انتقاد لاریجانی از تهاجم کشورهای غربی به سیستم قضایی ایران
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: سیستم قضایی ایران امروز در سیبل تهاجم کشورهای غربی است، علی رغم اینکه ما مدرنترین سیستم قضایی را در جهان اسلام و منطقه و حتی غرب آسیا داریم، اما بیشترین تهاجمات هم به سمت ما صورت می گیرد.
به گزارش خبرگزاری موج، محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر، در حاشیه دیدار با معاون دادگستری سوئیس و هیأت همراهش، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در نشست امروز همکاریهای دو کشور در حوزه حقوق بشر بررسی شد.
وی افزود: ما گفتگو های دو جانبه ای در حوزه حقوق بشر داریم که در حال حاضر بخشی از گفتگو های سیاسی در بین دو کشور مطرح است، ضمن این که مباحث پایه ای حقوق بشر و نحوه هایی که ما در عمل با آن رو برو هستیم را بررسی میکنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: عمده مذاکرات ما مربوط به همکاریهای دو جانبه در حوزه قضایی بود که طرف سوئیسی بسیار علاقمند بود. چه در مسائل حقوق بشری و چه مسائل قضایی مثل مسئله مبارزه با جرایم جوانان و نوجوانان، مبارزه با جرایم اینترنتی، نحوه مدیریت زندان ها، ادامه زندگی زندانی پس از آزادی و برخورد با جرائم مواد مخدر از جمله مباحثی بود که مورد علاقه طرف مقابل قرار گرفت و تجربیات جمهوری اسلامی در این خصوص بسیار برای طرف سوئیسی جالب بود.
لاریجانی افزود: جمهوری اسلامی دارای سیستم قضایی مبتنی بر تلقی مدرن و امروزی از قوانین قضایی و کیفری در دنیاست. البته این مسایل برای خیلی از کشور ها توضیح داده نشده است.
دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: تلقی کشورهای غربی این است که سیستم قضایی ایران شبیه برخی کشور های حوزه جنوبی خلیج فارس است، اما وقتی متوجه میشوند در سیستم قضایی ما چه دقت ها و پیچیدگی های قانونی دارد و نظامات آیین دادرسی ما چه ویژگی هایی دارد برای آن ها جالب بنظر میرسد و ما این مسائل را در نشست امروز توضیح دادیم و آنها هم تجربیات خوبی داشتند.
لاریجانی تصریح کرد: البته کشور سوئیس از کانتون های مختلفی تشکیل شده که تجربیات خاص خود را برای اجرای عدالت دارند و میگویند اینها آزمایشگاه های اجتماعی ما هستند و بررسی میکنیم که کدام موفق تر هستند.
وی ادامه داد: امروز هیأت سوئیس تقاضای بازدید از کانون اصلاح و تربیت را مطرح کردند که تجربه ای جالب برای آنها است. سوییسیها چیزی شبیه به این را در کشورشان دارند و ما هم به این تقاضا جواب مثبت دادیم و اعلام کردیم انشاالله ما همکاری قضایی بین دو کشور را توسعه خواهیم داد.
لاریجانی گفت: لذا این روش مثبتی برای معرفی جمهوری اسلامی و سیستم قضایی ایران است. ضمنا باید اشاره کنم که سیستم قضایی ما امروز در سیبل تهاجم کشور های غربی است، علی رغم اینکه ما مدرنترین سیستم قضایی را در جهان اسلام و منطقه و حتی غرب آسیا داریم، اما بیشترین تهاجمات هم به سمت ما میشود.
وی تصریح کرد: در این جلسه مطرح کردیم که گفت و گویی سازنده با موضوع حقوق بشر در سطح بین المللی دارای سه مانع عمده است. مانع اول استاندارد دوگانه است. کشور های غربی با یک گروه با یک معیار برخورد میکنند و با گروه دیگر به نوعی دیگر.
لاریجانی ادامه داد: ما امروز مثال زدیم که در یمن، آمریکا فرانسه و انگلیس همه آمدهاند با مزدورانی که از جاهای دیگر استخدام کردهاند و با پول عربستان، امارات و امثال آن ها بزرگترین جنایات بشری را صورت میدهند. کودکان و زنان بسیاری کشته میشوند، اما آنجا هیچ مسئله حقوق بشری اتفاق نیافتاده است! این در حالی است که اگر در ایران ما یک تروریستی را اعدام کنیم هزاران عربده حقوق بشری در دنیا شنیده میشود. خب این رفتار ها همان استاندارد دوگانه است.
وی با بیان اینکه محور دیگر مسئله سیاست بازی است گفت: حقوق بشر اگر موضوع سیاست بازی شود دیگر حرمت نخواهد داشت و وسیلهای مانند تحریم ها میشود و این موضوع را هم در صحنه بین المللی میبینیم، رژیم صهیونیستی که بزرگترین جنایات را مرتکب شده دارای کمترین مصوبات حقوق بشری است. همچنین علیه عربستان و حتی خود آمریکا که خودش بزرگترین ناقض حقوق بشر است و نیز علیه انگلیس و فرانسه این موضوع وجود دارد، اما علیه ایران که موفق ترین کشور در مبارزه با تروریسم است این همه قطعنامه وجود دارد.
دبیر ستاد حقوق بشر افزود: سومین مسئله، مسئله تروریسم است. ربط حقوق بشر با تروریسم این است که امروز به اسم مدافعان حقوق بشر یک پوششی برای کارهای تروریستی درست کرده اند. این موارد موانعی برای گفتوگوی سازنده برای مسئله حقوق بشر است؛ لذا باید این موانع برطرف بشود تا ما بتوانیم درباره حقوق بشر به طور جدی صحبت کنیم.
ارسال نظر