English

بررسی وعده های دولت روحانی؛ ۱۱۰۰ روز از قول و قرارها گذشت!

کمتر از یک سال از عمر چهارساله دولت یازدهم باقی مانده و مردم هنوز منتظرند وعده های ۱۰۰ روزه او و همچنین رفع مشکلات در پسابرجام تحقق یابد که با توجه به گذشت بیش از هزار و ۱۱۶ روز از عمر این دولت، کمی دور از انتظار به نظر می رسد.

بررسی وعده های دولت روحانی؛ ۱۱۰۰ روز از قول و قرارها گذشت!

خبرگزاری موج، گروه سیاسی /فاطمه باقری:هزار و ۱۱۶ روز از تنفیذ سید حسن روحانی به عنوان یازدهمین رییس جمهور دولت جمهوری اسلامی می گذرد.

۱۲ مردادماه ۱۳۹۲ بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی رای ملت ایران را در انتخاب حجت‌الاسلام آقای دکتر حسن روحانی در یازدهمین دوره‌ انتخابات ریاست جمهوری تنفیذ کردند.

با تنفیذ روحانی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به پایان رسید چون در حقیقت انتخابات ریاست جمهوری در دو مرحله رای مقبولیت مردم به یک کاندیدای خاص از طریق رای‌گیری سراسری و دوم مشروعیت مقام ریاست جمهوری است در قالب تنفیذ این رای از سوی مقام معظم رهبری و ولی فقیه به رییس‌جمهور صورت می‌گیرد.

اما تنفیذ روحانی رییس جمهور دولت امید از سویی دیگر حائز اهمیت بود، انتخابات ۹۲ مهر تاییدی بر سلامت انتخابات و قانون‌مداری انتخابات‌ بود و مهری تایید بر انتخابات سال ۸۸ که عده ای در تلاش بودند تا آن را ناامن کنند.

فردای آن روز یعنی ۱۳ مردادماه روحانی در پیشگاه نمایندگان مجلس و رییس قوه قضاییه سوگند یاد کرد.

حسن روحانی ابتدا متن سوگند را خواند: «من به عنوان رئیس‌جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که برعهده گرفته‌ام به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است، حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.»

روحانی در این مراسم خطاب به قدرت‌های جهانی گفت: «به صراحت می‎گویم که اگر پاسخ مناسب می‌خواهید، نه با زبان تحریم، که با زبان تکریم با ایران سخن بگویید.» این جمله یکی از اولین جملات و وعده های روحانی بود که محقق نشد و حتی با توافق برجام تحریم ها علیه ایران پابرجا استوار است.

سه شنبه ۷ خردادماه ۹۲ بود که حسن روحانی در در زمان انتخابات در برنامه «با دوربین» شبکه یک با مردم گفتگو کرد و اظهار داشت: راه حل‌های کوتاه مدتی یک ماه و ۱۰۰ روزه برای حل مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی در دولت تدبیرو امید پیش بینی شده است که با این برنامه ما می توانیم در یک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادی باشیم.

این سخنان روحانی درحالی صورت گرفت که وی تنها پس از گذشت نزدیک به ۱۸ روز از گذشت پیروزی‌اش در انتخابات در دیدار روحانیون که در تالار وزرات کشور برگزار می شد با بیان اینکه مردم به خوبی می دانند که مشکلات چندین ساله در چند ماه و چند روز حل نمی شود و بایستی مشکلات را با مدارا و سعه صدر تحمل کنند، گفت: به آینده و حل مشکلات بسیار امیدورام.

