وزیر اطلاعات در صداوسیما:
مدیران دوتابعیتی در بین مدیران دولتی نمیشناسیم/اجازه دهید مردم برخی مسائل را بدانند
وزیر اطلاعات گفت: امسال در شرایطی به سر میبردیم که شاخص امنیت در بیشتر کشورهای منطقه سیر نزولی داشت و امنیت در خیلی از کشورها حتی دور دست کاهش یافت در حالی که در ایران امنیت بیبدیلی حکمفرما بود.
به گزارش خبرگزاری موج، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری سه شنبهشب شبکه دو سیما، افزود : در سال های اخیر شاهد انفجارهایی در کشورهای مختلف و اقدامات تروریستی در کشورهای اروپایی بودیم.
وی ادامه داد: این امنیت از یک سو حاصل همدلی و تعاون دستگاه های موثر بر امنیت از جمله سپاه و بسیج ، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و مدیریت سیاسی کشور ، وزارت کشور ، استانداری ها ، فرمانداری ها و همچنین ستادهای بالا دست مانند شورای عالی امنیت ملی و امنیت کشور، ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع بود.
وی افزود: اینها عناصری هستند که به نوبه خودشان در برقراری امنیت اثر گذارند و طبیعی است که نقش وزارت اطلاعات در مقابله با اقدامات تروریست ها ، اشراف اطلاعاتی و ضربه به موقع بر آن ها بسیار بی بدیل است و قانون هم این وزارت را به عنوان مادر جامع اطلاعاتی شناسایی کرده است. در سال ۱۳۹۵ هماهنگی میان این دستگاه ها در سطح بالایی بوده است به گونهای که رضایت مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و مسئولان کشور را به همراه داشته و مردم هم در این سال بوی باروت را استشمام نکردند .
وزیر اطلاعات که در سهشنبه شب آخر سال این گفتوگو را انجام میداد، افزود: وقتی مردم احساس کرامت می کنند عملا کارهایی را که با شخصیت آنها منافات دارد مرتکب نمی شوند. در سال های قبل مردم احساس می کردند منعیات از ترقه و آتشبازی به آنها تحمیل میشود اما در سالهای اخیر چون به مردم شخصیت داده شده و از آنها خواسته شده است که رعایت کنند به این علت است که سال به سال آمار و میزان حوادث آتشبازی رو به کاهش بوده است .
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «مدیران دوتابعیتی در بین مدیران دولتی نمیشناسیم»، افزود : حتی پیشتر هم خواسته بودیم که اگر کسی مدیر دوتابعیتی میشناسد به ما معرفی کند، حتی یک مورد هم به ما معرفی نشد، تنها یک فرد را میشناختیم که بسیار مومن و متدین و فرهیخته و داماد یکی از شخصیتهای ارزشمند کشور بود ولی چون دوتابعیتی بود ناگزیر از مسئولیتش استعفا داد اما به غیر ایشان مورد دیگری نمیشناختیم و نمیدانم چرا دوباره این موضوع مطرح میشود.
وی ادامه داد : برادر عزیزم آقای حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان محترم کل کشور نامهای را برای ما فرستادند و اسم ۱۶ نفر از افراد را ذکر کردند که از مدیران دوتابعیتی هستند ، ما آن را برای بررسی به بخش کارشناسی کشور فرستادیم ، بعد از بررسی ها معلوم شد از این تعداد ۲ نفرشان گرین کارت دارند. همانطور که میدانید گرین کارت، تابعیت نیست و فقط یک اقامت ۱۰ ساله است که با گذرنامه ایرانی تردد میکنند البته آقای منتظری هم در نامه شان قید کرده بودند که این افراد منعی برای تصدی مسئولیتشان ندارند .
علوی گفت: به دلیل حساسیت، به کسانی که در حین مسئولیت دنبال کسب اقامت بودند را اعلام کردیم که یا باید پیگیری اقامت را رها کنند یا مسئولیت را. افرادی هم بودند که پیگیری اقامت را رها کردند و عدهای هم اقامت را پیگیری و مسئولیت را رها کردند. از این دو نفر گرین کارتی هم ، یکی بود که چندین سال بود گرین کارتش منقضی شده و دیگر اعتبار نداشت و دیگری هم با وجود اینکه سابقه مدیریت دولتی داشته اما در حال حاضر بانشسته است و در خارج از کشور زندگی می کند.
وی گفت: یکی ازین ۱۶ نفر که ذکر شده اصلا تابعیت مضاعف ندارد ، ۵ نفر از اینها تابعیت مضاعف دارند اما در هیچ یک از سازمانها و دستگاههای دولتی مسئولتی ندارند و در بخش خصوصی فعالند که این هم منعی ندارد. حتی خارجیها هم میتوانند در بخش خصوصی تا ۴۹ درصد سرمایهگذاری کنند. ۴ نفر از این افراد هم با آگاهی وزارت اطلاعات ، تابعیت مضاعف دارند ولی هیچ گونه مسئولیتی در مدیریت دولتی ندارند و به دستگاههای دولتی مشاوره میدادند. بر اساس تحقیقاتی که کارشناسان ما به عمل آوردهاند، در کشورمان هیچ مدیر دولتی دوتابعیتی را نداریم و نمیشناسیم.
وی با بیان اینکه «نباید نسبت به همه ۲تابعیتی ها نگاه بدبینانه داشته باشیم»، گفت: برخی از این دو تابعیتی ها دل به ایران بسته اند و مهر کشور را در دل میپرورانند و از سرمایههای کشورمان محسوب میشوند مانند پروفسور سمیعی که یکی از سرمایههای بی بدیل کشور است. در جایی نوشته بودند که به این افراد باید گفت ؛ مدیران بی وطن !! این افراد چون دوتابعیتی هستند باید بگوییم بی وطن ؟
وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه «وزارت اطلاعات همواره با مفاسد اقتصادی مبارزه کرده است»، افزود: این دولت هم در این زمینه موفقیت های زیادی داشته و مفاسد اقتصادی زیادی را کشف کرده است.
وی افزود: بر اساس گزارش آقای سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور، اکنون طبق قضاوت سازمان شفافسازی، ایران در ده سال گذشته بهترین وضعیت را در مبارزه با مفاسد اقتصادی داشته و میزان این مفاسد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه «یکی از موارد، موضوع ۸ هزار میلیارد تومان از صندوق فرهنگیان و صندوق سرمایه است»، گفت: وزارت اطلاعات این موضوع را کشف و متوقف کرده است اما این موضوع مربوط به اکنون نیست. یکی از ائمه جمعه این موضوع را در مراسم نمازجمعه مطرح کرد که "۸ هزار میلیارد تومان پول فرهنگیان را خوردند" در حالی که این رقم ۸ هزار میلیارد تومان نیست بلکه ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است و اصل پول هم حدود ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان و بقیه، سود و جریمه دیرکرد آن است. عمده این پول از سال های ۸۵ و ۸۶ آغاز شد و تا سال ۹۳ ادامه یافت که آن را کشف و متوقف کردیم. بیش از دو سوم این پول مربوط به قبل از دولت یازدهم است. برای بازگشت حق فرهنگیان، موضوع از طریق بگیر و ببند حل نکردیم بلکه با راهکارهای عقلایی، افراد را وادار کردیم پول فرهنگیان را برگردانند. تاکنون بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان را به صندوق فرهنگیان برگرداندیم و در حال اقداماتی هستیم تا بقیه آن هم برگردد.
علوی گفت: پس از کشف این فساد اقتصادی، برای جلوگیری از آسیب دیدن اعتماد مردم ترجیح دادیم درباره آن سخنی نگوییم اما شخصی همه این موضوع را به دولت یازدهم ربط داد در حالی که شروع این فساد در دولت یازدهم نبود و کشف آن در این دولت بود. اگر این موضوعات را مطرح کنیم میگویند چرا از گذشته سیاهنمایی میکنید و اگر مطرح نکنیم آن را در کاسه ما میگذارند. رئیس جمهور از همان روز اول به من گفت بر نزدیکترین اطرافیان من تا همه مسئولان نظارت کن و نسبت به فساد ذره ای مسامحه نکن و ما هم این گونه عمل کردیم و کشفیات زیاد فساد هم به این علت است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا قانون به شما اجازه میدهد که موارد فساد اینچنینی را اطلاعرسانی نکنید؟ گفت: مصلحتاندیشی ایجاب میکند وقتی بیان یک مطلب تأثیری در حل آن ندارد اما به سرمایه اجتماعی نظام آسیب میرساند و اعتماد مردم را نسبت به کلیت نظام سلب میکند باید این محاسبه را انجام دهیم و از اطلاع رسانی که نفعی برای نظام ندارد خودداری کنیم.
وی با اشاره به اینکه «دادگاهها با وزارت اطلاعات متفاوت هستند» افزود: در مرحله اطلاعاتی کار، نهایی نشده اما در دادگاه نهایی می شود همچنین بر اساس قانون اساسی، جرم متهم را تا زمانی که ثابت نشده نمی توان مطرح کرد. زمانی که اطلاعات و ادله ما برای اثبات جرمی محکمه پسند باشد آن پرونده را به دستگاه قضایی ارجاع می دهیم.وزارت اطلاعات با دستگاه قضایی و با همه دستگاه هایی که به نوعی در عرصه امنیت و سلامت اقتصاد اثرگذار هستند روابط حسنه دارد و این همدلی با هدایت های مقام معظم رهبری به این نتیجه امنیت بیبدیل رسید.
وزیر اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه «مقام معظم رهبری بر روی اقتصاد درونزا و برون نگر تأکید دارند»، گفت: دولت در عرصه اقتصاد مقاومتی گام هایی را برداشته که در بسیاری از زمینه ها نیاز ما را به خارج از کشور کاهش داده است. تا سال ۹۲، هفت میلیارد دلار کالاهای استراتژیک کشاورزی مانند گندم، جو، ذرت و امثال آن را وارد می کردیم اما در این مدت توانستیم از این مقدار به میزان ۴ میلیارد دلار در داخل کشور تولید کنیم و اکنون در حدود ۳ میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار واردات داریم. وزارت اطلاعات مسئول مبارزه با قاچاق کالا نیست اما با این حال با این موضوع مبارزه می کند. کار اصلی ما این است که در زمینه کار دولت روی اقتصاد مقاومتی اشراف داشته باشیم و به مقام معظم رهبری و مقام های دولتی اطلاعرسانی کنیم.
وی گفت: اشراف اطلاعاتی و اطلاع رسانی وزارت اطلاعات به مقامات در زمینه اعداد و ارقام برای دستگاه ها و مقامات کشور، اطمینان بخش است زیرا این وزارت در اینباره منافعی ندارد تا بخواهد ارقام ساختگی را ارائه کند. تا زمانی که بازار و تقاضا وجود داشته باشد و از طریق راهکارهای قانونی به این تقاضا پاسخ داده نشود و کالا از راه قاچاق با قیمت کمتر و از طریق قانون با قیمت بالاتر عرضه شود طبیعی است افراد متمایل به قیمت کمتر هستند. دولت باید کاری کند تا قاچاق، صرفه اقتصادی نداشته باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا حجم زیاد قاچاق با اشراف اطلاعاتی مورد ادعای وزارت اطلاعات در تضاد نیست؟ گفت: برخی ادعاها درباره قاچاق هنوز اثبات نشده و تا زمانی که اثبات نشود نمیتوان به صرف شایعات آن را به نهادها و دستگاهها نسبت داد به ویژه اینکه بنیه دفاعی کشور در این موارد هدف قرار میگیرد. وزارت اطلاعات متولی بیان آمار و ارقام قاچاق و ارائه اطلاعات در این زمینه نیست بلکه مسائل مربوط به قاچاق، دستگاه و متولی مربوط به خود را دارد.
علوی در بخش دیگری از سخنان خود درباره دستاوردهای برجام با اشاره به اینکه «اورانیوم طبیعی یا همان کیک زرد به عنوان مواد اولیه تأسیسات غنیسازی هستهای است»، گفت: پیش از انقلاب ۵۵۰ تن کیک زرد وارد کشور شد و تا زمانی که دولت یازدهم آغاز به کار کرد ۵۰ تن از این ۵۵۰ تن باقی مانده بود که خوراک فقط سه ماه UF۶ اصفهان بود.دور زدن تحریم برای تهیه کیک زرد در دولت های نهم و دهم به جایی نرسید و چندین مورد هم که قرار بود بارگیری کنند در هنگام بارگیری لو رفت و نتوانستیم.
وی با بیان اینکه «در ۱۰ سال گذشته هم حدود ۱۰ تا ۲۰ تن کیک زرد را در داخل تولید کردیم»، ادامه داد: با راه اندازی تأسیسات اردکان پیش بینی می شود در سال ۱۳۹۶ بین ۴۰ تا ۵۰ تن کیک زرد تولید کنیم. اگر توافق هستهای به سرانجام نمیرسید با پایان یافتن ۵۰ تن کیک زرد ذخیره، همه تأسیسات تعطیل میشد؛ زیرا سانتریفیوژها قادر به کار نبودند. دولت با علم به این موضوع، فرصت را مغتنم شمرد و با توافق هستهای تاکنون ۳۴۰ تن کیک زرد خریداری کردیم و سانتریفیوژهایمان در حال چرخش است. اگر این توافق انجام نشده بود با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا این توافق انجام نمی شد.درست است که برخی تحریم ها با مبنای دیگر برداشته نشد اما در زمینه کشتیرانی تحریم ها برداشته شد و ۷۰ هواپیمای ایران ایر زمین گیر بود و ۲۴ هواپیمایش پرواز می کرد، قطعه نداشت و اورهال نمی شد و موتور نمی دادند اما اکنون این تحریم ها برطرف شده و قطعات و موتور هواپیما و خود هواپیما در اختیار ما قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه «قیمت حمل و نقل بار به حداقل کاهش یافت»، افزود: کره جنوبی ۱۰ سال پیش از ما پول گرفت کشتی بسازد اما به علت تحریم ها پول ما را بلوکه کردند و برای ما کشتی نساختند، اکنون این مسئله برطرف و قرارداد دوباره احیا شد و در حال ساخت کشتی برای ما هستند. در زمینه ماشینآلات صنعتی، کمپرسورهایی که برای پالایشگاه مورد نیاز است شرکت هایی مانند زیمنس آنها را به ما نمیدادند و اگر هم از بازار سیاه تهیه میکردیم ۸ تا ۹ برابر قیمت بود اما اکنون با قیمت واقعی از آلمان در اختیار ما قرار می گیرد و تحریم ها در این زمینه برداشته شده است. امسال پانصد میلیون دلار فرش صادر کردیم که بخش قابل توجهی از آن بافت امدادگیران کمیته امداد است که درآمد آن سر سفره این افراد مستضعف و فقیر رفته است.
وزیر اطلاعات ادامه داد: صادرات نفت ما تا پیش از توافق هسته ای به ۸۰۰ هزار بشکه کاهش یافته بود و با برنامه ای که داشتند این رقم را به صفر و نفت در برابر غذا می رساندند اما اکنون صادرات نفت ما به دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه رسیده است.
وی با بیان اینکه « ۹ میلیارد جذب سرمایه شده است»، گفت: مواد اولیه داروسازی وارد کشور می شود و صنعت داروسازی ما رونق یافته است. صدها دستاورد دیگر داشته ایم اما تا زمانی که همه آنها نتیجه دهد و اثر خود را بر سر سفره مردم بگذارد زمان می برد. اقتصاد کشور ما با تحریم ها چندین سال آسیب دیده است و برطرف شدن این آسیب ها زمان بر است.
هنگامی که وزیر اطلاعات در بخش های پایانی این گفتگوی ویژه خبری با اشاره به دستاوردهای برجام، درباره ذخایر کیک زرد موجود در کشور سخن می گفت، مجری برنامه با این استدلال که درباره انرژی هسته ای و کیک زرد از آقایان صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و ظریف وزیر امور خارجه دعوت خواهیم کرد از وزیر اطلاعات خواست با توجه به نزدیک بودن به فضای انتخابات و انتظارات مردم به بحث فضای مجازی بپردازد.
وزیر اطلاعات در پاسخ به این درخواست مجری اظهار داشت: درباره فضای مجازی هم میتوانید از آقای واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دعوت کنید. اگر شما مایل نیستید مردم ما برخی چیزها را بدانند ما در خدمت شما هستیم اگر نه، شما اجازه دهید مردم برخی مسائل را بدانند.
سپس وی به ادامه سخنان خود درباره کیک زرد پرداخت.
وزیر اطلاعات در پایان سخنان خود در پاسخ به این سخن مجری که سؤالات ما در زمینه بحث های امنیتی، فضای سایبری و انتخابات پیش رو همچنان باقی مانده است اما به علت پایان وقت نمیتوانیم آن را مطرح کنیم، گفت: در همه این زمینه ها در خدمت شما هستم و در برنامه های آینده شما پاسخگو هستم. وزارت اطلاعات بر همه این عرصه ها، اشراف، راه حل و نظر دارد و اگر شما فرصتی را فراهم کنید آمادگی داریم درباره همه این موضوعات به مردم توضیح دهیم.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر