English

شهید بهشتی به شان و منزلت فردی نمی اندیشید

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم سالگرد دکترشهید بهشتی گفت: شهید بهشتی به دنبال پیوند اسلام و مسلمان بود.

به گزارش خبرگزاری موج؛ حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر ناطق نوری با حضور در مراسم یادبود سی و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یارانشان، که بعدظهر امروز در کانون توحید برگزار شد، گفت: دغدغه آیت الله بهشتی در زمان خود این بود که فهمید اسلام یک چیز است و مسلمان در جامعه چیز دیگری و همواره سعی کرد بین اسلام و مسلمان پیوندی ایجاد کند.
وی در ادامه با تحلیلی از شخصیت آیت الله دکتر شهید بهشتی بیان داشت: با شناختی که از ایت الله شهید بهشتی از سال ۴۲و۴۳ دارم ٬ وی همواره با سرعت و استعداد سرشار به سرعت مدارج علمی را پیمود و بعد به درس خارج پرداخت و پس از ان وارد دانشگاه شد و رشته فلسفه خواند.
حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر ناطق نوری با بیان اینکه همیشه برای من سوال بوده که چرا عالم فقیدی به مانند بهشتی در حوزه نماند و جز مراجع تقلید نشد ٬ گفت: این درحالی بود که بهشتی یک عالم فقد جامع و کامل بود بنده هنوز نفهمیدم چرا وی در زمان حیاطش حرکات عجیبی انجام داد که از منظر شاگردانش تعجب آور بود. مثلا بهشتی پس از رسیدن به مدارج عالی علمی به قم برگشت و دبیر زبان انگلیسی در دبیرستان های قم شد و پس از ان در سال ۱۳۳۳ دبیرستان دین و دامش را راه انداخت و مدیریت این دبیرستان را برعهده گرفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه شهید بهشتی در پی فعالیتهای تالیف کتاب تعلیمات دینی دانش اموزان را برعهده گرفت، ادامه داد: شهید بهشتی همینطور به فعالیتهای خود ادامه داد تا در مسیر فعالیتهای خود همراه با شهید مفتح کانون دانش اموزان قم را ایجاد کرد که همگی این موارد همچنان برای بنده جای تعجب دارد که چرا باید شخصیتی با این سطح دست به چنین کارهایی بزند.
ناطق نوری در ادامه با بیان اینکه بالاخره بنده با بررسی شرح زندگی شهید بهشتی متوجه تفکر وی در مسیر فعالیتهایش شدم ٬ تصریح کرد: وقتی دست به تحلیلی در زندگی شهید بهشتی زدم متوجه شدم که وی یک‌گم شده ای داشت و به دنبال گم شده خود می گشت.
وی با بیان اینکه شهید بهشتی همواره رنج می برد که اسلام چرا با جامعیت خود هنوز در بسیاری از کشورها جایگاه خود را ندارد٬ اظهارداشت: شهید بهشتی همواره در مسیر پاسخ به این سوال بود که چرا مسلمانان با داشتن دینی چون اسلام هنوز عقب افتاده اند.
حجت الاسلام والمسلمین ناطق نوری با بیان اینکه بین مسلمانان و دینشان یک حلقه مفقودی وجود دارد تاکید کرد: شهید بهشتی همواره در صدد یافتن حلقه مفقود بین مسلمانان و دین اسلام بود و این دیدگاه دقیقا دیدگاهی بود که سید جمال الدین اسدابادی پی می گرفت.
وی تصریح کرد: شهید بهشتی دقیقا به این نکته رسیده بود که اسلام با جامعیت خود هنوز روی زمین به خوبی پیاده نشده است و دین چیز دیگری است و مسلمانان چیز دیگری هستند.
ناطق نوری در ادامه با اشاره به تفاوت های دین داری و دین شناسی ٬ بیان داشت: اگر فردی در جامعه دین دار باشد اما دین شناس نباشد ٬ هر چیزی که رنگ دین داشته بلشد را می پذیرد ولو اینکه دین نباشد. بنابراین دیندار دین نشناس به هر ندایی که دین در ان باشد لبیک می گوید اما دین شناس خیر.
وی در ادامه با اشاره به تفاوت دینداری و دین شناسی در صدر اسلام ٬ گفت: ما از صدر اسلام از دینداران دین نشناس اسیب دیده ایم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وقتی در جامعه ای دین شناسی به جای دینداری باب می شود ان جامعه به شایسته سالاری اهمیت نخواهد داد٬ بیان داشت: با این وجود برخی به نام دین دست به هر کاری می زنند که این خود اسیب رسان است و البته با این شرایط تحجر گرایی و خرافات پروری باب می شود.
وی با بیان اینکه شهید بهشتی به این دیدگاه پی برد که اسلام یه چیز است و مسلمان چیز دیگری اظهارداشت: ایت الله شهید بهشتی به دنبال پیوند بین دین و مسلمان بود و با این وجود وی همواره تلاش می کرد از هر کورسویی برای رسیدن به این هدف استفاده کند تا اسلام را به مسلمانان متصل کند.
لازم به ذکر در این مراسم شخصیت هایی نظیر غلامحسین کرباسچی ٬ رسول منتجب نیا٬ محمد جواد حق شناس٬ مهدی هاشمی٬ آیت الله بیات زنجانی٬ تیمور علی عسگری٬ حسین فریدون … حضور یافتند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اسلام برای بهشتی ارجعیت داشت نه شان و منزلت ٬ گفت: بهشتی به دنبال کسب مقام و فخر فروشی نبود.
وی در ادامه با اشاره به حضور شهید بهشتی در حوزه علمیه قم ٬ بیان داشت: بهشتی زمانی در حوزه علمیه قم فعال شد که هنوز تفکرات ارتجاعی وجود داشت و وقتی دید نمی تواند کل حوزه علمیه قم را متحول کند اند و به کمک برخی از دوستانش برنامه ریزی کرد و در سال ۳۹ بنای مدرسه حقانی را ریخت که بعدها مشخص شد خروجی این مدرسه قابل مقایسه با سایر مدارس قم نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه بهشتی بنیان گذار حزب جمهوری اسلامی در ابتدای انقلاب بود ٬ گفت: در کنار بهشتی شخصیتهایی نظیر هاشمی رفسنجانی و اردبیلی در تشکیل این حزب فعال بودند که بنده معتقدم تاکنون هرچه داریم به برکت فعالیت ان حزب بوده است.
وی افزود: اما گذشت و گذشت تا زمان به جایی رسید که وقتی می خولستند از فردی برای منسبی استفاده کنند وقتی می فهمیدند ان فرد حزبی است ان را کنتر می گذاشتند٬ بنابراین کار حزبی که زمانی ارزش بود در زمانی دیگر به ضد ارزش تبدیل شده بود.
ناطق نوری با بیان اینکه کادر سازی یکی از مهمترین اقدامات شهید بهشتی بود ٬ بیان داشت: بهشتی همواره نیروها را کشف می کرد. وی از تشخص گرایی عبور کرده بود و به کشف نیروهای موثر می پرداخت.
بهشتی همواره سعی می کرد با اتحادیه های اسلامی کشورهای مختلف ارتباط برقرار کند٬ تاکید کرد؛ در این راه بهشتی با اتحادیه های اسلامی کشورهایی نظیر سویس٬ اتریش٬ هلند٬ فرانسه و ایتالیا ارتباط گرفت تا از این طریق اسلام ناب را به جهان معرفی کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بهشتی هرچقدر دوست داشت به همان میزان هم دشمن داست ٬ خاطر نشان کرد:
زمانی که به بهشتی توهین می شد بهشتی همواره به مسئولین زیر دست خود می گفت که اگر کسی به انقلاب توهین می کند شایسته مجازات است و اما اگر کسی به بنده توهین می کند هرگز نباید با وی برخورد شود‌.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه