English

عبدالله روا / عبدالله روا کیست؟ / عبدالله روا در شب های مافیا

عبدالله روا کیست؟ / این حقایق را راجع به آقای مجری نمی‌دانستید

عبدالله روا مجری و شاعر که زاده استان چهارمحال بختیاری است. عبدالله روا به تازگی علاوه بر مجری گری در فیلم و سریال نیز بازی می‌کند و حضور او در شب های مافیا به خوبی به چشم میاد. در ادامه با عبدالله روا آشنا شوید.

عبدالله روا کیست؟ / این حقایق را راجع به آقای مجری نمی‌دانستید

عبدالله روا

عبدالله روا مجری و شاعر که زاده استان چهارمحال بختیاری است. عبدالله روا به تازگی علاوه بر مجری گری در فیلم و سریال نیز بازی می‌کند و حضور او در شب های مافیا به خوبی به چشم میاد. در ادامه با عبدالله روا آشنا شوید.

عبدالله روا کیست؟

عبدالله روا بروجنی ۵ اسفند ۱۳۶۴ در شهر بروجن استان چهارمحال بختیاری بدنیا آمد. پدرش زمانی کـه عبدالله تنها ۱۱ ماهش بودو تنها فرزند خانواده بود شهید شد. او یک معلم بسیجی بود کـه در عملیات ۵ شلمچه بـه شهادت رسید.

بعد‌ها مادر او با یکی از هم‌رزمان پدرش ازدواج کرد و حالا عبدالله صاحب ۴ خواهر و برادر اسـت. روا علاقه بـه مادرش را غیرقابل توصیف میداند و از پدرش بعنوان اسطوره زندگی‌اش یاد میکند. او از کودکی بـه ادبیات علاقه‌مند بودو شعر می‌سرود. در مقطع لیسانس در دانشگاه اصفهان رشته حقوق خواند، اما کارشناسی ارشد را در رشته مورد علاقه‌اش یعنی ادبیات ادامه داد.

او از دانشگاه شهید بهشتی فارغ‌التحصیل شد. او کار اجرا را از شبکه استانی جهان بین «چهارمحال و بختیاری» شروع کرد. سپس در رادیوی استانی نیز فعالیت کرد و حالا از مجریان معروف صدا و سیمای جمهوری اسلامی اسـت. او در پنجمین جشنواره تلویزیونی جام جم نامزد بهترین مجری شده اسـت.

عبدالله روا و آغاز فعالیت و اجرا

عبدالله روا فعالیت مجری‌گری را از سال ۱۳۸۷ وقتی ۲۳ ساله بود از شبکه استانی جهان‌بین، «چهار محال بختیاری» آغاز کرد و بعد در مرکز رادیویی این استان نیز بـه فعالیت و اجرای رادیویی پرداخت. در زمان تحصیل کارشناسی ارشد در تهران، دریک دوره آموزشی بنام «طرح جم» شرکت کرد و آن‌جا بـه واسطه یک دوست بـه تهیه کننده برنامه «روز از نو» و «شیش‌تایی‌ها» یعنی «حامد جواد زاده» معرفی شد.

بـه این طریق عبدالله روا وارد شبکه دو صدا و سیما شد. از سال ۹۱ کـه اجرای او در برنامه شیش تاییا مورد توجه قرار گرفت تا کنون او یکی از معروفترین مجریان تلویزیون ایران محسوب میشود و این روز‌ها برنامه «ویدیو چک» در شبکه ورزش با اجرای روا یک برنامه بسیار موفق اسـت.

شعر و ادبیات عبدالله روا

عبدالله روا کـه از کودکی بـه سرودن شعر روی آورده بود همان‌ گونه بـه سرودن شعر و ترانه می پردازد و تا کنون در جشنواره‌های شعر زیادی مقام آورده اسـت. ازجمله جشنواره شعر رضوی سال ۱۳۸۸، جشنواره سوختگان وصل در سال هـای ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ و جشنواره شعر دفاع مقدس سال ۱۳۸۴. وی باسرودن غزلی دربارهٔ امام رضا نفر اول کنگره شعر رضوی کرمان و نفر اول برگزیدگان جشنواره بزرگ رضوی سال ۱۳۸۸ شد.

هم چنین ترانه‌ «مترو» با صدای رضا یزدانی سروده عبدالله رواست کـه درسال ۱۳۹۲ منتشر شد. ترانه‌های دیگری از او با صدای مازیار فلاحی، محمدرضا مقدم، غلامرضا صنعتگر و چند خوانندهٔ دیگر نیز منتشر شده‌ اسـت. او در موزیک «بچه های ایران» از حامد محضرنیا، حامد طاها و مهدی شکوهی دکلمه خوانی کرده اسـت. شاعر این دکلمه خود عبدالله روا بوده اسـت.

متن ترانه مترو را اثر عبدالله روا

قدم میزنم تا کـه راهی بشم

میدونم یکی چشم بـه راه منه

میدونم تـو شب‌ های تاریک شهر

چراغ یه جایی هنوز روشنه

قدم میزنم تا یه دنیای خوب

یه بی آسمونی کـه آفتابیه

یه دنیا کـه تا هست تـو شهر مـن

هوا روشنه آسمون آبیه

از اون گوشۀ شهر تا عطر تـو

یه راه کـه با یک سفر میرسم

تـو دنیا انگار نزدیکمی

از اونجا بـه تـو زودتر می رسم

بـه جایی رسیدم کـه مقصد تویی

کـه مقصد تویی و دل مـن خوشه

قطاری کـه راهو میدونه کجاست

کدوم خط منو سمت تـو میکشه

دلم روشنه توی هر ایستگاه

بـه خون تـو رگ‌ های تهرون شدن

بـه مقصدی کـه میدون آزادیه

راهی دروازه شمرون شدن

دلم قرصه قرصه کـه این بار هم

میاد می‌بره سر ساعت منو

کدوم سوت سوت قطار توئه

دو دل کرده دروازه دولت منو

قطار رسید و دلم پر کشید

کـه میدون آزادی تـو مشتمه

سرم رو می‌چرخونم انگار کـه

تموم میهن مثه کوه پشتمه

دلم مثه تجریش میدون می خواست

دلم با شلوغی شهر قهر بود

یه راهو شروع کرد و واشد دلم

یه راهی کـه زیر سر شهر بود

حاشیه های عبدالله روا

بهمن 1396 خبر شکایت سردار آزمون از مجری برنامه ویدیو چک بدلیل توهین بـه او منتشر شد. عبدالله روا دراین برنامه با گل نزدن‌های پیاپی مهاجم بازنشسته تیم‌ملی شوخی کرده و گفته بود «سردار آزمون در گذشته مهاجم بسیار گلزنی بود، اما هم اکنون خیلی وقت اسـت کـه در زمین فوتبال گل نمیزند ودر خارج از زمین فوتبال شاهد گل‌زنی‌های او هستیم!»

عبدالله روا درباره آخرین وضعیت این شکایت توضیح داد: تنها ۲ مورد شکایت داشتیم کـه یک مورد آن شوخی با سردار آزمون بود کـه مـا در برنامه‌ای کـه بهمن ماه 1396 پخش شد با گل نزنی‌های سردار شوخی کردیم و همین مساله باعث ناراحتی او شد. این پرونده در حال حاضر در جریان اسـت و وکیل بنده پیگیر این شکایت اسـت و مـا هم دفاعیات خود رابه دادگاه ارائه کرده ایم.

ادبیات جالب سردار آزمون وقتی بـه شوخی مورد نقد قرار گرفته اسـت.

ازدواج عبدالله روا 

عبدالله روا هنوز ازدواج نکرده و مجرد می باشد.

برنامه های عبدالله روا

روا کارش برای حرفه مجری‌گری را با اجرای برنامه‌ای در چهار محال بختیاری آغاز کرد و سپس به برنامه شیش تایی‌ها راه یافت. از دیگر آثار پرمخاطبی که عبدالله روا اجرای آن را بر عهده داشت می‌توان به برنامه کافه بازی به مناسبت نوروز 1401 اشاره کرد. این برنامه در هر قسمت، از هنرمندانی مثل پوریا پورسرخ، مهران غفوریان، یوسف تیموری، کامران تفتی، محمد نادری، محمدرضا علیمردانی، شهاب عباسی و… دعوت می‌کرد تا بازی‌های الکترونیکی در زمینه رشته ورزشی فوتبال را به نمایش بگذارد و لحظات شاد و مفرحی را برای مخاطبان رقم بزنند. در ادامه فعالیت‌های مجری گری‌ عبدالله روا را خدمت شما مخاطبان محترم پلازا معرفی می‌نماییم.

سال نام برنامه سمت شبکه

سریال های عبدالله روا

جالب اینجاست که عبدالله روا در مجموعه تلویزیونی روزی روزگاری مریخ برای نقش ناپلئون (ناپی) حرفه بازیگری را تجربه نمود. این سریال طنز از شبکه نمایشی خانگی پخش شد و کارگردانی آن را پیمان قاسم‌خانی بر عهده داشت. روزی روزگاری مریخ محصول سال 1401 است که در آن علاوه بر عبدالله روا بازیگرانی مانند سام درخشانی، ویشکا آسایش، امیر نوروزی، امیر کاظمی، بهادر مالکی، لیلی رشیدی، مهراب قاسم خانی، امیر مهدی ژوله و رامین ناصر نصیر حضور داشتند.

جوایز و افتخارات عبدالله روا

از بخش جوایز و افتخارات عبدالله روا می‌توان به نامزدی بهترین مجری تلویزیون در پنجمین جشنواره تلویزیونی جام جم اشاره کرد. علاوه بر این او سال 1399 در دوازدهمین جشنواره فیلم‌های ورزشی به عنوان بهترین مجری برنامه‌ طنز در شبکه ورزش انتخاب شد.

همان‌طور که در مطالب بالا عنوان شد عبدالله روا در حوزه شعر و شاعری هم جوایز و افتخاراتی داشته است. ازجمله جشنواره‌هایی که او در آن‌ها برنده جایزه شعر شده، می‌توان به شعر رضوی در سال 1388، جشنواره سوختگان وصل در سال‌های 1386 تا 1387 و جشنواره شعر دفاع مقدس در سال 1384 اشاره نمود.

علاوه بر فعالیت‌های مذکور، ترانه‌‌ای به نام مترو با صدای رضا یزدانی سروده این شاعر توانمند در سال 1392 در بازار موسیقی منتشر شد.

حقایق پنهان عبدالله روا

حتماً در این بخش از مقاله مایلید تا بدانید که عبدالله روا اصالتا اهل کجاست؟ همان‌طور که در ابتدای این مقاله اشاره شد او در شهرستان بروجن به دنیا آمده است. از نکات جالب در این بخش از بیوگرافی عبدالله روا می‌توان به فوتبالیست بودن حرفه‌ای روا اشاره کرد. او سالیان زیادی را از دوره نوجوانی تا سطح یک بازی کرده و همچنین سابقه حضور در لیگ زیر گروه ایران را هم دارد و در شهر خودش بروجن بازی داشته است. وی در یک مصاحبه اذعان داشت که: دوست داشتم فوتبالیست شوم که در نهایت یک مجری ورزشی شدم.

عبدالله روا در یک مصاحبه مادرش را اسطوره زندگی‌اش معرفی کرد و گفت برایش همزمان پدر و مادر بود. در ادامه با عکسی از عبدالله روا در کنار مادرش این بخش از مقاله را به اتمام می‌رسانیم.

 
۱۳۹۱ شیش‌تاییا مجری شبکه دو
۱۳۹۲ روز از نو مجری شبکه دو
۱۳۹۲ ماه‌ترین ماه (برنامه سحرگاهی رمضان ۹۲) مجری شبکه دو
۱۳۹۲ فرش سپید مجری شبکه دو
۱۳۹۳ با کی بریم سیزده بدر مجری شبکه یک
۱۳۹۳ کافه سپید مجری شبکه دو
۱۳۹۳ بخوان مجری شبکه یک
۱۳۹۳ افتتاح بهار (جشن انقلاب اسلامی در بهمن ماه) مجری شبکه یک
۱۳۹۳ سینمایش ( ویژه‌برنامه جشنواره فجر) مجری شبکه نمایش
۱۳۹۴ نام خانوادگی مجری شبکه یک
۱۳۹۴ از آن می‌گویند (برنامه اذانگاهی) مجری شبکه دو
۱۳۹۴ شبکه ایرانی مجری شبکه یک
۱۳۹۴ جنگ شبانه خیابان ایران مجری شبکه یک
۱۳۹۴ بچه‌های مردم مجری شبکه یک
۱۳۹۴ نشان مهربانی مجری شبکه یک
۱۳۹۵ شب‌های شیدایی مجری و کارگردان شبکه دو
۱۳۹۵ استندآپ کمدی زمانی برای خندیدن مجری شبکه سه
۱۳۹۶ شب‌های فوتبالی مجری با همراهی افشین عبداللهیان شبکه ورزش
۱۳۹۶ شهر خدا مجری شبکه یک
۱۳۹۶ بی‌سیم مجری شبکه یک
۱۳۹۶ بومرنگ مجری شبکه سه
۱۳۹۶ خیابان ایران مجری شبکه یک
۱۳۹۸ از شنبه مجری و تهیه کننده شبکه سه
۱۴۰۰-۱۴۰۱ سلام، صبح بخیر مجری شبکه سه
۱۴۰۰ کتاب صوتی پنجره های تشنه راوی
۱۴۰۱ با کاروان مجری شبکه یک
۱۴۰۱ کافه بازی مجری شبکه دو
۱۴۰۱ ویدیوچک (شوخی با مسائل روز ورزش ایران) مجری شبکه ورزش
۱۴۰۲ بدون توقف مجری شبکه سه
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر