English

در دیدار با موگرینی؛

خرازی: داعش امنیت اروپا را به خطر خواهد انداخت

خرازی در این دیدار گفت: یکی از موضوعاتی که شورای راهبردی مد نظر دارد، موضوعات خاورمیانه و بحران‌های آن است.

خرازی: داعش امنیت اروپا را به خطر خواهد انداخت

به گزارش خبرگزاری موج، فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای حضور در مراسم تحلیف به ایران سفر کرده است با سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی دیدار و گفت‌وگو کرد.

خرازی در این دیدار گفت: یکی از موضوعاتی که شورای راهبردی مد نظر دارد، موضوعات خاورمیانه و بحران‌های آن است. زمانی که بحران در سوریه آغاز شد، به نظر عادی می‌آمد، اما مورد سوء استفاده عربستان، آمریکا و برخی از دیگر کشورها قرار گرفت؛ متاسفانه اروپایی‌ها هم از سیاست مداخله در امور داخلی سوریه حمایت کردند.

رئیس شورا ادامه داد: سلاح و پولی که به سوریه سرازیر شد، گروه‌های تروریستی مختلفی را شکل داد و وضعیت در آن کشور را بحرانی کرد. اگر ایران به دولت‌های عراق و سوریه کمک نکرده بود، قطعاً یک لیبی دیگر را در این منطقه شاهد بودیم.

وی با اشاره به پیروزی‌های اخیر حزب الله و ارتش لبنان در منطقه عرسال افزود: به دلیل همکاری ایران، روسیه و حزب الله وضعیت بحران سوریه مدیریت شد و امروز داعش در تنگنا قرار گرفته است و ما تلاش داریم تا آن را به طور کامل نابود کنیم.

رئیس شورا با اشاره به تغییر شرایط میدانی تصریح کرد: از اروپایی‌ها انتظار داریم واقع گرایانه‌تر به موضوع نگاه کنند و به صلح و ثبات منطقه کمک کنند. خوشحالیم که مکرون، رئیس جمهور فرانسه هم سیاست این کشور را تغییر داده و پیگیر براندازی نظام اسد نیست، بلکه هدف خود را برقراری صلح، امنیت و ثبات در سوریه قرار داده است.

وی ریشه بحران جاری را ترویج وهابیت و اقدام عربستان در این جهت توصیف کرد و گفت: ۳۰ سال است که عربستان در ترویج وهابیت تلاش می‌کند و این عاملی برای جذب نسل جوان به داعش شده است.

رئیس شورا افزود: پدیده تروریسم تکفیری و افراطی گری امنیت اروپا را هم به خطر انداخته است و این خطر افزایش خواهد یافت، زیرا داعش پس از شکست در عراق و سوریه، راهبرد خود را تغییر می‌دهد و به نقاط مختلف جهان خواهد رفت.

 موگرینی: اتحادیه اروپا خواستار تاسیس نمایندگی در تهران است

فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در این ملاقات با بیان این که ایران و اروپا منافع مشترکی دارند، گفت: ما نگران منطقه و به ویژه تداوم درگیری در سوریه هستیم؛ لذا اولویت ما نیز مبارزه با گروه‌های تروریستی است.

وی با بیان اینکه در صورت حصول راه حل سیاسی در قضیه سوریه، اتحادیه اروپا آمادگی کمک به بازسازی سوریه را دارد، گفت: هر گام مثبتی در سوریه می‌تواند اثر کلی بر منطقه داشته باشد.

موگرینی در بخش دیگری از سخنان خود به برجام اشاره کرد و گفت: ما خواهان تداوم برجام هستیم و این توافق به ما امکان تعامل بیشتری را بین ایران و اروپا می‌دهد. نیت اروپا گسترش تعامل در بخش‌های انرژی، گردشگری، منطقه و ... است.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه رشد بیش از 70 درصدی روابط تجاری ایران و اتحادیه اروپا در سال گذشته میلادی، نوید بخش توسعه روابط است، از تمایل این اتحادیه به تاسیس نمایندگی در تهران گفت و افزود: احساس ما این است که همکاری‌ها باید ساختارمندتر باشد.

خرازی در پاسخ به این پیشنهاد گفت: در مسئله روابط دوجانبه از گسترش روابط میان ایران و اتحادیه اروپا متناسب با تقویت اعتماد متقابل استقبال می‌کنیم، اما هنوز حمایتی که برای سرمایه گذاری و تقویت همکاری‌های اقتصادی توقع داشتیم، دریافت نکرده‌ایم.

وی یکی از موانع همکاری دو طرف را وضعیت روابط بانکی دانست و خواستار یافتن راه حلی برای این مشکل شد.

رئیس شورا همچنین با انتقاد از بیانیه اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی درباره پرتاب ماهواره بر سیمرغ گفت: از آنجا که این موشک برای حمل ماهواره و نه کلاهک متعارف یا کلاهک هسته‌ای طراحی شده است، لذا مغایرتی با قطعنامه 2231 شورای امنیت ندارد و برای ما قابل درک نیست که چرا سه کشور اروپایی مزبور به فشار آمریکا در امضای چنین بیانیه‌ای تن داده‌اند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه