English

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس:

دولت عزمی برای رفع مشکلات اقتصادی ندارد/ کشور به عقب رانده شده است

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست های دولت کشور را حداقل در بخش اقتصادی به عقب رانده و این در حالی است که عزمی برای رفع مشکلات اقتصادی نمی بینیم.

دولت عزمی برای رفع مشکلات اقتصادی ندارد/ کشور به عقب رانده شده است

احمد شوهانی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری موج، با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم که در روزهای اخیر افزایش یافته است، گفت: ما در سال های اخیر نه تنها حرکت رو به رشدی را شاهد نبوده ایم، بلکه کشور با سیاست های دولت به عقب رانده شده است.

وی افزود: به نظر می رسد برنامه های دولت برای اداره کشور اشتباه و ناکارآمد بوده و کابینه فعلی کارآیی لازم برای اداره امور را ندارد.

مدیران فعلی دولت یا دلسوز نیستند و یا ناکارآمدند

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: مدیران فعلی دولت یا دلسوز نیستند و یا ناکارآمد هستند. حداقل مدیران دولتی در بخش اقتصادی ثابت کردند که توانایی اداره امور را ندارند و نمی توانند مشکلات معیشتی مردم را کاهش داده و با موج روز افزون مشکلات و گرانی ها و تورم و فشارهای خارجی مقابله کنند.

شوهانی تاکید کرد: در این شرایط باید یک تجدید نظر جدی در تیم مدیریتی دولت، حتی در رده های بالا صورت گیرد و تا این اقدام به صورت انقلابی انجام نشود، شاهد بازگشت آرامش به فضای سیاسی و اقتصادی کشور نخواهیم بود.

وی ادامه داد: از یک سو می گویند مدیریت کشور مشکلی ندارد و از سوی دیگر بحث تحریم ها را مطرح می کنند. اما شرایطی که امروز بر جامعه ما حاکم شده، به ویژه در حوزه گرانی ها و تورم و افزایش افسار گسیخته قیمت ارز و سکه به نظر نمی رسد کار تحریم ها باشد و بیش از همه به تفکرات مدیریتی حاکم بر دولت باز می گردد.

نماینده سابق مردم ایلام در خانه ملت اظهار داشت: در حال حاضر آنچه که کارشناسان درباره آن اتفاق نظر دارند این است که سیاست ها و برنامه های کلان دولت جوابگوی نیازهای شرایط فعلی نیست و دولت نمی تواند کشور را در حوزه اقتصادی مدیریت کند.

شوهانی در پاسخ به این پرسش خبرنگار موج مبنی بر اینکه آیا سیاست های دولت دارای نواقصی بوده و یا مدیران دولتی توانمندی لازم را ندارند، گفت: در هر دو حوزه با مشکلات جدی و اساسی روبه رو هستیم. به عبارتی هم برنامه ها و سیاست گذاری ها اشتباه است و هم مدیران ناکارآمد بر سر کار هستند. البته باید به این نکته مهم توجه داشت که سیاست ها را مدیران اتخاذ می کنند و زمانی که یک مدیر کارآمدی لازم را ندارد، به طور طبیعی توانمندی لازم برای ارائه برنامه های هدفمند و کارشناسی شده را هم نخواهند داشت.

دولت حرفی برای گفتن ندارد

وی تاکید کرد: در حالت کلی باید گفت که دولت حرفی برای گفتن نداشته و با داشتن یک تیم اقتصادی ناهماهنگ و ناکارآمد به طور کلی کنترل هدایت امور را از دست داده است و ما نه تنها شاهد رشد و شکوفایی در بسیاری از بخش ها به ویژه حوزه اقتصادی نبوده ایم، بلکه کشور به عقب هم رانده شده است.

این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا دولت توانایی لازم برای رفع مشکلات را دارد، گفت: اگر در سیاست گذاری ها تجدید شده و مدیران توانمند به کار گرفته شوند، می توانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم. اما با برگزاری جلسات متعدد و جلسات نمادینی مانند جلسه سران قوا، مشکلی از مردم حل نخواهد شد.

نظر شوهانی نماینده مجلس در ارتباط با رفع مشکلات اقتصادی

شوهانی ادامه داد: باید عزم جدی برای رفع مشکلات مردم ایجاد شود و با عزل مدیران ناکارآمد و برخورد قاطع با فساد و جلوگیری از حضور افراد ناکارآمد در سمت های مختلف، به جنگ مشکلات برویم. کشور در گذشته مشکلات اقتصادی داشته و نشان دادیم که این مشکلات با وحدت قابل برطرف شدن است. چهل سال است که با تحریم ها دست و پنجه نرم می کنیم و همواره تورم داشته ایم. اما هیچ زمانی شرایط به مانند امروز نبوده است.

حتی عده ای به ریش مردم می خندند

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار سیاسی موج مبنی بر اینکه آیا دولت عزم لازم برای عبور از شرایط فعلی را دارد، گفت: متاسفانه عزم و اراده ای در دولت نمی بینیم و حتی عده ای به ریش مردم می خندند. به عنوان نمونه همه می گویند تیم اقتصادی دولت و در راس آن مدیریت سازمان برنامه و بودجه ضعیف است. اما مدیران اقتصادی ناکارآمد عزل نمی شوند.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: همه می گویند آقای نوبخت کارآمدی لازم را ندارد. خود ایشان استعفا می دهد، اما رییس جمهوری قبول نمی کند. عدم قبول استعفای ایشان چیست. دولت باید به مردم پاسخ دهد. شاید در شرایط فعلی کسی حاضر نمی شود در این دولت مسوولیت قبول کند.

شوهانی ادامه داد: به نظر من رییس جمهور در شرایطی قرار گرفته که شاید نمی تواند تصمیم گیری داشته باشد. به عبارتی هدایت و کنترل شرایط از دست وی خارج شده است.

دولت ممکن است به 1400 برسد، اما به چه قیمتی؟

وی با اشاره به مباحثی مبنی بر اینکه این دولت شاید نتواند دوره چهار ساله خود را به پایان برساند، گفت: ممکن است که دولت به 1400 برسد اما پرسش این است که به چه قیمتی؟ همه دولت ها در گذشته زحمت کشیدند و نمی خواهم بگویم که این دولت زحمتی نکشیده است. حتی خودم در مقطعی از آن دفاع کردم، اما این دولت هزینه زیادی برای مردم ایجاد کرده و می کند. ممکن است دولت به 1400 برسد اما نمی شود با هزینه تراشی برای مردم کار را ادامه داد.

شوهانی در پایان تاکید کرد: باید با سرشاخه های فساد و رانت در کشور برخورد شود. اما می بینیم با چهار دلال برخورد می شود. بر فرض این دلال ها را دستگیر کردید، فردا دلال دیگری پیدا می شود. ما باید با سرشاخه های فساد و رانت و ناکارآمدی برخورد کرده و گلوگاه های فساد را مسدود کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه