English

گفتگوی موج با مدیرعامل آبفای هرمزگان در واکنش به اظهارات امام جمعه سیریک:

منکر مشکل کم آبی سیریک نیستم / بیش از ۲۰ هزار نفر در ۳۰ روستا با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کنند/ مشکل کم آبی تا ۷-۸ ماه دیگر حل می شود

به نظر می رسد وضعیت آب شرب مردم شهرستان سیریک به شدت بحرانی است. این را می توان از انتقادهای تند امام جمعه این شهرستان به خوبی متوجه شد. شهرستانی در جنوبی ترین قسمت کشور که با وجود گرمای طاقت فرسایی که در تابستان ها دارد، مردم محرومش سالهاست از نعمت ضروری ترین ابزار حیات، محرومند.

منکر مشکل کم آبی سیریک نیستم / بیش از ۲۰ هزار نفر در ۳۰ روستا با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کنند/ مشکل کم آبی تا ۷-۸ ماه دیگر حل می شود

به گزارش خبرگزاری موج، حجت الاسلام و المسلمین محسن سالاری، امام جمعه شهرستان سیریک در خطبه های نماز جمعه این هفته از وضعیت آب شرب مردم در شهرها و روستاهای شهرستان سیریک به تندی انتقاد کرده  و گفت: بیابان سیریک الان کربلا است مردم روستاهای سیریک تشنه آب اند و بعد از ۲۰ روز آب باز می شود مردم چطور در ۱۰ دقیقه آب بگیرند، بالا ترین منکر این است. نگاه تفکیکی قابل قبول نیست که روستاهایی ۱۰ دقیقه آب داشته باشد و روستاهایی دو روز آبگیری کنند مسئولان استانی باید هر چه زودتر مشکلات آب شرب مردم شهرستان سیریک برطرف کنند. این اظهارات با انعکاس زیادی از سوی رسانه ها و کاربران فضای مجازی همراه شد. به همین بهانه خبرنگار موج گفتگویی با «امین قصمی» مدیرعامل آبفای هرمزگان و عضو کمیته فنی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور انجام داده که در زیر می خوانید.

آقای قصمی، روز جمعه امام جمعه شهرستان سیریک در سخنانی ضمن انتقاد شدید از   قطعی آب های طولانی در این شهرستان اعلام کرد که این منطقه حدود ۲۰ روز است که آب آشامیدنی ندارد و مردم در تنگنای شدید آب قرار دارند. اولا این ادعا را قبول دارید یا خیر؟ و ثانیا اینکه، اگر قبول دارید، چرا وضعیت این مناطق تا این حد بحرانی است؟

من منکر مشکلات آب منطقه سیرک و روستاهای آن نیستم. واقعیت این است که در محدوده شهرستان سیریک که از میناب تا جاسب وسعت دارد، هیچ ظرفیت آب شیرینی وجود ندارد. به این معنا که نه سد یا رودخانه ای دارد و نه از آب های زیر سطحی (مثل چاه ها) بهره ای برده است. تنها منبع انتقال آب شیرین این منطقه خط لوله ای است که حدود ۳۵ سال پیش از میناب به جاسب کشیده شده و با قطر ۴۰۰ میلیمتر و طول ۱۸۰ کیلومتر آب بیش از ۷۰ روستای این محدوده را تامین می کند. این درحالی است که در طول این ۳-۴ دهه هم شاهد افزایش جمعیت تصاعدی این مناطق بوده ایم و هم کسب و کارهای جدیدی در این روستاها و شهرهای پیرامون آن شکل گرفته اند درحالی که ظرفیت آبرسانی به این منطقه تغییری نکرده است. برای همین در طول تمام این سالها نیز مردم این مناطق عادت کرده اند که آب را با نوبت بندی دریافت کنند. 

خب چرا تاکنون کاری برای توسعه و ارتقاء شبکه آبرسانی آنجا صورت نگرفته است؟

برای رفع مشکلاتی اینچنینی از ابتدای سال طرح یکسان سازی و یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب استان را در دستور کار قرار دادیم تا بتوانیم مشکلات کل استان را به صورت هماهنگ حل کنیم. بعد از این یکپارچه سازی حل این معضل دیرینه مردم منطقه در دستور کار ما قرار گرفت. البته موضوع کم آبی در منطقه موضوعی نیست که نمی خواهیم آن را انکار یا توجیه کنیم. ولی برای آن برنامه داریم. در حال حاضر که با شما داریم صحبت می کنیم طراحی لازم برای احداث شبکه ای جدید تمام شده و به زودی مناقصه فاز اول آن تا حدود ۲۰ روز دیگر انجام برگزار خواهد شد. 

خب قرار است با اجرای این طرح چه اتفاقی بیافتاد؟

در واقع این طرح شامل احداث یک خط لوله آبرسانی جدید به موازات خط قدیمی این مسیر است تا کمبود آب روستاها و مراکز جمعیتی این محدوده بر طرف شود. به زبان ساده روستاهای ابتدایی خط را با شبکه جدید تامین آب می کنیم و آب روستاهای پایانی خط را با همان خط قدیمی جبران می کنیم. 

و فاز نخست آن که قرار است مناقصه آن برگزار شود چه مشخصاتی دارد؟

این فاز شامل احداث بخش اول این شبکه به طول ۳۵ کیلومتر بعلاوه تجهیز یک حلقه چاه و یک ایستگاه پمپاژ آب است که فکر می کنم تا ۷-۸ ماه آینده به بهره برداری برسد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود با احداث این بخش از شبکه جدید حدود ۵۰ درصد از مشکلات آب مردم این منطقه حل خواهد شد. البته به موازات این کار ما داریم از ظرفیت آب شیرین کن ها نیز در منطقه استفاده می کنیم. یعنی در حال احداث دو آب شیرین کن در این محدوده هستیم.

در کدام مناطق؟

یکی در روستای زیارت در نزدیکی سیریک هست که ظرفیتی معادل ۳ هزار مترمربع دارد که تا یکی دو ماه آینده به بهره برداری می رسد. یک آب شیرین کن دیگر هم در منطقه کرگان در حال احداث است که ظرفی معادل ۴ هزار مترمربع دارد و فکر می کنم تکمیل و بهره برداری از آن ۶ ماهی به طور بیانجامد. 

در مجموع قول چه زمانی را برای حل مشکل کم آبی مردم این منطقه می دهید؟

فکر می کنم با ظرفیت هایی که دارد ایجاد می شود تا ۷-۸ ماه آینده بخش اعظمی از مشکلات آب مردم این منطقه حل خواهد شد.البته این توضیحات را به مردم هم داده ایم. 

در صحبت هایتان نگفتید که در حال حاضر چند درصد از روستاهای منطقه سیریک مشکل کم آبی دارند؟

هم اکنون حدود ۵۰ درصد روستاهای منطقه یاد شده با مشکل جدی آب روبرو هستند که شامل بخش انتهایی شبکه آبرسانی آن بوده و حدود ۳۰ روستا را شامل می شود.

که این۳۰ روستا حدودا چقدر جمعیت دارند؟

تقریبا ۲۰ هزار نفر.

به جز این محدوده، در سایر نقاط و شهرهای استان؛ مردم بخش های دیگر مشکل آب ندارند؟

نه. خوشبختانه با تمهیداتی که اندیشیده شده نه در شهرها و نه در جزایر و حتی سایر روستاهایمان مشکلی از بابت تامین آب نداریم.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر