نگرانی ترامپ از تحریم نفتی علیه ایران
رئیس جمهور آمریکا گفت: برای جلوگیری از افزایش ناگهانی قیمت جهانی نفت میخواهم تحریمهای نفتی عیله ایران را آرامتر اجرا کنم.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ساعاتی پس از اعمال مجدد تحریمهای واشنگتن علیه تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تحریمهای ایران سختترین تحریمهایی است که تاکنون اعمال شده، گفت: من نگران وارد آوردن شوک به بازار انرژی بودم. به همین دلیل برای جلوگیری از افزایش ناگهانی قیمت جهانی نفت میخواهم تحریمهای نفتی را آرامتر اجرا کنم.
دونالد ترامپ گفت که ممکن است با این تحریمها به بازار انرژی شوک وارد و موجب بالا رفتن شدید قیمتها شود.
وی در ادامه بیان کرد: موضوع نفت خیلی جالب است. ما شدیدترین تحریمهایی را که تا بهحال اعمال شده، مقرر کردهایم اما در مورد نفت ما باید کمی آهستهتر جلو برویم، چون من نمیخواهم بهای نفت در سراسر دنیا را بالا ببرم.
رئیس جمهور آمریکا با ادعای اینکه میتواند صادرات نفت ایران را فوری به حد صفر برساند، افزود: اما این باعث شوک به بازار میشود. نمیخواهم بهای نفت را افزایش دهم. اگر توجه کرده باشید با وجود اینکه ظرفیت نفت آنها نصف شده است، قیمتهای نفت بهطور خیلی اساسی در حال پایین آمدن هستند.
همچنین وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که به پروژههای هستهای غیرنظامی در اراک، بوشهر و فردو در ایران اجازه داده خواهد شد که تحت نظارت شدید به کار خود ادامه دهند.
آمریکا روز دوشنبه بخش دوم تحریمهای خود را علیه ایران اجرایی کرد. این تحریمها که بخشهای مختلف ازجمله نفت، حمل و نقل و بانکهای ایران را هدف قرار میدهد، بخشی از تلاش آمریکا برای متوقف کردن برنامه موشکی و محدود کردن برنامه هستهای ایران است تا از نفوذ جمهوری اسلامی در منظقه خاورمیانه کاسته شود.
به گزارش خبرگزاری موج، غلامعلی خوشرو نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل طی نامهای به دبیرکل سازمان ملل با اشاره به تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در ۱۴ آبان ۱۳۹۷ خواهان اقدام دستهجمعی سازمان ملل متحد و اعضای جامعه بینالمللی در مقابله با این تحریم ها شد و اقدام آمریکا را مغایر با مقررات بینالمللی متعددی دانست.
در بخشی از این نامه آمده است که این تحریمها غیرقانونی و مغایر با اصول شناخته شده مصرح در منشور ملل متحد و مورد پذیرش جامعه بینالمللی نظیر برابری حاکمیت دولتها، عدم مداخله در امور داخلی دولتهای عضو و آزادی تردد و تجارت بینالمللی است.
همچنین در بخش دیگری از این نامه، تحریمهای آمریکا در ۱۴ آبانماه با رأی دیوان بینالمللی دادگستری که اخیرا صادر شد، مغایر دانسته شده و آمده است این تحریمها مسلما باعث بغرنجتر شدن شرایط حاکم بر دعوای جاری بین طرفین میشود که دیوان بینالمللی دادگستری در رأی اخیر خود آمریکا را ملزم کرده از آن خودداری کند.
خوشرو این تحریمها و اقدامات بی پروای آمریکا را تهدید کشورها و دولتهای دیگر در جهت اختلال در روابط اقتصادی ایران قلمداد کرده و تصریح کرده است ایالات متحده نه تنها آشکارا در مقابل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت میایستد بلکه بیشرمانه به دیگر دولت ها فشار وارد میکند تا آن قطعنامه را نقض کنند
وی تاکید کرد: ضمنا اقدامات قهرآمیز یکجانبه ایالات متحده به ویژه مواردی که اثرات فراسرزمینی دارند تبعیضی علیه شهروندان یک کشور بر مبنای محل اقامت یا ملیت است و میثاق حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون بینالمللی محو تمام اشکال تبعیض نژادی را زیر پا میگذارد.
نماینده دائم ایران در انتهای نامه خود خواسته است که جامعه بینالمللی به صورت دستهجمعی به این اقدام غیرقانونی و غیر انسانی آمریکا پاسخ محکمی بدهد و از حاکمیت قانون و چندجانبه گرایی حمایت کند.
ارسال نظر