وعده های انتخاباتی رئیس جمهور منتخب برای حل مشکلات اقتصادی در کوتاه مدت
تاریخ سخنرانی محل سخنرانی سخنران عین مطلب ارائه شده
هفتم خرداد برنامه با دوربین شبکه یک سیما آقای دکتر روحانی در برنامه مدون من افزون بر برنامه برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاست داخلی، سیاست خارجی و امر فرهنگی، برنامه کوتاه مدت یک ماهه و صد روزه وجود دارد.
هفتم خرداد برنامه با دوربین شبکه یک سیما آقای دکتر روحانی می‌توان در یک زمان کوتاه تحول اقتصادی در کشور به وجود آورد و در آن تحول اقتصادی با ایجاد یک دوره تنفس به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی که امروز مشکل دارند، مشکلاتشان را حل و فصل کرد و با یک تفاهم بین بانک مرکزی و بانک‌های کارگشا، اجناسی که در گمرکات انبار شده است به سرعت به بازار برگرداند.
۹ خرداد شبکه جام جم(برنامه انتخاباتی) دکتر روحانی

ما برای اشتغال، برنامه‌ جدی خواهیم داشت و جدی‌ترین برنامه‌ اقتصادی‌ام در ماه‌های اول حل معضل اشتغال است؛ بخصوص برای تحصیلکردگان دانشگاه‌ها.

۲۵ خرداد شبکه یک سیما(برنامه نگاه یک) محمدرضا نعمت زاده رئیس ستاد انتخاباتی حجت‌الاسلام حسن روحانی آقای روحانی با تعیین گروه‌های ویژه یک چهارچوب مشخصی را در زمینه اقتصاد تدوین و ارائه کرد، البته جزئیات آن نیاز به کار بیشتری دارد.
۲۵ خرداد شبکه یک سیما(برنامه نگاه یک) محمدرضا نعمت زاده رئیس ستاد انتخاباتی حجت‌الاسلام حسن روحانی روحانی در نظر دارد در ۱۰۰ روز و یا ۳ ماه اول کار بعضی اقدامات کوتاه‌مدت را انجام دهد، امیدواریم یکی از این مسائل مهم موضوع اقتصاد و معیشت مردم باشد تا قدم‌های اولیه محکم برداشته و شاهد شکل‌گیری حماسه اقتصادی نیز باشیم.
۳۰ خرداد شبکه سه(برنامه دیروز امروز فردا) اکبر ترکان(نماینده آقای روحانی)

توسط دکتر روحانی کمیته اقتصادی تشکیل شده و در حال مطالعه برنامه ای ۱۰۰ روزه اقتصادی است که برنامه ۱۰۰ روز اول ایشان برای هدف گذاری است و حرکت رو به جلو برای حل معضل بیکاری که این برنامه الویت حجت‌الاسلا روحانی در حرکت اول است.

تاکید دکتر روحانی در اولین نشست خبری بر عمل به وعده های انتخاباتی:(۲۷ خرداد)

«می‌خواهم بگویم که وعده‌های انتخاباتی را فراموش نخواهم کرد از خدا می‌خواهم به من توفیق دهد تا به همه آنها عمل کنم. البته ملت توجه دارد که همه کارها بر مبنای زمان و طبق اولویت‌ها دنبال خواهد شد. من خدا را گواه می‌گیرم در ایام انتخابات کمتر به فکر رقابت بودم و بیشتر تمرکزم روی مسائل کشور و سخنان زیبای ملت در کوی و برزن بودم.»

تأکید رئیس جمهور منتخب بر عدم امکان حل مشکلات در کوتاه مدت

تاریخ سخنرانی محل سخنرانی سخنران عین مطلب ارائه شده
۱۲ تیر تالار وزارت کشور(در دیدار گروهی از روحانیون) دکتر روحانی مردم می‌دانند مشکلات چندین ساله در چند روز و در چند ماه حل نمی‌شود، مردم صداقت می‌خواهند، مردم از دولت قول سدید می‌خواهند، کلام دولت، کلام روحانیت و کلام همه باید قول سدید باشد، قول سدید کلام محکم، استوار، راست و درستی است.
۲۳ تیر ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی دکتر روحانی

دولت با شروع کارش در ۱۰۰ روز اول، تلاش می‌کند واقعیات کشور را به مردم و رهبری و نمایندگان ملت بگوید. دولت آینده خواهد گفت که چه چیزی را تحویل گرفته و با چه مشکلاتی مواجه است و راه‌حل را چگونه می‌بیند.

به سراغ تعدادی از نماینده ها مجلس رفتیم و درباره عملکرد روحانی در ۳ سال ریاست جمهوری اش، سخن گفتیم.

* روحانی اولین رییس جمهور ۴ ساله ایران / کابینه یازدهم تکنوکرات است

حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی در گفت وگو با موج با بیان شرایط سال ۹۲، گفت: روحانی زمانی ریاست جمهوری را بر عهده گرفت که مرحله اولیه پرداخت یارانه های نقدی آغاز شده بود و متاسفانه سهم صنایع و کشاورزی از یارانه ها به درستی پرداخت نشد.

وی ادامه داد: اصلاح طلبان مطمئن نبودند که روحانی بتواند رای لازم برای ریاست جمهوری را کسب کنند اما متاسفانه اختلاف میان اصولگرایان فرصت را در اختیار روحانی و یارانش قرار داد تا ریاست دولت را بر عهده بگیرند.

نماینده رباط کریم در مجلس همچنین درباره کابینه دولت یازدهم، گفت: کابینه یازدهم کابینه ای نامتعادل و تکنوکرات بود و روحانی از نیروهای خسته و پیر استفاده کرد.

نوروزی خاطرنشان کرد: روحانی درصورت برخورد با موضوع فیش های حقوقی و اجرایی شدن کامل مفاد برجام در این فرصت یکساله برجام در رفع تحریم ها، می تواند سال ۹۶ رای بیاورد، در غیر اینصورت او نخستین رییس جمهور چهارساله ایران خواهد بود.

* لزوم تغییر در تیم اقتصادی دولت / وعده های روحانی عملی نشد

محمدجواد جمالی نوبندگانی هم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری موج درباره عملکرد سه ساله دولت یازدهم گفت: دولت روحانی نتوانست در اقتصاد کشور نرخ تورم را پایین بیاورد و دلیل آن رکود اقتصادی است، رکوردی که سبب بالا رفتن نرخ بیکاری شده است.

وی ادامه داد: روحانی نرخ رشد اقتصادی را ۵ درصد اعلام کرده بود که متاسفانه به این رقم نرسید و این درحالی است که با ۱ درصد رشد اقتصادی می توان ۱۰۰ هزار شغل ایجاد کرد.

عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی خاطر نشان کرد: رییس جمهور امیدوار بود که بتواند با امضای برجام تحریم ها را لغو کند که به علت بدعهدی آمریکا به این مهم دست نیافت، همچنین تحرک لازم برای سرمایه گذاری کشورهای خارجی در ایران وجود ندارد.

جمالی عملکرد دولت یازدهم در بخش دولت را قابل قبول دانست و افزود: دولت در بخش بهداشت و درمان، با طرح تحول اقتصادی رضایت مردم را کسب کرده است اما باید منبع درآمدی این طرح پایدار بوده و قائم به وزیر نباشد.

نماینده فسا عملکرد دولت در بخش سیاست خارجی را مناسب ندانست و گفت: متاسفانه ما با کشورهای منطقه روابط دیپلماتیک خوبی نداریم، برای مثال از مرزهای پاکستان تروریست هایی به ایران آمده و عملیات تروریستی انجام می دهند و شاهد همکاری مثبت پاکستان با کشور نیستیم؛ سطح روابط با ترکیه بسیار پایین است. به ظاهر روابط ما با کشورهای اروپایی بازتر شده است و تبادل سفیر کردیم اما در عمل روابط ایران با این کشورها تغییری نکرده است.

وی با بیان اینکه دولت روحانی تلاش هایی برای عمل به وعده هایش داشت اما می توانست عملکرد بهتری را به نمایش بگذارد، اظهار داشت: دولت روحانی باید از مقصران موضوع فیش های حقوقی تبری بجویند و اعلام موضع کنند و با عاملان این کار برخورد قاطعی داشته باشند و کسی برای روحانی خط قرمز نباشد تا اشتباه احمدی‌نژاد را تکرار نکند.

جمالی خاطرنشان کرد: روحانی در ۱۰ ماهه باقی مانده باید با تغییر در کابینه، تیم اقتصادی خود را چابک تر و رونق اقتصادی ایجاد کند که این چابکسازی کابینه می تواند در بهبود وضعیت اشتغال موثر باشد.

عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی درباره دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم نیز مطرح کرد: دستگاه دیپلماسی دولت باید تغییر کند و مواضع محکم و قاطعانه ای در برابر اتفاقات اتخاذ کنند.

* روحانی بهتر می توانست عمل کند

در این میان، برخی اصلاح طلبان هم با نارضایتی از عملکرد روحانی درصددند تا گزینه اصلاح طلب خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ وارد میدان کنند.

شکوری راد با تاکید بر اینکه آقای روحانی هیچگاه ادعای اصلاح‌طلب بودن نکرده، اذعان کرد: روحانی با وجود اینکه وجوهی از اصلاح‌طلب بودن را دارد اما اولویت‌هایش با قاطبه اصلاح‌طلبان تفاوت‌هایی دارد.

وی همچنین با مرزبندی میان اصلاح طلبان و روحانی گفته است که موضع ما در قبال دولت آقای روحانی «اتحاد و انتقاد» است؛ روحانی بهتر می توانست عمل کند.

این فعال اصلاح طلب با انتقاد از تغییرات اخیر تصریح کرده، اگر آقای روحانی کابینه را ترمیم نکند شرایط برای حمایت اصلاح‌طلبان از او سخت‌تر می‌ شود؛این همه گفتید و گفتیم ترمیم کابینه و مجید انصاری را برداشتند و آقای امیری را به جای او گذاشتند. آیا شما از دولت سیگنال مثبت می‌گیرید؟شناسنامه‌دار‌ترین اصلاح‌طلب کابینه را از معاونت پارلمانی رییس‌جمهور برکنار می‌کند و به معاونت حقوقی می‌برد. در عرف سیاسی این کار یک جابه‌جایی هم تراز نیست.

*ضعف روحانی در برقراری ارتباط با مردم

محسن رهامی یکی دیگر از فعالین اصلاح طلب نیز در گفت وگو با یکی از روزنامه های کشور بخشی دیگر از این شکاف ها را مطرح کرده و می گوید، روحانیدرحوزه ایجاد اشتغال، رونق بازار کسب و کار و در مجموع رونق اقتصادی، موفقیت چشمگیری نداشته است؛ هنوز یک سال از دولت یازدهم باقی است و پس از آن باید نمره نهایی را به دولت داد.

وی معتقد است که روحانی در بعد تعمیق و تعمیم عدالت در میان اقشار محروم به ویژه روستاییان و مردم حاشیه نشین شهری موفقیت چندانی نداشته و اذعان کرده است، روحانی با نیروهای مختلف سیاسی و اجتماعی حتی با اصلاح‌طلبانی که حامیان اصلی وی بودند هم ارتباط کمی برقرار کرده است.

این فعال اصلاح طلب مانند سایر اصلاح طلبان تاکید کرد که انتخاب مجدد روحانی به عنوان گزینه اصلاح طلبان به عملکرد روحانی در مدت زمبن باقی مانده بستگی دارد ویکی از ضعف‌های دولت روحانی را ضعف در ارتباط داشتن با مردم و جریانات سیاسی خارج از دولت و عدم توجه به وضع اقشار فرودست و آسیب‌پذیر جامعه به ویژه روستاییان وحاشیه‌نشینان عنوان کرده و معتقد است رییس دولت یازدهم باید این نقیصه را برطرف کند.

 
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه