زنگنه در صحن علنی مجلس:
کمبود منابع یکی از مشکلات اصلی ما برای تقاضا و عقد قرارداد است
وزیر نفت گفت: ما ۱۰ قلم کالای اصلی را تعیین کردیم که ساخت داخل داشته باشیم و در بسیاری از موارد قراردادها بسته شده است. همچنین مناقصهای برای ساخت لوله بدون در برگزار کردیم.
به گزارش خبرگزاری موج، بیژن نامدار زنگنه در جلسه علنی صبح امروز مجلس و در جریان طرح سوال هادی قوامی نماینده اسفراین، جواد کریمی قدوسی و حسینعلی شهریاری درباره علت خرید لولههای بدون در برای محموله شرکتهای نفتی از خارج بخصوص چین علیرغم وجود ظرفیت در صنایع داخلی، گفت: ما باید لولههای بدون در استفاده کنیم که با فشار بالا درون چاه یا برای انتقال نفت از آن استفاده میشود.
در بخش بالادستی نفت و پالایش نزدیک به توقف هستیم
وی افزود: واقعیت این است که در سالهای اخیر جز در مورد غرب کارون که کار مختصری داریم و پارس جنوبی که در حال نهایی کردن طرحهایی هستیم در تمامی سرمایهگذاریهای دیگر در بخش بالادستی نفت و پالایش نزدیک به توقف هستیم و کمبود منابع یکی از مشکلات اصلی ما برای تقاضا و عقد قرارداد است.
وزیر نفت با بیان اینکه وزارتخانه به ظرفیت و ساخت داخل توجه دارد، گفت: ما یک قرارداد ۵۶۰ میلیون یورویی با یک شرکت اروپایی و داخلی برای خرید لوله نفتی امضا کردیم که این بزرگترین قرارداد تولیدی است که بعد از ساخت کمپرسور در بخش نفت منعقد شده است.
برای ساخت لولههای CRA که لولههای پیچیده است در زمان تحریم مشکل داشتیم
زنگنه اضافه کرد: ما برای ساخت لولههای CRA که لولههای پیچیده است در زمان تحریم مشکل داشتیم. ضمن اینکه کارخانه لولهگستر اسفراین که نماینده سوالکننده به آن اشاره کردند در حال واگذاری است و مدتهاست به دنبال این هستند که آن را واگذار کنند بنابراین این کارخانه باید واگذار شود و صاحب پیدا کند.
وی با اشاره به اظهارات نماینده سوالکننده درباره انعقاد ۴۸ هزار تن قرارداد از سوی وزارت نفت، گفت: در سالهای ۹۰ و ۹۱ مجموعا ۴۰ میلیارد دلار پول در سرمایهگذاری نفت هزینه شد در حالیکه این رقم در سال جاری به ۱.۵ میلیارد دلار هم نمیرسد چرا که ما بیپول شدهایم و منابع نداشتیم.
زنگنه با اشاره به مذاکرات خود با نماینده اسفراین، گفت: من از آقای نعمتزاده که در حال حاضر مشاور من هستند درخواست کردم موضوع مربوط به لولههای نفتی را بررسی کنند. ایشان یک گزارش چهار بندی نوشت که یک بند آن تامین ۱۵ هزار تن لوله با شرکت خارجی بود اما من در این زمینه نوشتم باید مناقصه برگزار شود چرا که مجلس مصوب کرده برای خرید کالا مناقصه برگزار کنیم.
زنگنه تصریح کرد: اگر یک شرکت توانمند در ایران برای تولید وجود دارد من نمیتوانم بدون مناقصه از او کالا بخرم چرا که این کار با ترک تشریفات عملی نیست. ضمن اینکه در مناقصه باید رقابت شود.
وی ادامه داد: من به مسئولیت خودم گفتم قیمتها در خروجی گمرک مقایسه شود تا به نفع کارخانجات ایرانی باشد اما بیش از این نمیتوان کاری انجام داد ولی من هر کمکی از دستم بر بیاید انجام میدهم.
۱۰ قلم کالای اصلی را تعیین کردیم که ساخت داخل داشته باشیم
زنگنه همچنین اظهار کرد: ما ۱۰ قلم کالای اصلی را تعیین کردیم که ساخت داخل داشته باشیم و در بسیاری از موارد قراردادها بسته شده است. همچنین مناقصهای برای ساخت لوله بدون در برگزار کردیم. من هم حاضرم به لولهسازی اسفراین کمک کنم ولی برای خرید باید در مناقصه رقابت انجام شود. به هر حال من وزیر کشور هستم و سابقهام نشان میدهد چقدر به دنبال توسعه تکنولوژی و قرارداد داخلی بودم ولی رقابت باید باشد تا شرکتها کیفیت محصولاتشان را بالا ببرند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر