راهنمای مدیریت شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها
دلیل به وجود آمدن شبکه های اجتماعی بهبود روابط است. این فضا ساخته شد تا انسانها بتوانند راحتتر با هم ارتباط برقرار کنند و از حال و احوال هم باخبر شوند
به گزارش خبرگزاری موج، مطمئنترین راه شکست خوردن در شبکه های اجتماعی، حضور بیبرنامه یا بدون استراتژی در آن است. شاید شما هم تجربهاش را داشته باشید؛ حسابی در توییتر یا اینستاگرام ساخته باشید بدون اینکه دلیلش را بدانید و یا بدانید که میخواهید با آن چه کنید، یا چطور میزان موفقیتش را اندازهگیری کنید.
دلیل به وجود آمدن شبکه های اجتماعی بهبود روابط است. این فضا ساخته شد تا انسانها بتوانند راحتتر با هم ارتباط برقرار کنند و از حال و احوال هم باخبر شوند. اما مطابق قاعدهای که میگوید "هر کجا آدم باشد، فروش هم میتواند صورت گیرد"، کمکم کسبوکارها هم آمدند و بساط خود را چیدند تا در این شهر مجازی بازارشان را گسترش دهند.
شبکه های اجتماعی نوع ارتباط کسبوکارها با مشتریان را تغییر داد. حالا کسبوکارها باید ارتباط را بر فروش مقدم میشمردند. در این شهر، کسی موفقتر بود که بهتر میتوانست به خواسته مشتری توجه کند و خدماتش را بر طبق خواستههای او ارائه کند.
کمکم دستورالعملهایی برای افزایش موفقیت کسبوکارها در شبکه های اجتماعی منتشر شد، که بیشتر آنها برای مخاطبان عمومی نوشته میشدند و چالشهای کسبوکارها را در نظر نمیگرفتند. به همین خاطر کسبوکارها خودشان دست به کار شدند و تجربیاتشان را در این زمینه منتشر کردند.
یکی از همین دستورالعملها، کتاب راهنمایی است که به تازگی منتشر شده است. این کتاب پیش از آنکه از تکنیکها صحبت کند، از چراییها حرف میزند و سعی میکند با طرح سوالاتی دلایل حضور و فعالیت شما در شبکه های اجتماعی را برای خودتان شفاف کند. سوالاتی مانند اینکه:
- هدف شما از فعالیت در شبکه های اجتماعی چیست؟
- صفحهی مورد علاقه شما در اینستاگرام یا توییتر چه ویژگیای دارد؟
- آیا موضوع این صفحه یا صفحات، با موضوع کسبوکار شما وجه مشترکی دارد؟
فکر کردن به این سوالات به شما کمک میکند که با دید شفافتری هدف خود را انتخاب کنید و پیش از شروع فعالیت در شبکه های اجتماعی، مشخص کنید که چرا میخواهید این مسیر را طی کنید.
سپس به سراغ اقدامات میرود. از فرایند انتشار محتوا گرفته تا پاسخگویی به مخاطبان و ارزیابی و بهینهسازی فرایندها. در انتهای کتاب هم کمی درباره لینکدین و توییتر صحبت میکند؛ دو شبکه اجتماعی که کمتر از اینستاگرام و تلگرام شناخته شدهاند و در آنها فرصتهای بینظیری برای کسبوکارها وجود دارد.
سرفصلهای کتاب مدیریت شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها
این کتاب طی 6 فصل مطالب مهم زیر را برای شما توضیح میدهد:
۱- تدوین استراتژی برای شبکه های اجتماعی
- تعیین هدف یا «چه چیزی میخواهید بهدست آورید؟»
- پرسونای مخاطب یا «مخاطب خود را چقدر میشناسید؟»
- دستهبندی مخاطبان یا «مخاطبان شما چند دستهاند؟»
- شبکه های اجتماعی خود را انتخاب کنید یا «مخاطب شما کجا منتظر شماست؟»
۲- فرایند انتشار محتوا
- مخاطبان منتظر شما هستند، چیزی بگویید!
- ۴ نکته کلیدی که لازم است در هنگام انتشار محتوا رعایت کنید.
۳- پاسخگویی به پیامها و کامنتها
- با مخاطبان در ارتباط باشید.
- پاسخ به کامنتها چه مزایایی دارد؟
- ۴ قدم برای پاسخ دادن به کامنتهای منفی
۴- ارزیابی برای بهبود روندها
5- با لینکدین و توییتر بیشتر آشنا شوید
6- مزایای فعالیت در شبکه های اجتماعی به زبان آمار
با کتاب مدیریت شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها، به جای آنکه در شبکه های اجتماعی صرفا یک بیننده باشید، با آن درگیر میشوید و روی آن سرمایهگذاری هدفمند میکنید و از نتایج آن بهرهمند میشوید.
ارسال نظر