English

چگونه شوفاژ را هواگیری کنیم؟/علل هوا گرفتن شوفاژ چیست؟

وجود هوا داخل رادیاتور ممکن است باعث انسداد مسیر پنل رادیاتور شود و همین امر نیز موجب سرد شدن قسمت پایین بدنه رادیاتور را فراهم می‌نماید؛ از این رو تعمیرکاران شوفاژ اولین مورد که بررسی میکنند هواگیری شوفاژ است.

چگونه شوفاژ را هواگیری کنیم؟/علل هوا گرفتن شوفاژ چیست؟
به گزارش خبرگزاری موج

، شوفاژ یکی از پرکاربردترین سیستم‌ های گرمایشی در کشور ما است که وظیفه اصلی آن گرمایش محیط و تامین آب گرم مصرفی می باشد. اما همین وسیله خرابی‌های منحصر به فرد خود را دارد که بعضا نیز با ابزار آلاتی که در هر خانه ایی نیز پیدا می‌شود قابل تعمیر است. بعنوان مثال هواگیری شوفاژ یکی از مواردی است که تقریبا برای عموم دارندگان این دستگاه گرمایی مورد تجربه قرار گرفته است. دلایل مختلفی برای کار نکردن رادیاتورهای شوفاژ وجود داره که دو دلیل عمده آن عبارت است از:

 

هواگیری رادیاتور شوفاژ

اینکار معمولا سالانه یکبار انجام میشه، اما گاهی اوقات، به دلیل مشکلاتی که ممکنه در موتورخانه به وجود بیاد، نیاز دوباره به هواگیری رادیاتور، وجود خواهد داشت.

 

آب دادن رادیاتور شوفاژ

این موضوع میتونه به دلیل سوراخی رادیاتور شوفاژ باشه که در این صورت نیاز به رفع نشتی، ضروری خواهد بود.

البته این موضوع هم باید در نظر گرفته بشه، گاهی رسوب گیری رادیاتورها هم واجب می‌ شود.

پیش از راه اندازی مجدد پکیج باید به هواگیری شوفاژ رادیاتور توجه کرد. برخی اوقات ممکن است سیستم گرمایش و پکیج روشن باشد ولی شوفاژها به خوبی گرم نشوند، همچنین ممکن است قسمتی از شوفاژ گرم شده و طرف دیگر سرد بماند. علت وقوع این مشکل محبوس شدن هوا در داخل شوفاژ می­ باشد. این مشکل بسیار رایج بوده و به آسانی قابل حل است. در این شرایط هواگیری شوفاژ باید انجام گیرد. ما در این مطلب به موضوع چگونگی هواگیری شوفاژ پرداخته ایم.

هنگامی که شوفاژی دارای هوای سرد محبوس شده باشد، نیاز به هواگیری دارد. در این شرایط وقتی سیستم گرمایش روشن می­ شود، تمام یا بخشی از شوفاژ سرد می­ ماند. سرد بودن شوفاژ همچنین می ­تواند دلایل دیگری نیز داشته ­باشد پس لازم است قبل از اقدام به هواگیری موارد دیگر را نیز بررسی کنید.

 

 هواگیری شوفاژ

هواگیری عملی است که در آن هوای موجود در مسیر آب شوفاژ رادیاتور خارج می شود تا پکیج بتواند به خوبی کار کند، هواگیری علاوه بر کمک به کار پکیج موجب گرم شدن یکنواخت رادیاتورها و عدم سر و صدای آنها می شود

برای این کار ابتدا پکیج را خاموش کنید. یک سیستم گرمایش روشن، هوای بیشتری را وارد شوفاژ می­ کند. پس قبل از هواگیری شوفاژ، سیستم گرمایش مرکزی را خاموش کنید. گرمای موجود در سیستم باید قبل از هواگیری شوفاژ از بین برود.پس به سیستم زمان بدهید تا خنک شود

در کنار رادیاتور، شیر هواگیری اتوماتیک تعبیه شده است که با باز کردن آن توسط پیچ گوشتی یا آچار مخصوص هوای موجود در مسیر خارج می شود. پیچ مخصوص هواگیری شوفاژ و یا آچار فرانسه را به قسمت مربعی شکل، روی شیر خروجی بچسبانید. پیچ را در خلاف جهت حرک عقربه­ های ساعت بچرخانید تا شیر باز شود و انقدر باز نگه دارید که هوای آن تخلیه شود.

در این شرایط باید صدای خارج شدن هوا از شوفاژ شنیده شود. وقتی هوای سرد از داخل شوفاژ تخلیه می ­شود، آب موجود در لوله کشی سیستم گرمایش، جای آن را می­ گیرد

معمولا همراه با خارج­ شدن هوا از شوفاژ، چند قطره آب نیز از شیر خروجی چکه می ­کند. برای جلوگیری از خیس شدن می­ توانید یک کاسه یا ظرف را زیر شیر خروجی شوفاژ بگیرید. 

هواگیری شوفاژ1

این مرحله را باید چند بار تکرار کنید. اگر جریان آب خروجی از شیر خروجی به حالت پایدار برسد و مخلوط با هوا نباشد، همه­ ی هوای موجود در شوفاژ خارج شده ­است. وقتی این شرایط اتفاق افتاد، باید پیچ مخصوص را در جهت عقربه­ های ساعت چرخانده و شیر خروجی را محکم کنید.

حال که عمل هواگیری تمام شده است با روشن شدن پکیج فشار دستگاه نیز پایین می آید، که برای بالا رفتن آن باید به شیر تنظیم فشار و هواگیر زیر پکیج که عموما مشکی رنگ است مراجعه کرد، با باز کردن این شیر فشار پکیج به حد مطلوب خواهد رسید.

اکنون فشار پکیج تنظیم شده است و باید شیر را ببندید و دستگاه را روشن نمایید.

گفتنی است؛ برای حصول اطمینان از خارج شدن تمام هوای اضافی از سیستم گرمایشی ساختمان، هواگیری شوفاژ باید برای بقیه­ ی شوفاژها نیز انجام شود. 

 

 علل هوا گرفتن شوفاژ ها

اگر شوفاژ رادیاتور منزل شما دائما هوا می گیرد و احتیاج به هواگیری همیشگی دارد حتما ایرادی وجود دارد که در زیر به آن پرداخته شده است: 

  • احتمال دارد هوا از جایی به سیستم وارد می شود که شما نمی دانید مثلا وجود سوراخ های ریز در مسیر لوله کشی، باید منبع آن را پیدا کنید و به تعمیر آن بپردازید.

  • امکان خوردگی آلومینیوم در سیستم و به تبع آن تولید گاز هیدروژن وجود دارد، برای رفع این مسئله باید سیستم شست و شو داده شده و به آن بازدارنده اضافه شود.

  • حضور هیدروژن سولفید یکی از علل هواگرفتن رادیاتور است که البته درصد کمتری دارد، با یک بازدارنده مناسب می توانید آلودگی ناشی از این گاز را بزدایید.

  • علاوه بر آلومینیوم قطعات غیرآلومینیومی مانند آهن نیز می توانند دچار خوردگی شده و گاز تولید نمایند، این موضوع معمولا در رادیاتورهای قدیمی و با کارکرد طولانی دیده می شود.

 

همچنین اگر شوفاژ را هواگیری کردید اما کماکان سرد است به یکی از دلایل زیر می توان اشاره کرد:

  • کاهش فشار گاز

  • رسوب گرفتن مبدل

  • خراب شدن سنسور گرمایش

  • اشکال در ورودی گاز

  • اشکال در طراحی اولیه سایز لوله گاز ورودی

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر