برگزاری هفتمین جلسه کمیسیون مشترک ایران و ۱+۵ درباره برجام
هفتمین کمیسیون مشترک ایران و کشورهای ۱+۵ درباره توافق هستهای در شهر وین برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج، هفتمین کمیسیون مشترک ایران و کشورهای ۱+۵ در شهر وین پس از سه ساعت بحث و گفتگو درباره محورهای اختلافی ازجمله بدعهدی های آمریکا و موضوع خرید ۹۵۰ تن کیک زرد به کار خود پایان داد.
ریاست این کمیسیون را «سیدعباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان و «هلگا اشمید» معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عهده داشتند.
براساس این گزارش، هم اکنون دیدار و مذاکره دو جانبه تیم ایران با برخی از کشورهای 1+5 شروع شده است و اولین مذاکره با تیم انگلیس برگزار می شود و پس از آن با آمریکا خواهد بود.
در این نشست علاوه بر عراقچی و اشمید، «مجید تخت روانچی» معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه کشورمان نیز حضور دارد.
این نخستین نشست کمیسیون در زمان روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ در آمریکاست. نشست قبلی در روز ۲۱ دی ( ۱۰ ژانویه ۲۰۱۷) ده روز پیش از پایان دوران ریاست جمهوری اوباما و به درخواست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه برگزار شد تا به بدعهدی های آمریکا و تمدید قانون موسوم به ایسا بپردازد.
یکی از موضوع های دستور کار نشست امروز رسیدگی به درخواست خرید ۹۵۰ تن کیک زرد از قزاقستان در یک دوره سه ساله بود که موافقت همه کشورهای طرف کانال خرید در خصوص آن اخذ نشده است.
گفته می شود انگلیس با این درخواست موافق نیست و قرار بود در این نشست درباره آن مذاکره شود. هرچند که مخالفت با این درخواست، به معنای نقض برجام محسوب نمی شود.
عراقچی که ریاست ستاد پیگیری اجرای برجام را نیز به عهده دارد، دو روز پیش گفت در جریان نشست کمیسیون مشترک ایران و کشورهای ۱+۵ ۳۹;تمامی موارد بدعهدی، تعلل و مقابله جویی دولت آمریکا نسبت به برجام را مطرح و پیگیری خواهد کرد۳۹;.
معاون وزیر امور خارجه همچنین درباره دیدار روز گذشته خود با یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی وظیفه اش را رفع موانع و مشکلاتی دانست که ممکن است بر سر راه اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) پیش بیاید و ملاقاتش را با آمانو بسیار خوب توصیف کرد.
وی افزود: گزارش های مکرر آژانس بینالمللی انرژی اتمی مورد تایید واقع شده که ایران برجام را به دقت اجرا کرده و همواره به تعهداتش پایبند بوده است.
عراقچی با تاکید بر اینکه در مورد طرف مقابل به طور کامل این موضوع صادق نیست، گفت: در این ملاقات آخرین وضعیت تاسیسات هستهای ایران، بحث اراک، فردو، نطنز، نحوه بازرسیها و نظارت آژانس را مرور کردیم.
هنوز تعداد روزهای ریاست جمهوری ترامپ به ۱۰۰ نرسیده ، اما تاکنون ده ها بار به روش های مختلف علیه برجام سخن گفته است.
هرچند که او از موضع تند انتخاباتی خود نسبت به توافق هستهای با ایران کوتاه آمده و وزیر خارجه اش هم در گزارش ۹۰ روزه به مجلس نمایندگان آمریکا، پایبندی ایران به اجرای برجام را تایید کرده است.
با این حال اظهارنظرهای متناقض وزیر خارجه و رییس جمهوری آمریکا که با سخنان تند نماینده تازه کار این کشور در سازمان ملل نیز همراه بوده، می تواند موارد نقض برجام به حساب آید.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه روز جمعه در توییتی به سخنان تند ترامپ که ایران را به نقض روح برجام متهم کرده بود، واکنش نشان داد و نوشت: خواهیم دید که آیا آمریکا آماده است به متن برجام پایبند باشد یا نه، چه برسد به روح آن! تاکنون که از هر دو سرپیچی کرده است.
او در پاسخ به همتای امریکایی اش ۳۹; رکس تیلرسون ۳۹; که از بازنگری برجام سخن گفته بود هم گفت: اتفاقا برجام نتیجه بازنگری اسلاف آقای تیلرسون در سیاست های سراپا اشتباه آمریکا در گذشته در مقابل ایران و منطقه بوده است.
هرچند که فضای اظهارنظر و پاسخ در میان تهران - واشنگتن گرم است ولی به نظر نمی رسد تغییری محتوایی در اجرای برجام روی دهد.
دولت ترامپ به رغم همه اظهارنظرها، تاکنون پایبندی خود را به برجام نشان داده و اعلام کرده آن را تحمل می کند و قصد برهم زدن توافق هستهای با ایران را نخواهد داشت.
ارسال نظر