English

ارزیابی دومین مناظره ریاست جمهوری

دکتر محمودرضا امینی

 ارزیابی دومین مناظره ریاست جمهوری

دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری نشان داد که ساختار و تاکتیک های انتخاب شده با بررسی بازتاب اولین مناظره در افکار عمومی و نیز بکار گیری روش های غلبه بر طرف ها بوده است .

در این مناظره معلوم شد عملا سه به سه بطور حساب شده (نه اتفاقی) به دنبال هدف اثبات خود و به در کردن طرف مقابل است همچنین معلوم شد سه کاندیدای اصولگرا​ عزم خود را برای یک حمله نقادانه مبتنی بر آمار و ارقام و سه کاندیدای اصلاح طلب و امید و تدبیر برای تخریب و تحقیر طرف مقابل مهیا کردند.

 

محمد باقر قالیباف : شروع کننده حمله و البته بطور جدی خود را عمق صحنه مناظره قرار داد ؛ در عین حال در فرصت اول اساساً پاسخی به سوال مطرح شده نداد ؛ اما معلوم بود که قصد وی ایجاد انفعال جناح چپ میدان مناظره بود .

سید ابراهیم رئیسی : در وقت اول خود همچنان اخلاق مدارانه تلاش نمود مقاصد خود را ولی همراه با نقادی های عمیق پی گیرد . از آنجایی که طرف مقابل ( دولت ) باور نمی کرد که آقای رئیسی در حوزه ی نقادی محکم وارد میدان شود ، از این رو موجب انفعال و تعجب طرف مقابل شد . به هر حال روش اخلاق مدارانه و عمق نگری آقای رئیسی یقینا موجب جذب آرا بیشتر خواهد شد .

سید مصطفی آقا میرسلیم : در این مناظره با اطلاعات و عمق نگری حملات نقادانه خود را بسیار استراتژیک و کارساز انجام داد .

حسن روحانی: که معلوم بود از توصیه های مشاورین خود در شاد نشان دادنش استفاده می کنند اما علیرغم​ تلاش نتوانست پاسخگوی نقدها شود. از این رو استراتژی تخریب و تحقیر را استفاده کرد و ابتدا به قالیباف و سپس به کاندیدای دیگر طرف مقابل پرداخت اما در قیافه وی همچنان خشم ، عصبانیت و لرزش دستانش مشهود بود .

اسحاق جهانگیری : این بار هم جهانگیری تلاش نمود با تحقیر و تخریب قالیباف شروع کند اما ظاهراً انتقادات انجام شده به وی از مناظره قبلی مجبورش ساخته بود از روی متن آماده شده بخواند که عدول و اضافه ای نداشته باشد وی دقیقاً مانیفیست و توصیه مشارکتی های منحله را تبعیت کرد .

و اما سید مصطفی هاشمی طبا : این بار دفاع چپ را بازی می کرد و سعی می کرد به هر حال نقشی را در مقاوم سازی گروه دولت ایفا کند اگر چه آمار و موضوع کرسنت یک مشکل جدیدی را سر راه کاندیداهای دولت ایجاد کرد .

نتیجه: 

۱_ علی رغم اینکه هر دو گروه با برنامه ریزی و دقت در مناظره حاضر شدند اما دولتی ها نشان دادند برای جمع آوری رای کاندیداهای دولتی ضمن استفاده ابزاری از هر شخص و نام مثل شجریان ، فرهادی و خاتمی تلاش فراوانی را در تخریب طرف های مقابل انجام داده اند از جمله آنکه به آقای رئیسی گفته شد شما چه اطلاعات و تجربه ای در حوزه سیاست خارجی دارید و یا امثال آن به دیگران .

۲_ اما گروه مقابل نشان داد دارای اطلاعات و برنامه های دقیق تری جهت تغییر اوضاع آینده کشور در دست دارند و به طور جدی در حال به چالش کشیدن دولت در افکار عمومی می باشند .

۳_ در نهایت اصرار کاندیداهای دولتی در این که ما مجربیم ، پخته هستیم ، کار کرده ایم و باید ادامه بدهیم و طرف مقابل در این که دولت کار نکرده است ، پیر است ، فساد در آن زیاد است و نمی تواند مسیر را ادامه بدهد همه ما را منتظر مناظره سوم گذاشته اند .

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه