English

همه واقعیاتی که درباره انبه نمی‌دانید

انبه یک سوپرغذاست. این میوه حاوی تقریبا ۲۰ ویتامین و مواد معدنی مختلف است و براساس گزارش‌های علمی، ۳/۴ فنجان انبه ۵۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C، ۸ درصد از ویتامین A و ۸ درصد دیگر از نیاز روزانه شما به ویتامین B ۶ را تامین می‌کند.

همه واقعیاتی که درباره انبه نمی‌دانید
به گزارش خبرگزاری موج

، انبه سرشار از عطر، طعم و خاصیت است. خواص این میوه استوایی آنقدر شگفت‌انگیزند که رد آن در لشکرکشی و قتل گرفته تا دوستی و برآورده شدن آرزو‌ها پیداست و داستان‌های زیادی برای گفتن دارد؛ داستان‌هایی که اینجا روایت شده‌اند.

تابستان فصل میوه‌های رنگارنگی است که انبه یکی از خاص‌ترین آنهاست. منابع مختلف اولین کشت انبه را مربوط به بیش از ۴۰۰۰ سال پیش در هند می‌دانند. درخت استوایی انبه می‌تواند تا ۴۶ متر رشد کند و طول عمر بسیار زیادی داشته باشد. بیش از ۵۰۰ گونه انبه در جهان وجود دارد با این حال، انبه هندی مشهورترین انواع آن است.

گفته می‌شود بودا در حالی که در نزدیکی درخت انبه‌ای بزرگ نشسته بود به تصویر کشیده شد و مردم هندوستان انبه را غذای الهه‌ها می‌دانستند. امپراتور مغول، بهادر شاه، پس از چشیدن طعم یک انبه بسیار خوشمزه، تصمیم به فتح و تصرف هند گرفت. این امپراتوری بسیاری از گونه‌های معروف انبه را تولید و پرورش داد. انبه آنقدر محبوب بود که او، پسرش را پس از اطلاع از اینکه تمام انبه‌های کاخ را ذخیره کرده و خورده، مجازات کرد و او را به قتل رساند.

دانه‌های بزرگ انبه که برخلاف میوه‌های دیگری مانند گیلاس، به‌راحتی و توسط پرندگان و حیوانات قابل حمل نیست، به دست انسان‌ها، در واقع بازرگانان و استعمارگران، به پرتغال و بریتانیا آورده شد، با این حال در جنوب آسیا، انبه آنقدر ارزشمند است که میوه ملی پاکستان و هند و درخت ملی بنگلادش به حساب می‌آید.

یک سبد انبه در این منطقه هدیه‌ای است که نشان از دوستی دارد. طبق فولکلور و فرهنگ عوامانه هندی، درختان انبه می‌توانند آرزو‌ها را برآورده کنند.

انبه یک سوپرغذاست. این میوه حاوی تقریبا ۲۰ ویتامین و مواد معدنی مختلف است و براساس گزارش‌های علمی، ۳/۴ فنجان انبه ۵۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C، ۸ درصد از ویتامین A و ۸ درصد دیگر از نیاز روزانه شما به ویتامین B ۶ را تامین می‌کند.

انبه از خویشاوندان نزدیک پسته و بادام هندی است و ویتامین A آن برای شادابی پوست و مو و حفظ کلاژن ضروری است. ویتامین C انبه از بدن در برابر تشکیل سلول‌های بدخیم محافظت می‌کند. فیبر قابل‌توجهی دارد و برای گوارش مفید است. آنتی‌اکسیدان‌ها و کاروتنویید‌های ناشی از رنگ زرد این میوه خاصیت ضدسرطانی آن را افزایش می‌دهند!

انبه

انواع گوناگون انبه به بیش از ۵۰۰ گونه می‌رسد

همچنین پتاسیم آن طبق رسم میوه‌های پرپتاسیم در تعدیل فشار خون بسیار ارزشمند است. جالب اینکه فیبر فراوان انبه منجر می‌شود که افزایش قند ناشی از خوردن آن شما را اذیت نکند، بنابراین میوه خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب می‌شود. انبه حاوی ویتامین K قابل توجهی هم هست. این ویتامین برای سلامت استخوان‌ها و سلامت انعقاد خون مفید است.

 

درختان انبه

درخت انبه بسیار بزرگ، همیشه سرسبز و دارای عمری طولانی است.

در ایران این میوه حدود ۷۰۰ سال قدمت دارد و در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان پرورش داده می‌شود.

دکتر زینب نادری، کارشناس ارشد کشاورزی گفت: درخت انبه همیشه سبز است و عمری بسیار طولانی دارد؛ این درختان بارده بیش از ۸۰ تا ۱۰۰ سال میوه می‌دهند و حتی درختانی با قدمت ۳۰۰ سال هم در ایران پیدا می‌شود.

 

خواص انبه

در اینجا به گوشه‌ای از خواص این میوه می‌پردازیم تا تشویقی باشد برای مصرف بیشتر آن.

 

پیشگیری از ابتلا به سرطان

Texas AM AgriLife Research سازمانی است که روی تاثیر مواد غذایی در سلامت و درمان سرطان مطالعه می‌کند. انبه آخرین پروژه این سازمان تحقیقاتی بوده است و محققان به این نتیجه رسیده‌اند که پولیفنول‌های موجود در این میوه خواص ضدسرطانی دارد و به ویژه با سرطان‌های سینه و کولون مقابله می‌کند. در واقع انبه سرشار از پولیفنول‌هاست که نقش مهمی در نابودی رادیکال‌های آزاد داشته و از سلول‌ها در برابر آسیب‌های آنها که به سرطان منجر می‌شود، محافظت می‌کنند. علاوه بر این انبه حاوی میزان بالایی فلاوونوئیدها مانند بتاکاروتن و آلفاکاروتن نیز می‌باشد که خواص ضدسرطانی دارند.

 

حفظ جوانی پوست

انبه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست. این ترکیبات مغذی از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد که عامل پیری زودهنگام هستند محافظت می‌کند. ویتامین C موجود در این میوه باعث افزایش تولید کلاژن شده و پوست را سفت و محکم می‌کند. همین ویتامین نیز در درمان جوش‌ها و آکنه موثر است. بهتر است بدانید که ترکیبات انبه محافظت‌کننده پوست در برابر اشعه‌های ماورای بنفش است و همچنین باعث تمیزی منافذ پوست می‌شود.

 

کاهش فشار خون

انبه حاوی میزان زیادی پتاسیم است که به کاهش فشار خون و کنترل آن کمک زیادی می‌کند؛ بنابراین افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند نیز می‌توانند از این میوه استفاده کنند.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن

انبه سرشار از ویتامین‌های C و A و همچنین 25نوع کاروتنوئید است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. علاوه بر این انبه با کمک‌رسانی به دستگاه گوارش نیز باعث تقویت دستگاه ایمنی می‌شود. چون دستگاه گوارش بخشی از سیستم ایمنی محسوب شده و 80درصد قدرت دفاعی بدن را تشکیل می‌دهد. باید بدانید که سلامت عمومی بدن در گرو سلامت روده‌هاست.

 

قلیایی کردن بدن

انبه حاوی اسید تارتیک، اسیدمالیک و اسیدسیتریک است که به قلیایی شدن بدن کمک زیادی می‌کنند.

 

سلامت قلب

انبه را دوست قلب بدانید، چون سرشار از فیبرهای محلول و غیرمحلول است. میزان بالای فیبرهای محلول آن می‌تواند در کنترل کلسترول و دیابت نقش داشته باشد. این میوه علاوه بر فیبر حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها نیز هست که برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. بهتر است بدانید که یک لیوان انبه حدود 3گرم فیبر دارد.

 

در خدمت سلامت مغز

این میوه حاوی گلوتامین است که پروتئین مهمی در تمرکز و حافظه دارد. مصرف انبه برای بچه مدرسه‌ای‌ها و همچنین دانشجوها توصیه می‌شود. ویتامین B6 موجود در این میوه باعث تحریک مغز و حفظ قدرت آن می‌شود. نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند کمبود B6 با زوال عقل در افراد مسن ارتباط دارد.

 

چند نکته مهم

سعی کنید انبه را با شکم خالی میل کنید، چون در این صورت به پاکسازی بدن کمک کرده و ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های آن بهتر جذب می‌شود. بهتر است بدانید که زیاده‌روی در مصرف این میوه ممکن است باعث بروز میگرن بی‌خوابی و در موارد نادر سرگیجه شود.

 

مفید برای مقابله با دیابت

برگ‌های انبه نیز برای سلامتی ما موثر هستند. افرادی که از دیابت رنج می‌برند می‌توانند 5تا 6برگ انبه را بجوشانند و اجازه دهند یک شب بماند. سپس ترکیب را صاف کرده و بنوشند. این کار به کنترل انسولین کمک می‌کند. انبه شاخص گلیسمی پایینی دارد (41-60) و قند خون را زیاد افزایش نمی دهد.

 

مفید برای سلامت چشم‌ها

انبه حاوی میزان قابل‌توجهی ویتامین A و فلاونوئیدهایی مانند بتاکاروتن، آلفاکاروتن و بتاکریپتوکسانیتن است که برای حفظ سلامت چشم‌ها مهم هستند. Institute for Natural Healing عنوان کرده که مصرف یک لیوان انبه در روز باعث کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای چشم می‌شود. این میوه همچنین سرشار از زئاکسانتین و لوتئین است که هر دو جزو آنتی‌اکسیدان‌های محافظت کننده چشم‌ها در برابر اشعه‌های ماورای بنفش هستند.

 

مفید برای کاهش وزن

نتایج بررسی‌های متعدد نشان می‌دهند انبه برای کاهش چربی‌های بدن موثر است. این میوه خوشمزه حاوی کالری کمی است. هر یک لیوان از این میوه حدود 100کالری دارد. نتایج پژوهشی که در دانشگاه اکلاهما انجام شده نشان می‌دهد مصرف انبه باعث کنترل اشتها شده و میزان قند و کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

 

مفید برای مقابله با کم‌خونی

این میوه حاوی آهن قابل‌توجهی است و همان طور که می‌دانید این ماده معدنی در تولید گلبول‌های قرمز نقش موثر دارید؛ بنابراین اگر احساس خستگی و کم‌خونی دارید از این میوه غافل نشوید.

 

مفید برای هضم غذا

انبه حاوی اسیدمالیک است که به گوارش غذا کمک می‌کند. این میوه همچنین حاوی فیبرهای پربیوتیک است که به تکثیر باکتری‌های مفید روده کمک می‌کنند. انبه دارای آنزیم‌های گوارشی نیز هست که در تجزیه راحت‌تر پروتئین‌ها نقش دارند.

انبه

خواص انبه علمی چیست؟

انبه‌ در زمره پرمصرف‌ترین میوه‌های سراسر جهان لقب گرفته است. از خواص انبه می‌توان به کاهش ابتلا به مرض چاقی و بیماری‌های منجر به مرگ، دیابت، بیماری‌های قلبی نام برد. انبه همچنین پوست و مویی سالم را برایتان به ارمغان آورده، انرژی بدن را افزایش داده و در کل منجر به کاهش وزن سریع خواهد شد. از خواص انبه موارد دیگری را هم باید نام برد که شامل:

1. جلوگیری از زوال شبکیه ناشی از افزایش سن؛

آنتی‌اکسیدان موجود در انبه موسوم به زیاکسانتین، مانعی در برابر تشعشعات نورهای آبی مضر بوده و نقش محافظ را برای حفظ سلامت چشم ایفا می‌کند.

2. خواص انبه برای پیشگیری از آسم؛

 خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژه‌ای مصرف می‌کنند، بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن است که در انبه، میوه پاپایا، زردآلو، بروکلی، طالبی، کدوحلوایی و هویج یافت می‌شود.

3. سرطان و خواص انبه ؛

برنامه غذایی سرشار از بتاکاروتن، نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا می‌کند و همچنین مصرف بتاکاروتن نتایج معکوسی را در پیشرفت سرطان روده و سینه حاصل می‌کند.

4. سلامت استخوان‌ها؛

 جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف به‌موقع میوه‌ها و سبزی‌ها تأمین می‌شود و برای بهبود جذب کلسیم بدن برای سلامت کامل استخوان‌ها ضروری است.

5. خواص درمانی انبه برای دیابت؛

 میزان گلوکز خونِ افراد مبتلابه دیابت نوع ۱ که از برنامه غذایی حاوی فیبر فراوان پیروی می‌کنند، پایین‌تر بوده و مصرف فیبر فراوان، شاخص قند خون، چربی و میزان انسولین را در افراد دارای دیابت نوع ۲ بهبود می‌بخشد.

6. خواص انبه برای گوارش؛

 ازآنجایی‌که انبه حاوی مقادیر فراوانی فیبر و آب هست، به پیشگیری از یبوست کمک شایانی کرده، موجب دفع منظم‌شده و دستگاه گوارشی سالم را برایتان به ارمغان می‌آورد.

خاصیت انبه بر بیماری‌های قلبی: فیبر، پتاسیم و ویتامین‌های موجود در انبه مدافعی در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود. افزایش جذب پتاسیم و کاهش جذب سدیم از مهم‌ترین تغییرات در برنامه غذایی است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را در فرد کاهش می‌دهد.

 

انبه و پوست و مو

 یکی از خواص انبه، تقویت مو است، چراکه حاوی ویتامین A یعنی ماده مغذی موردنیاز در تأمین چربی پوست بوده که رطوبت موها را نیز تأمین می‌کند. همچنین ویتامین A  برای رشد نسوج بدن ازجمله پوست و مو حیاتی است.

 

انواع انبه

بعد از بررسی مضرات انبه و البته خواص انبه، نگاهی به انواع آن می‌اندازیم. انواع انبه در جهان وجود دارد که هرکدام شیرین‌تر از قبلی است. انواع محبوب انبه شامل

انبه آلفونسو: انبه آلفونسو یکی از انواع انبه از هند است و شاه انبه نامیده می‌شوند. دلیل این توضیح این است که انبه آلفونسو بسیار شیرین و آبدار است.

 انبه فرانسیس: انبه فرانسیس نوعی انبه هائیتی است که نسبتاً بزرگ بوده و دارای رنگ‌های مختلف از زرد تا نارنجی و سبز روشن است.

 انبه کیت: انبه‌ای گرد بزرگ دارای پوست سبز تیره با جزمی قرمز سرخ‌شده است. پالپ انبه زرد دارای طعم شیرین و حاوی برخی از الیاف است.

 انبه کنزینگتون: کنزینگتون یک نوع انبه بزرگ از استرالیاست که دارای پوست زرد و سبز می‌باشند با گوشت زرد شیرین.

انبه پالمر: این نوع انبه بزرگ دارای شکل مستطیل بلند است که دارای سایه‌های سبز و قرمز است. وقتی انبه رسیده باشد روی پوست ضخیم باید زرد شود.

 انبه تامی اتکینز: این نوع انبه نسبتاً بزرگ و دارای شکل بیضی است. گوشت زرد گوشتی رشته‌ای و فیبری است. این انبه از فلوریدا می‌آید.

 انبه گلن: انبه گلن هم در فلوریدا یافت می‌شود و دارای یک‌شکل بیضی یا مستطیل در یک انتها و از طرف دیگر گرد شده است. در مقایسه با دیگر انبه‌ها، پوست نازک دارد و زمانی که به‌طور کامل رسیده، به رنگ زرد و نارنجی‌رنگ است

 انبه ایروین: انبه ایروین یک نوع انبه انعطاف‌پذیر است که دارای پوست پرزرق‌وبرق قرمز است که کاملاً رسیده است. این نوع انبه یکی دیگر از گونه‌های فلوریدا و یکی از انواع محبوب انبه است.

 انبه هادن: یکی از ویژگی‌های متمایز این نوع انبه غنی، پوست قرمز عمیق و عطر معطر آن است. هنگامی‌که به بافت آن نگاه کنید گوشت انبه دارای الیاف کوچک است که به حفظ گوشت زرد نازک کمک می‌کند.

 

انبه و لاغری سریع

در رابطه بااینکه انبه و لاغری با یکدیگر مرتبط هستند باید گفت همانند هر ماده غذایی دیگری که موجب افزایش وزن می‌شود، استفاده بی‌رویه از انبه هم باعث به هم خوردن تناسب‌اندام می‌شود، ولی در کنار رژیم کتوژنیک میتوان نتیجه خوبی را گرفت البته باید گفت که این تصور غلطی است که مصرف انبه موجب افزایش وزن می‌شود در صورتی مصرف آن کنترل‌شده باشد هیچ مشکلی که پیش نمی‌آورد، بلکه به رژیم لاغری هم کمک می‌کند.

انبه حاوی ویتامین A، C، آهن، مس و مقدار زیادی پتاسیم است که برای بدن بسیار مفید می‌باشند، همچنین قند خون را بالابرده باعث می‌شود در طول روز سرحال و پرانرژی باشید. البته مصرف نادرست آن موجب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شود. انبه حاوی مقدار بسیار کمی کربوهیدرات، پروتئین و چربی است. استفاده از انبه به‌دلیل حس تازگی و سرحالی که ایجاد می‌کند، نیم ساعت قبل از کار توصیه می‌شود.

استفاده از انبه و سبزی‌ها با چگالی انرژی کم فقط می‌تواند با القای احساس سیری به کاهش وزن شما کمک کند، پس درواقع خوردن انبه به دلیل ایجاد حس سیری و کاهش مصرف غذا راهی است برای تسریع کاهش وزن شما، درصورتی‌که همراه با ورزش و رعایت نکات رژیم غذایی باشد. پس برای دریافت این رژیم غذایی که هم کمک به لاغری و تناسب‌اندام می‌کند و هم از تمام مواد مغذی مفید بدن استفاده می‌کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر