گزارش موج از تخلفات معاون اجرایی دولت دهم؛
بقایی چه جرایمی مرتکب شده است؟
بقایی پس از پایان چهار سال مسئولیت در دولت دهم، از سوی چند نهاد اجرایی و نظارتی کشور به انواع تخلفاتی متهم شد که در نهایت دادگاه به اجرای ۱۵ سال زندان حکم داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم در نیمه مرداد سال ۱۳۹۲، نهاد ریاست جمهوری، دیوان محاسبات کشور، سازمان بازرسی کل کشور و چندین نهاد امنیتی و غیرامنیتی گزارشاتی در خصوص تخلفات دولت هشت ساله احمدی نژاد ارائه کردند که برخی از این تخلفات به شخص حمیدرضا بقایی مرتبط است.
بقایی در دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، معاون اجرایی وی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور و ویژه اقتصادی بود.
دسترسی وی به برخی منابع مالی باعث شد تا با همکاری با برخی از افراد حاضر در دولت دهم، دست به اقداماتی بزند که پس از پایان دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد از سوی چند نهاد مهم کشور به اتهاماتی در زمینه تضییع بیت المال، تبانی در انجام معاملات دولتی و تصرف غیرقانونی در وجوه دولتی متهم شود که در این گزارش به آنها اشاره می شود.
مهمترین اقدامات مجرمانه حمیدرضا بقایی و مرتبطین وی
۱.یکی از موارد تخلف بقایی، مربوط به تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی جامع بینالملل ایرانیان است. طبق گزارش دیوان محاسبات کشور، در روز پایانی عمر دولت دهم و پیش از ثبت این دانشگاه حساب شخصی به نام احمدی نژاد و بقایی افتتاح و مبلغ ۱۶۰ میلیارد ریال از سوی دولت به این حساب واریز شد. این اقدام مصداق تصرف غیرقانونی در وجوه دولتی تشخیص و لذا سه ماه بعد این مبلغ به حساب نهاد ریاست جمهوری عودت داده شد.
۲.تخلف دیگر به پرداخت بیش از هشت میلیارد تومان تحت عنوان کمک بلاعوض به موسسه خانه ایرانیان ارتباط دارد. این اقدام به دستور اسفندیار رحیم مشایی و با امضای حبیب الله جزء خراسانی و حمید بقایی صورت گرفت. در همین رابطه ذیحساب نهاد ریاست جمهوری کل مبالغ واریزی به حساب موسسه خانه ایرانیان را مبلغ ۹۴ میلیارد ریال اعلام کرده است.
۳.همچنین طبق گزارش سازمان بازرسی کل کشور، مسئولان وقت نهاد ریاست جمهوری در دولت دهم، تخلفاتی در خصوص قراردادهای این نهاد و قراردادهای منعقده با موسسه خانه ایرانیان خارج از کشور در رابطه با برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد انجام دادند.
۴.در گزارش یکی از نهادهای امنیتی نیز اقدامات مجرمانهای مانند سوءاستفاده از منابع بیتالمال با عقد قراردادهای صوری به نام سایرین و با مجموعههای اقماری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و...؛ و اعطای کمکهای بلاعوض و انتفاع شخصی از اموال سازمان در زمان تصدی قائممقامی حمید بقایی در سازمان میراث فرهنگی، نسبت داده شده است.
۵.طبق گزارش سازمان بازرسی کل کشور، حمید بقایی در سازمان منطقه آزاد کیش و در جریان طرح احداث سالن اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد، حداقل به مبلغ ۵۰ میلیارد ریال بیت المال را با واگذاری این طرح به شرکتی خاص تنها پنج روز پس از تاسیس آن تضییع کرده است.
۶.براساس تحقیقات صورت گرفته از حبیب الله جزء خراسانی، ذیحساب وقت نهاد ریاست جمهوری، حمید بقایی به چندین تخلف مالی دیگر نیز متهم شده است که به شرح زیر است:
الف) دریافت مبلغ پنج میلیون دلار از یک نهاد انقلابی به منظور هزینه در جریان برگزاری اجلاس کشورهای غیر متعهد و توزیع ۴ میلیون و ۴۱۰ هزار دلار آن و باقی ماندن ۵۹۰ هزار دلار و تحویل بعدی آن به حبیبالله جزءخراسانی؛
ب)پرداخت مبلغ ۷ میلیارد تومان به صندوق حفظ و احیای میراث فرهنگی و پرداخت از محل اعتبارات فرهنگی برای رفع مشکل کسری بودجه؛
ج) تحویل ۶۰۰ میلیون تومان کارت هدیه و بن کارت رفاه،۱۹ عدد سکه دو و نیم، ۶۰۰ عدد سکه تمام بهار آزادی و ۳۰۰۰ عدد سکه نیم بهار آزادی به بقایی و تحویل بخشی از این وجوه به افراد معرفی شده از سوی بقایی و باقی ماندن ۳۰۰ تا ۴۰۰ سکه بهار آزادی در اختیار وی.
د)پرداخت کمکهای مالی به برخی افراد خاص یا موسسات خیریه با دریافت رسید پرداخت وجه و متعاقباً کسر بخش قابل توجهی از وجه و پرداخت تنها بخش اندکی از آن به دریافتکننده.
گفتنی است در نهایت، پس از بررسی محاکم بدوی و تجدیدنظر(شعبهی ۱۰۵۷ دادگاه کیفری دو تهران و شعبهی ۶۸ دادگاه تجدیدنظر استان تهران)، بقایی به ۱۵ سال حبس، ۴۳ میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شد که از روز سه شنبه ۲۲ اسفند توسط مامورین اجرای حکم، به زندان معرفی شد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر