سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری
ایران برای خود حق اقدام متقابل در قبال کویت قائل است
بهرام قاسمی درباره خروج تعدادی از دیپلمات های ایرانی از کویت گفت: این دیپلمات ها اخراج نشدند اما مقامات کویت به سفیر ما در این کشور اعلام کردند ظرف یک ماه و نیم باید تعداد دیپلمات ها کاهش یابد. این اقدام زیبایی نبود و قابل سرزنش است. با اینحال مناسبات ادامه دارد و سطح روابط در سطح سفیر خواهد بود. ما حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ می دانیم و در زمان لازم اگر ضرورت باشد این اقدام صورت خواهد پذیرفت.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، بهرام قاسمی درباره خروج تعدادی از دیپلمات های ایرانی از کویت گفت: این دیپلمات ها اخراج نشدند اما مقامات کویت به سفیر ما در این کشور اعلام کردند ظرف یک ماه و نیم باید تعداد دیپلمات ها کاهش یابد. این اقدام زیبایی نبود و قابل سرزنش است. با اینحال مناسبات ادامه دارد و سطح روابط در سطح سفیر خواهد بود. ما حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ می دانیم و در زمان لازم اگر ضرورت باشد این اقدام صورت خواهد پذیرفت.
وی در خصوص برجام تصریح کرد: اروپایی ها به برجام متعهد هستند و با رفتارهای عهدشکنانه آمریکا موافق نیستند. بحث کارشکنی و کم کارهای آمریکا با نقض و خروج برجام متفاوت است.
روابط ایران و عراق به کشورهای دیگر ربطی ندارد
سخنگوی وزارت خارجه در مورد روابط ایران و عراق خاطر نشان کرد: با مجموع مسایل منطقه روابط دو کشور دارای ظرفیت زیادی است. ما زمینه های مشترک زیادی داریم و سفرهای دوجانبه در چارچوب این موضوعات است اما اینکه در چه مسایلی بحث می شود قابل بیان نیست. روابط ایران و عراق به دیگر کشورها ربطی ندارد و حق دخالت نخواهند داشت.
قاسمی در مورد تحرکات دیپلماتیک اخیر ترامپ گفت: همیشه گفتار و کردار همسان نیست. تشکیل تیمی در ریاست جمهوری ترامپ برای بررسی برجام جدی نیست و از زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شنیده می شود. باید دید این مسیرها به کجا منتج خواهد شد و چیزی که مهم است کردارها است که ایران براساس آنها تصمیم گیری می کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد تهدیدات اخیر آمریکا برای آزادسازی آمریکاتبارها در ایران گفت: فرد چینی آمریکایی تبار تحت پیگرد بوده و با جرایم مشخص دستگیر شده است. تهدیدات ترامپ دخالت در امور ایران محسوب می شود. سیستم قضایی منفک از دولت و با اقتدار در جهت حفظ قانون کشور سیاست هایش را پیش می برد و سخنان ترامپ تاثیری بر ایران و سیستم قضایی ما نخواهد داشت.
وی درباره توقیف شناورهای ایرانی و عربستانی در حوزه خلیج فارس گفت: سیاست ایران کاهش تنش و کمک به امنیت در منطقه است. سعی می کنیم با تعامل بیشتری با کشورهای پیرامونی برخورد کنیم. طبیعی است کشورهایی در موقعیت ایران و عربستان این اتفاقات وجود داشته باشد که در نتیجه شرایط آب و هوایی به آب های دیگری شناورها وارد شوند. نمی توان این مساله را بهانه ای برای وضعیت غیرنرمال نتیجه گیری کرد. روابط سیاسی با عربستان نداریم و در برخی مواقع از طریق کانال های دیگر پیام های خود را منتقل می کنیم.
خواهان تمامیت ارضی در عراق هستیم
قاسمی درباره اظهار سردار باقری در مورد استقلال کردستان عراق گفت: بحث استقلال که خوابی است که تحقق آن طول می کشد. بحث همه پرسی مطرح بود که ما خواهان حفظ تمامیت ارضی عراق هستیم و هرگونه بحث در منطقه در این موارد امنیت را به خطر می اندازد.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد عدم علنی شدن نقض عهد آمریکا در برجام در کمیسیون مشترک گفت: موضوع برجام رصد می شود و رفتارهای طرفین پیگیری می شود. در کمیسیون اخیر مشترک برجام که در وین تشکیل شد موانع و بدعهدی های آمریکا مطرح کردیم و مواضع اعضا را شنیدیم که همه بر پایبندی اذعان داشتند. خود آمریکا هم پایبندی را در عمل به رغم کارشکنی ها دنبال کرده اند. نقض برجام موضوع پیچیده ای است و در شورای نظارت بر برجام در داخل تصمیم گیری خواهد شد.
وی در مورد سفر مقامات عمان به ایران و احتمال دیدار آن ها با آمریکا گفت: روابط ایران و عمان در دهه های اخیر نمونه است. تماس های دوجانبه مستمر است و هر زمان احساس شود که نیاز به گفتگو باشد این سفرها انجام می شود و سفر وزیر خارجه عمان به ایران در این رابطه بود. عمان هم کشور مستقلی است و یکی از وظایف وزارت خارجه این کشور روابط با دنیا است و دیدار با همتای آمریکایی پس از سفر به ایران در چارچوب مسایل داخلی عمان است.
برجام محکی برای امکان گفتگو بیشتر با آمریکا بود
قاسمی درخصوص اظهارات ظریف درباره احتمال گفتگو با آمریکا در حوزه های جدید گفت: این بحث جدیدی نیست و برجام محکی برای امکان گفتگو بیشتر با آمریکا بود اما بدعهدی آمریکا در این توافق بی اعتمادی ها را افزایش داد و آمریکا کشوری نیست که بشود بر آن اتکا و اعتماد کرد.
وی در مورد حضور مقامات خارجی برای مراسم تحلیف رییس جمهور گفت: در سطح خوبی از کشورهای دیگر به ویژه کشورهای همسایه با تعداد قابل ملاحظه ای در مراسم تحلیف حضور خواهند یافت.
قاسمی در مورد صدور روادید برای دیپلمات های ایرانی برای حضور در مراسم حج گفت: هنوز این روادیدها صادر نشده است و نمی توانم گمانه خاصی در مورد زمان صدور آن اظهار کنم ولی تاخیری در این باره رخ داده است. صرف دریافت ویزا برای 10 دیپلمات ایرانی مشکل را حل نمی کند و باید روشن شود آن ها چگونه و با چه مکانیزمی وظایف کنسولی خود را انجام خواهند داد.
قاسمی در مورد وضعیت بنیاد علوی در آمریکا گفت: این بنیاد ربطی به ایران ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اعطای تابعیت به فرزندانی که مادر ایرانی دارند تصریح کرد: یک سری قوانین ما مربوط به دهه های گذشته است و روی این موضوع کار می شود. اگر بتوانیم به اجماعی میاک دولت و پارلمان برسیم، راهکاری برای حل آن دست یابیم.
ارسال نظر