English

آموزش عذرخواهی و حل مشکلات به کودکان

یک روانشناس گفت: اولین قدم در آموزش عذرخواهی است، یعنی به کودک ابتدا یاد دهیم که بداند عذرخواهی چیست و چه ضرورتی دارد.

 آموزش عذرخواهی و حل مشکلات به کودکان
به گزارش خبرگزاری موج

یک روانشناس گفت: اولین قدم در آموزش کودک ان عذرخواهی است، یعنی به کودک ابتدا یاد دهیم که بداند عذرخواهی چیست و چه ضرورتی دارد. 

آزیتا غریب روانشناس بالینی و شخصیتی  اظهار کرد: نخستین گام در آموزش کودکان عذرخواهی است؛ یعنی به کودک ابتدا یاد دهیم که بداند عذرخواهی چیست و چه ضرورتی دارد.

او گفت: مجبور کردن کودک با جملات امری باعث یادگیری عذرخواهی نخواهد شد، مگر اینکه از قبل مفهوم این جملات را یاد گرفته باشد. با «۱۰۰هزار شیبا جایزه» معامله‌رو شروع کن! دریافت جایزه تبلیغ غریب تصریح کرد: خودتان عذرخواهی کنید.

در تمامی متون روانشناسی کودک همواره بیان می‌شود که برای اینکه کودک بیاموزد، خودت انجامش بده. در عذرخواهی هم رعایت این جمله موجب یادگیری کودک می‌شود.

اگر درباره فرزندتان عملی انجام می‌دهید که نیازمند عذرخواهی است، به‌گونه‌ای که متوجه ناراحتی شما شود از او عذرخواهی کنید. او گفت: به او فرصت جبران و حمایت کافی برای آن دهید.

به او کمک کنید که برای عذرخواهی تنها به گفتن "ببخشید" اکتفا نکند. آموزش را از فرزندان کوچک‌تر شروع کنید. فرزندان کوچک‌تر از خودمحوری بالاتری برخوردارند.

فرزندان بزرگ‌تر مفهوم عذرخواهی را بهتر می‌دانند، پس انتظارات از او نیز بیشتر است، اما فشار زیادی را بر او متحمل نکنید.

 

بگذارید کودک مشکل خود را حل کند

غریب گفت: کودک مقتدر‌ کودکی است که بتواند مشکلاتش را چه بسا کوچک و کم به خوبی حل کند.

برخی از والدین عادت دارند مشکلات کودکشان را خود حل کنند. این والدین شاید برای راحتی و رفاه بیشتر کودک این کار را انجام می‌دهند، اما در واقع این کار باعث می‌شود تا کودک نتواند روی توانایی‌های خود تکیه کند و در آینده هم ممکن است نتواند مشکلات خود را حل کند، زیرا مطمئن است کسی هست که او را از این وضعیت نجات دهد.

این عادت تا ابد با او همراه خواهد بود و او فردی می‌شود که در مقابل مشکلات تلاشی نمی‌کند و منتظر یک ناجی است تا او را نجات دهد.

 

از تحسین و تمجید زیاد خودداری کنید

او بیان کرد: درست است که کودکان نیاز دارند تا از آنجا تحسین و تمجید شود، اما این تحسین و تمجید همیشه به صورت مثبت جواب نمی‌دهد.

غریب تصریح کرد: کودک شما باید خودش به توانایی‌های خود ایمان داشته باشد تا بتواند عزت نفسش را تقویت کند و بتواند مدیر و مدبر باشد کودکان را باید به خاطر تلاش‌ها و توانایی‌هایشان تشویق کنید نه اینکه بیهوده آنها را یک فرد موفق تلقی کنید در صورتی در حقیقت این گونه نیست.

 

دوست فرزندتان باشید

او گفت: پدر و مادر نباید آن‌قدر خشن باشند و محیط خانواده نباید به حدی سرد باشد که کودک یا نوجوان بترسد و مشکلش را بیان نکند.

بچه‌هایی که از والدین خجالت می‌کشند، قدرت ابراز وجود در مقابل آنها را ندارند و حتی با مواجه شدن مشکلی جدی آن را با والدین خود در میان نمی‌گذارند.

غریب تصریح کرد: اگر پدر و مادر‌ها در برقراری ارتباط با فرزند‌شان موفق باشند به چنین مشکلاتی کمتر برخواهند خورد. کودک و نوجوان باید بتواند بدون اینکه بترسد از اینکه تنبیه می‌شود یا مورد قضاوت قرار خواهد گرفت، مشکلات و مسائل پیش‌آمده را با والدین خود در میان بگذارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر