English

سفیر سابق ایران در نروژ و رومانی در گفتگو با موج:

ممکن است روسیه برای تعدیل فشارهای اقتصادی آمریکا، در موضوع برجام با کارت ایران بازی کند

فرجی راد گفت: روسیه در حال حاضر با مشکلات اقتصادی از قبیل تحریم های آمریکا در قضیه بحران اوکراین روبرو است که احتمال دارد برای حل آن، در موضوع برجام با کارت ایران بازی کند.

ممکن است روسیه برای تعدیل فشارهای اقتصادی آمریکا، در موضوع برجام با کارت ایران بازی کند

عبدالرضا فرجی راد درباره امکان همراهی اتحادیه اروپا با ایران برای اجرای برجام به رغم مخالفت های آمریکا به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: پدیده جهانی شدن باعث شده است تا اقتصاد کشورها در هم ادغام شود در همین خصوص اقتصاد اروپا در اقتصاد آمریکا ادغام شده است. لذا در شرایطی که آمریکا اعلام کرده است هر شرکتی که با ایران معامله کند نمی تواند با ایالات متحده کار کند، اروپا کار سختی پیشرو دارد. 

وی افزود: با توجه به روابط تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری اروپا با آمریکا این موضوع پیچیده تر می شود. اما از طرفی اروپایی ها شاهد یک امر تحمیلی از سوی آمریکا هستند و این امر تحمیلی منافع اقتصادی آنها را در ایران به خطر انداخته است. از این رو پیش بینی می کنند اگر امروز به این کار غیرقانونی تسلیم شوند، روند مذکور ادامه خواهد یافت. هرچند که اروپایی ها در مواردی از جمله تحریم روسیه در قضیه اوکراین و یا تحریم های سابق ایران با آمریکا همکاری هایی داشته اند. 

سفیر سابق ایران در نروژ و رومانی تاکید کرد: در این وضعیت که اتحادیه اروپا، خواهان حفظ برجام در راستای منافع خود است، کار سختی پیشرو دارد اما بدین معنی نیست که نتوانند راه حلی بیابد. ایران در حال حاضر دو میلیون و 800 هزار بشکه نفت می فروشد. اروپا می تواند تعهد کند که دو میلیون بشکه آن را می خرد و پولش را مستقیم به بانک مرکزی واریز می کند یا بخشی از آن را صرف خرید کالاهای اساسی مورد نیاز کشورمان می کند. علاوه بر این اروپایی ها می توانند موسسه مالی یا بانکی را تاسیس کنند که ارتباطی با آمریکا و کارهای تجاری آن نداشته باشد و همه کشورهای اروپایی از طریق این موسسه با ایران کار کنند.

فرجی راد تصریح کرد: البته این مساله ضررهایی به دنبال دارد. زیرا قطعا شرکت های بزرگ اروپایی نمی توانند به دلیل سرمایه گذاری هایی که در آمریکا دارند، از این طریق هم فعالیتشان را با ایران ادامه دهند. در همین راستا آمریکا تلاش دارد بین اروپایی ها شکاف ایجاد کند. تا پیش از این در خصوص برجام اتفاق نظری میان دول اروپایی بود اما اخیرا رئیس جمهور راست گرای لهستان اعلام کرده است باید ملاحظات ترامپ را در خصوص ایران در نظر بگیریم که به معنای پیروی از وی است. 

آمریکا به دنبال ایجاد شکاف میان دولت های اروپا علیه اجرای برجام است

دیپلمات پیشین ایران خاطر نشان کرد: لهستان به خاطر جمعیتی که دارد در اتحادیه اروپا کشور نسبتا مهمی به شمار می رود و اگر آمریکا بتواند همراهی دو یا سه کشور دیگر در همین رده را به دست آورد کار ادامه برجام برای کشورهای این قاره سخت تر خواهد شد که به نظر من آن دو سه کشور را هم ایالات متحده پیدا خواهد کرد. 

وی در خصوص اینکه دولت های اروپایی نمی توانند روی تصمیم شرکت های فعال در ایران اثر بگذارند گفت: شرکت های بزرگی مثل توتال منافع قابل توجهی در آمریکا دارند که تحریم های کاخ سفید می توانند آن را به مخاطره بیندازد. این مساله را هم مسئولین ایرانی درک می کنند و هم مقامات اروپایی.

فرجی راد در خصوص نقش روسیه در کمک به اروپا برای عبور از این بحران بیان داشت: اگر روسیه با اروپا و کار با ایران همراهی کند، وزن مخالفت ها با آمریکا سنگین تر می شود و موثرتر خواهد بود. اما این کشور با مشکلات اقتصادی از جمله تحریم های مربوط به بحران اوکراین مواجه است از این رو ممکن است مسکو با مساله خروج آمریکا از برجام بازی کند که می تواند به ضرر ایران تمام شود. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه