به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج،نشست تخصصی «المپیک رسانهای» با هدف بررسی ابعاد رسانه المپیک ریو ۲۰۱۶ در فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی با حضورسید مهدی هاشمی رئیس فدراسیون تیراندازی، حمید قاسمی مدیر شبکه رادیو ورزش، دهنادی تحلیل گر و کارشناس رسانه و ارتباطات، بهزاد تیمورپور سرپرست فرهنگسرا و مسعود اسکویی کارشناس - مجری برگزار شد.
حمید قاسمی مدیر شبکه رادیویی ورزش در این نشست با اشاره به ضرورت انجام چنین مباحثی در خصوص المپیک و تحلیل عملکرد رسانه ها در این رویداد بزرگ ورزشی، گفت: فضای المپیک تا حد زیادی متاثر از فضای رسانه ای است و یکی از گلایه های مسئولان در این ایام این بود که چرا فضای کشور المپیکی نیست.
وی اظهارداشت: در یک تحلیل رسانه که انجام گرفته از ۶۳ ورزشکار تنها ۱۳ ورزشکار در حد و اندازه های خود ظاهر شدند. بسیاری معتقد بودند به دلیل فضای متفاوت و سنگین المپیک ورزشکاران نتواستند قابلیت های خود را به نمایش بگذارند.
قاسمی در مورد نقش شبکه های اجتماعی در ابعاد رسانه ای المپیک، گفت: شبکه های اجتماعی از نظر اطلاع رسانی سریع و به موقع یک فرصت است اما از در موارد بسیاری هم جنبه تهدید آن برای ورزشکاران المپیکی ما مشکل ساز بود.
وی ادامه داد: انتشار سریع اخباری مانند خواستگاری یک ورزشکار قزاقستانی از میلاد عبادی پور در شبکه های اجتماعی و پرداختن به آن از دیدگاه های مختلف و یا اذعان رییس فدراسیون تکواندو به تحت فشار قرار گرفتن تیم در برابر این فضاهای مجازی از مسائلی که در این حوزه پیش آمد.
سید مهدی هاشمی رییس فدراسیون تیراندازی نیز در نشست «المپیک رسانه ای» با بیان این که یک شبه نمی توان افکار عمومی را شکل داد گفت: این که بیایم در شب شروع المپیک بگوییم به هر ورزشکاری که مدال طلا بگیرد به او مثلا یک میلیارد پاداش می دهیم، نمی تواند برای ما یک شبه آن ورزشکار و قهرمان مورد انتظار را تربیت کند.
وی تاکید کرد: ما در بسیاری از رشته ها خبرنگار و گزارشگر تخصصی آن را نداریم و در همین المپیک شاهد هستیم در انعکاس اخبار نتایج ورزشکاران رشته تیراندازی با اشتباهات و اشکالات زیادی مواجه هستیم. به طوری که هنوز رتبه نهایی ورزشکار مشخص نشده است، خبرنگاران بدون اطلاع از روند برگزاری مسابقات شروع می کنند به مخابره، اطلاعرسانی، تحلیل از این اتفاق.
دهنادی تحلیلگر و کارشناس رسانهای این نشست تخصصی نیز گفت: اگر المپیک در اولین دوره های برگزاری، تنها یک رویداد جشنواره ورزشی برای زور آزمایی ورزشکاران بود اما امروز در عرصه ارتباطات ما با یک المپیک رسانهای روبرو هستیم به نحوی که در حال حاضر به جای ورزشکاران شاهد زورآزمایی و هم آورد رسانه ها هستیم.
وی با تاکید براین که المپیک ذاتش رسانه ای شده است، گفت: در انتخاب ورزشکاران، ایجاد روحیه قهرمانی و سرآمدی برای ورزشکاران، آماده کردن یک ورزشکار برای گود رقابت یا مستعد کردن آن برای شکست این رسانه ها هستند که نقش ایفا می کنند.
این تحلیلگر و کارشناس رسانهای با بیان این که ما در المپیک با فقدان سیاستگذاری رسانه ای مواجه هستیم، تصریح کرد: مانند مدیریت بحران ما در المپیک و رویدادهای بزرگ ورزشی نیاز به مدیریت راهبری شکست داریم.
برگزاری دوره های تخصصی گزارشگری ورزشی در فرهنگسرای رسانهبهزاد تیمور پور سرپرست المپیک ریو ۲۰۱۶ و شبکه های اجتماعی در این نشست تصریح کرد: با برگزاری چنین نشست هایی قصد داریم مطالبه گری را در اهالی رسانه ایجاد کنیم و برای ایجاد پیوست رسانه ای المپیک ۲۰۲۰ آمادگی داریم هر ۶ ماه یک بار چنین نشست هایی با روسای فدراسیون های مختلف و مسولان ورزشی کشور و خبرنگاران و روزنامه نگاران برگزار کنیم.
وی با گلایه از عدم حضور نماینده کمیته ملی المپیک در این نشست، گفت: انتظار افکار عمومی از کمیته ملی المپیک این است که از هم اکنون به فکر پیوست رسانه المپیک ۲۰۲۰ باشند.
تیمورپور از تشکیل کانون خبرنگاران ورزشی در فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی خبرداد و افزود: در این فرهنگسرا آمادگی داریم دوره های آموزشی برای گزارشگری و آشنایی با مسائل فنی و کارشناسی رشته های مختلف ورزشی برگزار کنیم.
تیمورپور راه اندازی نرم افزار موبایلی و پیام رسان خبرنگاران ورزشی را یکی دیگر از خدمات فرهنگسرای رسانه در حوزه ورزش و رسانه اعلام کرد و گفت: در این نرم افزار افراد به لحظه از جدیدترین رویدادهای ورزشی مطلع شوند.
ارسال نظر