کشور نیاز به دانشجوهای آچار به دست دارد / تفکر پشت میزنشینی فراموش شود
رئیس دانشگاههای فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه باید به دنبال پرورش تکنسینهای چهار ساله باشیم، گفت: ما امروز نیاز به دانشجوهای آچار به دست داریم و باید تفکر پشت میزنشینی فراموش شود.
به گزارش خبرگزاری موج، مسعود شفیعی در سمینار ارتباط دانشگاه با صنعت در دانشکده شهید مفتح همدان با بیان اینکه این سمینارها میتواند مانند شمشیر دو لبه باشد، اظهار داشت: دلیل این موضوع آن است که این سمینارها هم میتواند نتیجه مطلوب بدهد و هم باعثدلزدگی شود.
وی با اشاره به اینکه سال آینده ما باید خروجی سمینار امروز را ببینیم، افزود: اعتقاد ما این است که دانشگاههای فنی و حرفهای پاسخگوی نیازهای بازار و بیکاری است.
رئیس دانشگاههای فنی و حرفهای کشور ادامه داد: امروز افتخار ما این است که ۷۰ درصد از دانشجویان فنی و حرفهای وارد بازار کار میشوند، اما نباید این موضوع باعثخوشحالی ما شود، چراکه دو سال است میگویم ۷۰ درصد از دانشجویان ما وارد بازار کار میشوند و طی این دو سال پیشرفتی نکردهایم!
وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم حداقل تا پایان سال این آمار را به ۷۲ درصد برسانیم و روند پیشرفتی را در برنامه مدنظر قرار دهیم.
شفیعی با تاکید بر اینکه مدرکگرایی یک معضل در کشور است، گفت: در برنامه چهارم توسعه این موضوع که باید افراد تکنسین تربیت کنیم، مدنظر قرار گرفته بود، چرا که کشوری در حال توسعه هستیم.
وی با بیان اینکه با روند مدرکگرایی نمیتوان تکنسین تربیت کرد، اظهار کرد: ما امروز نیاز به دانشجوهای آچار به دست داریم و باید تفکر پشت میزنشینی فراموش شود.
رئیس دانشگاههای فنی و حرفهای کشور ادامه داد: با این روندی که پیش میرویم، به جایی نمیرسیم، بنابراین باید فلسفه تکنسینپروری را همگانی کنیم و اگر نجنبیم این فلسفه به راحتی میرود روی هوا!
وی با بیان اینکه باید به دنبال پرورش تکنسینهای چهار ساله باشیم، خاطرنشان کرد: به دنبال پیاده کردن و تلفیق سیستم آموزشی فنی و حرفهای کشورهای آلمان و چین هستیم.
شفیعی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و اشاره به موضوع «پنجههای کارآمد»، گفت: کشور برای توسعه و پیشرفت نیاز به پنجههای کارآمد دارد.
وی یادآور شد: طی این چند روز ۴۵۰ پرونده هیأت علمی فنی و حرفهای در حال تطبیق و دریافت مهر وزارت علوم هستند و ۲۶ پرونده کارشناسی به هیأت علمی نیز در دست انجام است.
رئیس دانشگاههای فنی و حرفهای کشور ادامه داد: ما کارشناسها و کارشناسهای ارشد را بیشتر از دکترها دوست داریم، چرا که دکترها دیگر حوصله پوشیدن روپوش حضور در آزمایشگاه و سر و کله زدن با دانشجویان را ندارد.
وی بیان کرد: امروز شاهد خالی شدن صندلیهای دانشگاههای بزرگ هستیم، ما افتخار این را داریم که صندلی خالی نداریم، ولی باید مواظب این موضوع باشیم که خود دچار چنین مشکلاتی نشویم.
شفیعی گفت: مسؤولان به دنبال تصویب قوانینی باشند که ارتقای جایگاهها و حقوق و مزایا منوط به مدرک نباشد.
ارسال نظر