English

تربیت دختر؛

نکات مهم برای تربیت دختر بچه ها/ چگونه یک دختر شاد و قوی تربیت کنیم؟

پدر و مادر دو پایه و بنیان خانواده هستند که تاثیر پذیری بسیاری بر تربیت دخترشان دارند. برخی رفتارهای والدین که در ادامه آورده ایم، سبب می شود که او در آینده دختری مستقل و موفق شود.

نکات مهم برای تربیت دختر بچه ها/ چگونه یک دختر شاد و قوی تربیت کنیم؟

​به گزارش خبرگزاری موج، نقش پدر و مادر در تربیت فرزند امری کاملا بدیهی و غیر قابل انکار است. والدین آگاه می توانند فرزندان خوب و موفقی را تربیت کرده و تحویل جامعه دهند. دختر داشتن گرچه بسیار شیرین است اما تربیت دخترها یکی از پرچالش ترین کارهاست. برای تربیت صحیح والدین باید نکاتی را رعایت کنند که در ادامه آورده ایم.

 اجتناب از آموزش جملات کلیشه ای

به دخترتان شکننده بودن، ضعیف بودن و ظریف بودن را در قالب جملات کلیشه ای نگویید بلکه به او یاد دهید که تو ضعیف نیستی و یا پسران همیشه قوی نیستند و … . این کار شما باعث می شود که دخترتان در بزرگسالی یک انسان با اعتماد به نفس پایین و بدون عزت نفس باشد.

دوری از کلیشه های جنسیتی

به عنوان والد نباید بازی ها را دخترانه و پسرانه کنید مثلا اجازه ندهید دخترتان ماشین بازی کند پس اگر دخترتان با کامیون ها، توپ فوتبال و یا تفنگ های اسباب بازی برادرش بازی کند، نباید هرگز او را منع و سرزنش کنید. این کار باعث می شود که دخترتان نسبت به علایق و ایده آل های خود دور شده و به سمت بازی با عروسک برود حتی اگر از بازی کردن با عروسک ها لذت نبرد.

توجه به نیازها

 به نیازهای فرزندتان توجه نشان دهید و اگر برآورده کردن نیاز و خواسته او فعلاً برایتان مقدور نیست، این را به او بگویید تا دست کم بداند که از درک او غافل نشده اید.

 اجتناب از لوس کردن بیش از اندازه

دوست داشتن و محبت به فرزند نباید باعث شود که او یک دختر لوس شود پس تمام خواسته های نامعقول او را برآورده نکنید، اگر همیشه همه چیز در دسترس دخترتان باشد و به دختر لوس تبدیل شود، نمی تواند سرسختی را یاد بگیرد.

 آموزش مهارت تصمیم گیری

یکی از نیازهای اساسی دختران یادگیری مهارت تصمیم گیری است. هنگامی که او بزرگ شد باید انتخابات و تصمیم های بزرگی از جمله تحصیل، ازدواج و … را بگیرد و بتواند مهارت بالایی در تصمیم گیری داشته باشد.

 تشویق دخترتان به ریسک کردن

اگر می خواهید یک دختر قوی و شاد داشته باشید او را به ریسک کردن تشویق کنید و اجازه ندهید که ترس ها باعث ضعیف شدن دخترتان شود. او را منع نکنید و مراقب او باشید که برایش اتفاقی نیفتد.

بیان احساسات

به دخترتان بگویید که احساسات خود را بیان کند و  از احساسات خود با فرزندتان صحبت کنید. به او بگویید احساساتش ارزشمند است، به شرطی که باعث صدمه زدن به کسی نشود. به هیچ عنوان جلوی ابراز احساسات را نگیرد. اگر نیاز به گریه دارد، بگذارید گریه کند. اگر نیاز به درددل دارد، پای حرف های او بنشینید. همدلی کردن و شنیدن از احساسات دیگران را به او یاد بدهید.

 آموزش استفاده از تغذیه سالم

به دختر خود بیاموزید که به خود ، تغذیه ، تندرستی و ظاهرش اهمیت دهد و خود را دوست داشته باشد. اجتناب از عادات غذایی ناسالم که منجر به ایجاد بیماری ها و چاقی در دوران کودکی می شود بسیار مهم است.

احترام و اهمیت به نظرات

سعی کنید در رفتار و گفتار خود برای فرزند دخترتان ارزش قائل شوید و همواره به او احترام بگذارید؛ از دخترتان نظرخواهی کنید. بگذارید بداند نظرش برای دیگران اهمیت دارد و ممکن است در تصمیم گیری شما مؤثر باشد.

ارتباط صمیمی و حمایت عاطفی

یکی از مناسب‌ترین روش‌های تربیتی ارتباط صمیمی و حمایت عاطفی والدین از دخترانشان است. با رفتاری مناسب می‌توانید اطمینان خاطر به دخترانتان بدهید تا آنها مشکلاتشان را با شما در میان بگذارند نه با دوستانشان.

آموختن حیا و عفت

حیا و عفت ربطی به اعتقادات دینی افراد ندارد، دختران از هر خانواده‌ای که باشند برای سعادت خود به آن نیاز دارند و آموزش حیا به آنها باعث می‌شود در برابر سرنوشت‌های شوم محافظت شوند پس والدین باید حیا و عفت را به فرزندان خود بیاموزند.

 آموزش مهارت انتخاب دوست

دوستان تاثیر زیادی بر روی فرزندتان دارند پس در رابطه با دوستان دخترتان تحقیق کنید و در انتخاب دوست به دختر خود کمک کنید و یا حداقل بدانید که دختران با چه کسانی رفت و آمد می کنند.

 صحبت درباره مسائل جنسی و...

والدین باید با فرزندشان درباره برخی مسائل جنسی صحبت کنند و آنها را از برخی خطرات و سوء استفاده های جنسی آگاه سازند. به دخترتان توضیح دهید که نباید به کسی اجازه دهد وارد حریم خصوصی او شود و همچنین بدون اجازه او به بدنش دست بزند. از دخترتان مراقبت کنید و سعی کنید دخترتان را با جنس مخالف تنها نگذارید. مادر‌های محترم بهتر است خودتان در سن بلوغ دختران وارد این مسائل شوید و خیلی دوستانه همه تغییرات مربوط به دوره بلوغ را به دختران آموزش دهید.

 شناخت استعدادها

استعدادهای فرزندتان را بشناسید و آنها را پرورش دهید تا در زندگی آینده فردی موفق و کارآمد باشد.

پس انداز کردن

به دخترتان یاد بدهید که برای خودش پس انداز داشته باشد تا این عادت در بزرگسالی هم برایش باقی بماند و هیچوقت کم و کسر نداشته باشد.

 آموزش قوی بودن به دختر

دخترتان را از همان کودکی قوی و مستقل بار بیاورید و از ناز و نوازش های بیش از حد استفاده نکنید. از دور حواستان به او باشد و اجازه دهید که احساس کند خودش به تنهایی مشکلش را حل کرده است.

 آموزش افزایش اعتماد به نفس

دخترتان را قوی و با اعتماد به نفس تربیت کنید. اجازه ندهید حرف های دیگران، تبعیض قائل شدن، ظریف و شکننده تصور کردن دختر، اهمیت و ارزش دادن به پسر و … باعث کاهش اعتماد به نفس فرزند شما شود پس هم حواستان به اطرافیان باشد و هم خودتان به این موضوع دقت کنید.

 الگوی مناسب

برای فرزندتان الگوی مناسب باشید مثلا اگر می خواهید فرزندتان دروغ نگوید شما نیز نباید دروغ بگویید. فرزندتان باید از والدین خود، محبت کردن، مهربانی، گذشت، فداکاری و صبر را یاد بگیرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر