش را ذیل این محورهای هشت‌گانه‌ی تعریف کرده است:

خیریه: 

اقداماتی که با هدف کمک به نیازمندان و بیماران انجام می‌شوند، مانند:

رفتارهای حامیانه:

حمایت (اعم از حمایت مالی، اطلاع‌رسانی، هدیه و ...) از فعالیت‌هایی که توسط سایر مجموعه‌ها (شرکت‌ها، سازمان‌ها، نهادها و ...) انجام می‌شوند.

محیط زیست:

اقداماتی که با هدف حفظ محیط زیست و منابع طبیعی انجام می‌شوند.

اشتغالزایی:

اقداماتی که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم منجر به ایجاد فرصت‌های شغلی می‌شود.

مشتری‌مداری:

اقداماتی که در راستای پاسخگویی به انتظارات مشتریان انجام می‌شوند.

سلامت و بهداشت:

اقداماتی که با هدف گسترش سلامت و بهداشت انجام می‌شوند.

فرهنگ‌سازی:

اقداماتی که با هدف ارتقای فرهنگ در زمینه‌های مختلف انجام می‌شوند.

آموزش:

اقداماتی که با هدف ترویج و گسترش آموزش انجام می‌شوند.

همراه اول برای انجام هر چه هدفمندتر و مفیدتر فعالیت‌های مسوولیت اجتماعی‌اش، علاوه بر اهداف راهبردی، نتایج نظرسنجی‌ها را نیز مبنای اولویت‌بندی‌هایش قرار می‌دهد.

مسوولیت اجتماعی همراه اول در سالی که گذشت

اپراتور همراه اول در سال جاری فعالیت های موثری در حوزه مسوولیت اجتماعی داشته، به طوری که از همان ابتدای سال پس از بروز سیل در استان های مختلف لرستان، گلستان، خوزستان و ... علاوه بر ارائه خدمات رایگان مکالمه و اینترنت، در زمینه کمک به خانواده های سیل زده نیز فعالیت گسترده ای داشت و این حمایت ها در حوادث دیگری همچون زلزله تبریز، بارش برف در استان های شمالی، ... نیز ادامه داشت، زیرا علاوه بر اینکه خسارت زیادی را به همراه داشته بودند باعث بروز مشکلاتی در جریان زندگی عادی مردم شده بودند، از این رو کمک‌رسانی در زمینه های ارتباطی، تامین تجهیزات گرمایشی و ... از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده که شرکت همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور ارتباطی کشور در چارچوب مسوولیت اجتماعی نقش پررنگی در کمک رسانی به هموطنان در این وضعیت بحرانی داشته است و این رسالتی بوده که این شرکت در سال های متمادی در کنار توسعه زیرساخت و تجهیزات مخابراتی دنبال کرده و همین اقدامات باعث شده شرکت همراه اول به بزرگترین اپراتور خاورمیانه تبدیل شود.

همچنین این شرکت در سایر فعالیت های اقتصادی، اجتماعی نیز نقش سازنده ای داشته که از جمله آن می توان به حمایت از ساخت داخل و صنایع ملی، همکاری در زمینه پروژه های اشتغال زایی همچون نمایشگاه کار ایران، حمایت از بانوان ورزشکار، جشنواره های ورزشی، حامی مسابقات بین المللی بدمینتون جام فجر، ارائه محصول برگزیده سال ۹۸ درحوزه زیرساخت های شبکه های موبایل، ارسال کمک های غیرنقدی همراه اول به مناطق سیل زده، اختصاص ۵۰ میلیارد ریال به سیل‌زدگان، رایگان شدن مکالمات درون شبکه همراه اول در مناطق سیل زده و دیتای استان سیستان و بلوچستان، حمایت همراه اول از تیم ملی امید، کسب جایزه ملی شرکت تحول آفرین برتر به همراه اول حضور فعال داشته است.

به گزارش موج، همراه اول در این سال ها نشان داده است که همواره به ابعاد مختلف مسوولیت اجتماعی توجه کرده و در ابعاد مختلف سعی بر آن داشته که جز شرکت های پیشتاز در پیاده سازی مسوولیت اجتماعی شرکتی قرار داشته باشد. اقدامی که می توان آن را مورد تحسین قرار داد و از طرفی به دلیل پیشگام بودن این شرکت در مسوولیت های اجتماعی سایر شرکت ها و اپراتورها می توانند با الگو برداری از همراه اول در مسیر اجرای مسوولیت های اجتماعی گام بردارند و در راستای بهبود وضعیت اجتماعی، زیست محیطی و ....  سهم هر چند اندکی برای خود قائل شده و این موضوع نوپا در کشورمان را گسترش داده تا کشورمان ایران در مسیر تعالی بیش از گذشته حرکت کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه