سخنان ظریف در برنامه حالا خورشید منتشر شد
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اروپاییها برای حفظ برجام و فعال کردن شرکت های کوچک و متوسط اقداماتی انجام دادند که آن ۱۸ میلیون یورو کمکی برای توسعه همکاریها میان ایران و اروپاست.
به گزارش خبرگزاری موج، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به مناسبت هفته دولت، صبح امروز یکشنبه 4 شهریور در برنامه حالا خورشید، اظهار داشت: گفتگوی قبلی ما در شرایطی بود که برجام تازه آغاز به کار کرده بود و توقعات جامعه از برجام بسیار بالا بود ولی امروز با خروج آمریکا از برجام شرایط متفاوت شده و البته در داخل هم تلاشی شد برای ناامید کردن مردم، به نظر من برجام توافقی بود که در سطح بالا انجام شده بود.
وی گفت: آمریکایی ها عادت دارند که در توافقی باشند که منافع آنها را تامین کند ولی این جا دیدید که گفتند نتوانستند منافع خود را تامین کنند، بی اعتمادی ما با آمریکایی ها بالا است و تفاوتی در قبل و بعد از برجام نداشته است.
ظریف افزود: ایران در منطقه با دیگر کشورها متفاوت است، آنها برای تامین امنیت خود وابسته به بیرون هستند ولی ایران با اتکای به مردم امنیت خود را تضمین کرده و وظیفه دولت و وزارت خارجه هم کم کردن فشارها از روی دوش مردم است. امروز ببینید آنها بیشترین تلاش خود را برای جنگ روانی میکنند و قصد دارند شرایط را تغییر دهند.
آمریکا در سازمان ملل و شورای امنیت ابزارها را در اختیار خود دارد
وی تصریح کرد: در روابط بین الملل اینطور نیست که پلیسی داشته باشیم که هرکس تخلفی کرد بخواهد آن را جریمه کند، آمریکا در سازمان ملل و شورای امنیت ابزارها را در اختیار خود دارد، ولی امروز متحدان آمریکا هم آن کشور را تنها گذاشتند. واقعیت بین الملل این است که آمریکا، عربستان، اسرائیل همه قوانین را نقض می کنند و این به معنی سازوکار فشار است که کشوری مثل آمریکا در برابر نزدیکترین متحد خود از جمله کانادا که ما رابطه ای هم با آنها نداریم، ایستاده است.
متحد کردن کشورهاست که به آمریکا فشار وارد میآورد
ظریف اظهارداشت: فقط دو سه رژیم هستند که در جبهه آمریکا قرار دارند. متحد کردن کشورهاست که به آمریکا فشار وارد میآورد، امروز آمریکایی ها در انزوای بین المللی قرار دارند. اروپاییها برای حفظ برجام و فعال کردن شرکتهای کوچک و متوسط اقداماتی انجام دادند که آن ۱۸ میلیون یورو کمکی برای توسعه همکاری ها میان ایران و اروپاست. در اروپا موتور پیشرفت، شرکت های متوسط و کوچک هستند که برای آینده ایران هم، این بخش بسیار حیاتی است.
وزیر امور خارجه افزود: از زمانی که ترامپ از برجام خارج شده آمریکاییها به اهدافی که می خواستند نرسیدند و به برخی اقدامات از جمله درخواست های مکرر برای مذاکره و تشکیل گروه اقدام ایران روی آوردند.
سیاست خارجی تلاش میکند بار را از روی دوش مردم بردارد
وزیر امور خارجه گفت: همانطور که گفتم سیاست خارجی تلاش میکند بار را از روی دوش مردم بردارد و ما همین تلاش را انجام دادهایم. ما در یک شرایط واقعی زندگی میکنیم و سیاست خارجی همه چیز کشور نیست و همه کارها را انجام نمیدهد، بلکه میتواند زمینهای برای فشار بیشتر و یا برداشتن فشارها از روی کشور باشد.
وی ادامه داد: مجموعه سیاستهای یک کشور است که درباره سیاست خارجی تصمیم میگیرد، اینکه ما میخواهیم مستقل شویم، اینکه ما نمیخواهیم کسی به ما دستور بدهد، ما میخواهیم نوع حکومت مورد نظر خودمان را داشته باشیم و نمیخواهیم دیگران از امکانات ما در داخل از کشور به نفع خود استفاده کنند.
ظریف با طرح این سؤال که وظیفه دیپلماسی بینالمللی چیست؟ گفت: وظیفهاش این است که در محیطی که یک قُلدر وجود دارد و میخواهد به کشور حمله کند، به دفاع از خود بپردازد. کاری که دیپلماسی میتواند انجام دهد، این است که فشار و هزینه را برای اقداماتی از این دست برای آمریکاییها افزایش دهد.
خودمان انتخاب کردیم که طور دیگری زندگی کنیم
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سؤال که چرا همواره وزرای خارجه ما میگویند فشارهای خارجی روی کشور است؟ تصریح کرد: این یک دلیل دارد و آن این است که ما خودمان انتخاب کردیم که طور دیگری زندگی کنیم. من به دوستان عزیزم و کسی که سن فرزندان من هستند، نکتهای را میگویم. آیا شما دوست دارید رئیسجمهور کشوری به شما بگوید که «اگر من چتر حمایتی خود را از روی شماها بردارم، کشور شما سه هفته هم دوام نمیآورد؟». طبیعتاً هیچ ایرانی دوست ندارد چنین حرفی را بشنود.
وی اظهار داشت: ایران کشوری بوده است که همه چیز آن در اختیار آمریکاییها بوده و یکبار هم دکتر مصدق در مقابله با سلطه آمریکاییها ایستاد، آنها حکومت وی را ساقط کردند، ۲۵ سال توانستند بر تمام مقدرات مردم ما حاکم شوند و تصمیمات کشور را برای ما بگیرند اما بعد از به هم خوردن این جریانات، آمریکاییها بیکار ننشستند، کودتا و تهدید به جنگ کردند، اینها واقعیاتی نیست که بگوییم برای دیگر کشورها هم بوده است.
ظریف افزود: اگر در خصوص تحولات ۶-۵ سال اخیر کمی با دقت نگاه کنیم و از همکاران دیگر من در حوزههای مختلف در خصوص تحولاتی که در بخشهای تولیدی، خودکفایی، تأمین نیازهای غذایی کشور و دیگر اقداماتی که در حوزه صنعت، نفت و دیگر زمینهها انجام شده است، بپرسید، قطعاً پاسخهای بهتری را خواهید شنید اما این نکته را بگویم که در دنیای کنونی هر چقدر هم کار کنید، قطعاً کافی نیست چرا که سرعت تحولات بینالمللی خیلی زیاد است.
ارزش پول ترکیه در دو هفته به یک سوم کاهش پیدا میکند
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سؤال که وضعیت مشابه ما را ترکیه هم دارد، چرا آنها به این طریق مثل ما نشدهاند؟ گفت: شما به ترکیه نگاه کنید، ارزش پول آنها در دو هفته به یک سوم کاهش پیدا میکند؛ این را در نظر بگیرید زمانی که فشارهای خارجی بر کشورها وارد میشود، میتواند چنین تأثیرات زیادی را بر جای بگذارد و ما از این تأثیرات متعاقب فشارهای خارجی، تا حد زیادی مصون بودیم.
وی تصریح کرد: امروز با وجود همه فشارهای خارجی و جنگ گسترده روانی که آمریکاییها علیه ما ایجاد کردهاند، شاخصهای اقتصادی ما وضعیت بدی را ندارد. شما دیدید همین فضای روانی را در ترکیه اجرا کردند و علیرغم اینکه تحریمی هم نداشتند ارزش پول آنها تا چه حد پایین آمد.
ارسال نظر