تفاهم نامه همکاری مشترک میان سیمای جمهوری اسلامی و مرکز آمار ایران امضاء شد
با هدف ارتقای سواد آماری تفاهمنامه همکاری مشترک میان سیمای جمهوری اسلامی و مرکز آمار ایران امضاء شد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی معاونت سیما؛ با هدف ارتقای سواد و فرهنگ آماری و در زمینه فعالیتهای مرتبط با طرحهای آماری، تفاهمنامه همکاری مشترک میان سیمای جمهوری اسلامی و مرکز آمار ایران امضاء شد.
بر همین اساس، در جلسهای با حضور دکتر میرباقری معاون سیما و امیدعلی پارسا رئیس مرکز آمار ایران، زمینههای همکاری فی مابین بررسی و مقرر شد شبکههای تلویزیونی در این راستا برنامههای متنوعی را روی آنتن ببرند.
در این جلسه رئیس مرکز آمار ایران با ارائه گزارشی از برنامهها و فعالیتهای مرکز آمار به اهداف بلندمدت این مرکز اشاره کرد و گفت: مرکز آمار ایران تلاش میکند تا با تغییر نظام آماری کشور گامهای بلندی در راستای توسعه کشور بردارد.
وی گذر از نظام سنتی آمار را از اهداف میان مدت این مرکز توصیف کرد و گفت: توسعه از اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی است و آمار دقیق از اصلیترین فاکتورهای برنامهریزی هر کشور محسوب میشود، مرکز آمار ایران همگام با دیگر نهادها و سازمانها تلاش میکند تا با راهاندازی نظام آمار ثبتی مبنا، دولت را برای رسیدن به اهداف نظام یاری رساند.
امیدعلی پارسا در ادامه با ارائه تعریفی از نظام آمار ثبتی مبنا اضافه کرد: مبنای آمارگیری در کشور امروزه بر خوداظهاری استوار است. روشی پرهزینه که باید به تدریج منسوخ شود. از آنجا که در این روش آمارهای ثبتی وجود ندارد، مرکز آمار موظف است تا در پروسههای مختلف با بهرهگیری از آمارگیرها اطلاعات مختلف را جمعآوری کرده و در اختیار نهادهای مختلف قرار دهد.
وی اضافه کرد: در روش سنتی، آمارها به روز نمیشوند و مرکز آمار هر ۱۰ سال موظف است تا با هزینهای بالا، زمانی را به سرشماری همگانی اختصاص دهد. در حالی که در نظام آمار ثبتی مبنا تمام اطلاعات فردی، مکانی، فعالیت های اقتصادی و... به صورت سیستماتیک ثبت و با تغییر هر فاکتور اطلاعات تغییر میکند.
رئیس مرکز آمار ایران به روز بودن اطلاعات و آمار در کشور را از مزایای این سیستم توصیف کرد و افزود: حذف موازیکاریها، صرفهجویی در جمعآوری اطلاعات و آمار، شفافیت آماری و ... از مهمترین مزایای این سیستم به شمار میرود.
وی اولین قدم برای تغییر سیستم آماری را فرهنگسازی دانست و افزود: تلویزیون از اصلیترین ابزارهای فرهنگسازی در کشور به شمار میرود و بخش مهمی از موفقیت مرکز آمار در سرشماری اخیر مرهون همکاری شبکههای سیما بوده است.
امیدعلی پارسا همچنین از معاون سیما خواست تا با تهیه برنامههای متنوع در زمینه آمار و تغییر نظام آماری کشور این مرکز را یاری رساند؛ و تاکید کرد: قدرت رسانه ملی و اعتماد مردم به آن باعث میشود تا برنامههای مرکز آمار ایران با سرعت و دقت انجام شده و نتیجه مطلوب به دست آید.
دکتر میرباقری معاون رئیس سازمان در امور سیما نیز در سخنانی با اشاره به افزایش رشد سواد در کشور گفت: با توجه به بالا رفتن تعداد باسوادان و دانشگاهیان در کشور زمینههای خوبی فراهم شده تا نظامهای پیشرفته در کشور جایگزین روشهای سنتی گردند.
وی نقش رسانه ملی را در فرهنگسازی بیبدیل دانست و افزود: حتی با وجود فضای مجازی و سایبری، مهمترین مرجع اطلاعات و اخبار همچنان رسانه ملی است. زیرا در فضای مجازی نمیتوان اطلاعات را صددرصد دقیق دانست. بنابراین می توان با تبیین فعالیتهای مرکز آمار در قالب برنامه های متنوع به نتیجه مطلوب دست یافت.
معاون سیما تغییر مخاطب به بازیگر را از دیگر ملزومات فرهنگسازی در هر موضوعی دانست و افزود: بیان موضوعات متنوع به زبان مردم در تلویزیون شرایطی را فراهم میآورد که مخاطب با موضوع همزاد پنداری کرده و همراه شود. به این ترتیب میتوان اذعان کرد که بیننده از یک مخاطب منفعل به یک بازیگر فعال مبدل شده است.
دکتر میرباقری با اعلام آمادگی در زمینه همکاری با مرکز آمار ایران اضافه کرد: تیمی مجرب از رسانه مامور کار با شما میشود تا اطلاعات تخصصی مرکز آمار به زبان ساده در اختیار بیننده ما قرار گیرد.
وی انعقاد تفاهمنامه فی مابین را فرصت خوبی دانست و گفت: برنامهریزیهای ما معمولا به دو بخش شش ماهه نخست و دوم سال تقسیم میشود. اصولا شش ماهه دوم سال به دلیل وجود بینندگان ثابت و شبهای طولانیتر از اهمیت بیشتری برخوردار است و شرایطی را مهیا میکند که برنامههای این نیمه از سال بهتر دیده شوند.
در پایان جلسه و با امضای تفاهمنامه سیمای جمهوری اسلامی برای ساخت برنامههایی با موضوع آمار و ارتقای سواد فرهنگ آماری و دعوت از متخصصین مرکز برای تبیین آمارهای رسمی کشور قول همکاری داد.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر