سیدعلی خمینی:
مسئولان در آتش اختلافات ندمند
نوه امام خمینی ره گفت: باید اختلافها را به حداقل برسانیم. نگذاریم انشقاق در ملت ایجاد شود. مسئولان باید هشیار باشند و امروز در آتش اختلافات ندمند. باید تلاش کنیم مردم را امیدوار به آینده کنیم. خوشی زیر دلمان زده است.
به گزارش خبرگزاری موج، حجتالاسلام والمسلمین سید علی خمینی در مراسم بزرگداشت ارتحال آیتالله جمی با گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس و همه کسانی که زمینهساز شهادت بودند، اظهار کرد: مرحوم آیتالله جمی نقش بسیار مهمی در آن دوران داشت. از ائمه ما وارد است که نزدیکترین مردمان از نظر رتبه به پیامبران کسانی هستند که اهل جهاد و علم باشند؛ آنانی که اهل عمل هستند و مردم را با پیام پیامبران آشنا میکنند. مرحوم آیتالله جمی کسی بود که این دو بال را با هم داشت. اهل علم و عمل و جهاد بود.
آبادان تلاشهای این مرد زاهد، متقی و نترس را فراموش نمیکند
وی ادامه داد: آبادان تلاشهای این مرد زاهد، متقی و نترس را فراموش نمیکند و نباید فراموش کند. او همواره مراعات میکرد تا از زمره کسانی نباشد که در مورد آنها گفته شده قول و فعل او هماهنگ نیست. عالم کسی است که علاوه بر پیشرفت علمی، رفتارش هم تأثیرگذار باشد.
سید علی خمینی افزود: در طول تاریخ عالمان بسیاری را داشتهایم که در مقام عمل موفق نبودند و نمیتوانستند راهنمایی برای مردم باشند. ولی ما در دوره خودمان کسانی را دیدهایم که از حیث عمل برای مردم الگو بودند. تدین مردم در گرو آن است که عالمان در بین مردم زندگی کنند. شخصیتی همچون آیتالله جمی در دورانهای دشوار دفاع مقدس حضور داشت و این خاک را ترک نکرد. اگر از دین حرف میزد و جوانان را به دفاع ترغیب میکرد از آن باب بود که مردم میدیدند او از تمام هستیاش گذشته است.
نوه امام راحل با بیان اینکه زندگی این عالم پارسا سرشار از نکاتی است که برای روحانیت درسآموز است، گفت: روحانیتی که در شهرها باید در دل مردم باشد و حرف از خدا و پیغمبر را بزند و از مقدسات با قول و عمل دفاع کند.
وی با بیان اینکه در عمل باید بدانیم زندگی ایشان سرشار از سادهزیستی بود، گفت: علم حقیقی آن است که هر چه انسان بیشتر بیاموزد دنیا در چشم او حقیرتر شود، چه برسد به اینکه کسی روحانی باشد و دم از دین بزند. این افتخار روحانیت شیعه در طول دوران حیات خود بوده که عالمان و آنهایی که ملجأ و مرجع مردم بودند همچون مردم زندگی میکردند و زندگی کاملاً عادی داشتند.
سید علی خمینی با اشاره به اینکه مرحوم آیتالله جمی در دوران مسئولیت خود مصداق این حدیث بود که "اگر کسی یک نیاز از نیازهای مردم را برطرف کند خداوند برای او حوائج بسیاری را برآورده میکند که اولین آن بهشت است"، گفت: خداوند به میزان خلوص ما در اعمال ما مینگرد. حقیقتاً این عالم بزرگوار این گونه بود که در تمام امور به دنبال خدمترسانی به خلق بود. باید از اولیاء خدا درس بگیریم.
نوه امام راحل عنوان کرد: مرحوم آیتالله جمی کسی بود که دغدغه مردم خوزستان و مشکلات خوزستان را داشت. مردم این استان خصوصیات بارزی دارند. در این منطقه مردمانی خونگرم، صبور و کمتوقع وجود دارد. ما که از بیرون نگاه میکنیم بهتر میفهمیم. شاید خودتان متوجه نباشید. وقتی که جنگ تمام شد همه مجاهدان راه حق سر خانه و زندگی خود برگشتند اما بسیجیان، ارتشیان و سپاهیان سرافراز شما بر سر خرابههایشان برگشتند. وقتی جنگ تمام شد بقیه کشور به شرایط عادی بازگشت اما شما با مشکلاتی روبرو شدید که در دوره جنگ آنها را درک نمیکردید. پس از جنگ میزان زیادی خرابی و مین برای این مردم به جا ماند اما این مردم برای همه کشور و همه کشورها درسآموز هستند.
وی با اشاره به این فرموده امام راحل (ره) مبنی بر اینکه «مردم خوزستان دین خود را به اسلام ادا کردند»، گفت: دغدغه همیشگی مقام معظم رهبری رسیدگی به مشکلات مناطق جنگزده است. یک دغدغه آن همین موضوع طرح کشاورزی 550 هکتاری است که انشاءالله با دستان پرتوان مسئولین شما و دولت خدمتگزار محقق میشود. این از اقداماتی بود که دولتها برای آن تلاش کردند اما بیش از همه و پیش از همه مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است.
مردم توقع آنچنانی از ما نداشتهاند و ندارند
سید علی خمینی با بیان اینکه این مردم توقع آنچنانی از ما نداشتهاند و ندارند، گفت: جهاد و شهادت در این منطقه امری ساده است. شاید برخی بگویند عمل مردم خوزستان در دفاع مقدس برای دفاع از خاک خودشان بوده است اما امروز که در سوریه و عراق با داعش روبرو بودیم مگر خاک خودشان بود؟ خوزستان بیشترین شهید مدافع حرم در ایران اسلامی را تقدیم کرد. این مردم با کمترین توقع، بیشترین خدمترسانی را در طول این سالها داشتهاند. ازجمله نفتی که شما استخراج میکنید و همه کشور از آن بهره میبرد. اینها همه بزرگواری و عزت یک ملت است. آیا آن قدری که شایسته این مردم بوده است ما و دولتهایمان توانستهاند به آنها خدمت کنند؟ آیا محرومیتهای اساسی که در این منطقه وجود داشته را توانستهایم برطرف کنیم؟
نوه امام راحل (ره) عنوان کرد: حرکتهای بچگانهای که ممکن است برخی برای مقابله با نظام، انقلاب و مقام معظم رهبری داشته باشند جای ذکر و ارزش نگاه کردن ندارد. امروز ملت خوزستان و دلاورپرور، یکپارچه تابع نظام جمهوری اسلامی هستند و همواره همراه دولتها بودهاند اما محرومیتها زیاد است. البته این به آن معنا نیست که دولتها تلاش نکردهاند، همه دولتهایی که پس از جنگ بر سرکار آمدند یکی از دغدغههایشان معیشت استان شما بوده است. امروز هم دولت توجه بسیاری دارد. کارهای خوبی شروع شده که انشاءالله به نتیجه برسد. اینکه دولتها تلاش کردهاند درست است اما ما نمیتوانیم محرومیتها و مشکلاتی که در این استان وجود دارد را نقد نکنیم. چندین سال است که مسئله احیای کارون، پاکسازی اروندرود، مسائل مربوط به آب شیرین شهری و برق، محیط زیست و ریزگردها وجود دارد. در منطقه و استان مشکلات بسیار است اما باید از نظام اسلامی، رهبری، انقلاب و مسئولین حمایت کنیم و بدانیم که حمایت کردن این نیست که همیشه احسنت بگوییم. این گونه مردم هم ناامید میشوند. شما ملت آنطور که امام راحل (ره) میخواست باید چشمان تیزبین داشته و نسبت به انحرافات مسئولان حساس باشید.
نقد ساختارشکانانه به نفع هیچ کس نیست
نوه امام راحل (ره) تصریح کرد: نقد باید وجود داشته باشد اما نقد ساختارشکانانه به نفع هیچ کس نیست. تجربه این را به ما آموخته که نقد صحیح و سالم به نفع مردم است. راه حل مشکلات گفتوگو و نقد هنجارمند است. مشکلات با تعامل حل میشود. اگر میبینید گروههایی میخواهند اختلافافکنی کرده و قومیت ها را به جان هم اندازند، مراقب باشیم. بدانیم که صلاح مردم از مسیر حمایت از نظام اسلامی و رهبری میگذرد. البته چشمان ما باز است. نواقص را میبینیم و میگوییم و گاهی فریاد هم خواهیم زد. اما بدانیم راهحل مشکلات، آرامش و اقدام گام به گام است. اگر مردم آرامش نداشته باشند پیشرفتها سخت خواهد شد.
نقد ما نقد حمایتی است
وی با بیان اینکه رهبری به عنوان رکن اصیل و اصلی در قانون اساسی باید تقویت شود، گفت: در تقویت این رکن باید مراقب باشیم. رکن دیگر نظام ما دولتها هستند. اگر نقدی میکنیم نقد ما به عنوان مردم و صاحبان اصلی این کشور که دلسوز هستیم با نقدهای ضدانقلابها متفاوت است. آنها با نقدهای خود میخواهند نظام اسلامی را ناکارآمد نشان دهند اما نقد ما نقد حمایتی است. ما ملت باید تلاش کنیم در عین اینکه مشکلات را ببینیم و گوشزد کنیم، در بزنگاهها مقابله کنیم.
این چه مرضی است که به جان ما افتاده که از هم بد بگوییم؟
سید علی خمینی گفت: این چه مرضی است که به جان ما افتاده که از هم بد بگوییم؟ در ارکان حکومتی گروههای سیاسی به جان هم بیفتیم و برای هم آبرو نگذاریم. ما باید اختلافها را به حداقل برسانیم. نگذاریم انشقاق در ملت ایجاد شود. مسئولان باید هشیار باشند و امروز در آتش اختلافات ندمند. باید تلاش کنیم مردم را امیدوار به آینده کنیم. خوشی زیر دلمان زده است. قدردان نیستیم. به والله اختلافات ما جزئی است. در زمان انقلاب رمز پیروزی ما وحدت بود و رمز بقای ما هم وحدت است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر